reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

Ale duże napisałyście jak mnie nie było.
Chorym i zdrowym zdrówkA.
Ja jestem wściekła jak osa i to na siebie. Kiedyś w euro braliśmy coś na raty i byłam pewna, że to spłacone. A dziś okazało się, że z odsetkami 700 zł mam zaległości, bo przelałam kasę nie do tego banku co trzeba. Oczywiście ten bank mi jej nie odesłał i żyłam w błogiej nieświadomości. Normalnie jak mam mnóstwo wydatków (obóz młodego) to jeszcze to, aż się popołakałam ze złości:no::no:

reklama
Biedna Domi, ale ten drugi bank to Ci chyba odda te niesłusznie przelane pieniądze, prawda ?

asia8783 przed pójściem na wychowawczy trzeba wykorzystać wypoczynkowy bo jak nie - to Ci go proporcjonalnie zmniejszą, tzn o 1/12 za każdy miesiąc wychowawczego. Ma to znaczenie dla dziewczyn, które chcą iść na wychowawczy tylko na kilka miesięcy. Jeśli teraz przysługuje Ci za 2013 26 dni urlopu wypoczynkowego i poszłabyś na wychowawczy od razu po macierzyńskim to po powrocie przysługiwałoby Ci tylko 13 dni urlopu wypoczynkowego.

Olga uważaj, żeby się zus nie doliczył :-p a zus chyba pamięta do 10 lat, he he he

A tego co wiem, to 2 dni opieki na dziecko są płacone przez pracodawcę a nie ZUS, więc spoko.

Ale się powymądrzałam :-D

domi pocieszę cię w grudniu mój tż dostał wypłatę po 10 dniach bo szef mu się zmienił i podał do kadr tylko jego nazwisko a stary szef co miesiąc podawał imię nazwisko i numer konta. A ten sobie w kulki poleciał i ktoś inny o tym samym nazwisku dostał wypłatę tż sprostowanie było dopiero po 10 dniach ile się naryczałam z wściekłości:angry: to szok wrcaliśmy do moich rodziców na święta dwa dni wcześniej za ostatnie 50zł bo lodówka była pusta dobrze że mała na cycku:happy: bo już miałam jechac do szefa i kazac mu z własnej kieszeni oddawac....
dziaj znów porażka mała marudzi nie spi nawet nie zjadłam śniadania... niewiem co z tymi studiami moje dziecko mi chyba nie da dojśc do sesji :-(
milionka, asia mam nadzieję że macie racje problem w tym że tż zmienił pracę i on by przytrzymał małą ale teraz siedzi tylko teściowa i jak mała płacze to panikuje i dzwoni do mnie mimo że też czytałam o tym że jak naprawde dzieciak głodny to zje ale ona nieważne że zajęcia mam tylko wydzwania a ja lecę na złamanie karku ostatnio przez to mi zatoki zawiało:-(

Ostatnia edycja:
Domi-ale marna wiadomość :-( też bym się wściekła. A to zawsze tak jest,że jak są ważne wydatki to nagle coś.... i to jeszcze takie bezsensowne coś, bo przecież zapłaciłaś.

Kakakrolina- ja bym już nie funkcjonowała. Kacper ostatnio śpi co najmniej do 8. A ten kleik w końcu coś pomaga czy nie bardzo?

MieMie- moja mama ostatnio furę książek do domu kupiła. Między innymi "teraz albo nigdy"- taki poradnik o spełnianiu marzeń. Super książka! Kacper opróżnił jelitka i dziś ma się o wiele lepiej. Spi już od 13 :tak: i ładnie je. Jak wstanie to jabłuszka z brzoskwinką dostanie.

Mi umowa wygasła 31.12 i teraz jestem pod opieką ZUSu....ciekawa jestem kiedy doczekam się jakichś pieniędzy od nich, bo nasz zus strasznie się spóźnia z wypłatami. Za urlop mi zapłacą:tak:

domi, prawie każdy miał taką wpadkę, mój M przelał ponad 2 tyś jako opłatę za aplikację zamiast do Izby to do mojej mamy, zorientowaliśmy się dopiero jak mnie chcieli z listy aplikantów skreślić. Jak pomyślę co by było jakby przelał na rachunek elektrowni czy gazonowi to aż mnie ciarki przechodzą.
W najnowszej Pani jest super artykuł o niedoskonałości ludzkiego mózgu z Prof. Ohme, konkluzja trzeba umieć sobie wybaczać takie pomyłki, a nie katować się bo to nie nasza wina! ale komu ja to mówię - Pani psycholog:tak:

Pamelcia, a ile masz tych egzaminów?

Aga, dużo zdrówka dla Kubusia, jeżeli operacja to jak najszybciej im będzie starszy tym będzie mu gorzej przez to przejść i Wam też.

A u nas leniwe popołudnie, pojadła, śpi, obiad zjedzony. Uznałam, że marnuje za dużo jedzenia i ten tydzień dojadamy to co jest, wykorzystuje pomrożone mięsa, dokupuje tylko pojedyncze składniki. Został mi przecier i bulion, zrobiłam pomidorową. Zostało mi mascarpone z poniedziałkowe obiadu i czekolada z ciasta, zrobiłam z tego krem czekoladowy po roztopieniu czekolady i naleśniki super przepisz książki M. Roux (takie cukiernik) z dodatkiem kremówki która też mi została. Mam polędwiczkę wieprzową i suszone śliwki ze świąt to zrobię jutro polędwicę na słodko.
M pojechał kupować "wyprawkę" na sobotni basen: pieluchy, klapki, czepek. Ja kategorycznie odmówiłam założenia czepka:-D, będę stać na brzegu i robić dokumentacje fotograficzną:-D
A jutro koniec laby, idę do kancelarii na razie po listę zadań od patrona więc witajcie znów nieprzespane noce:-(, a w każdą środę będę chodzić na 5 h. Jakbym za to miała chociaż kasę, a to pańszczyzna i tyle, przynajmniej się dużo nauczę jakoś trzeba ten egzamin państwwy zdać dojdzie jeszcze praca w lutym ale myślę, że damy radę, Pamlecia Ty też:-)

Ostatnia edycja:
Agnieszka tak? haha nie wiem co mi się z tym zusem ubzdurało w takim razie, łe Olga to Cię nie dopadną :-p

ja tam zaraz siadam do rozliczenia pita, bo dostałam już z roboty, oj czuję, że będzie ładny zwrot :tak::-)

w lumpku kupiłam rzeczy za 105 zł, a dałam niecałe 30 bo obniżka na 75%, wszystko dla moich dziewczyn, w ogóle się w sklepach normalnych nie opłaca kupować, jak wygrzebałam ciuchy z metkami :tak:

irrison mi się tak tęskni za łowami lumpowymi, ale daleko mam, a nikt mi z Tymkiem nie zostanie bo wszyscy sie go boją :confused2: tzn że zacznie płakać i mu jeść nie ma jak dać. Zgadzam się że sie nowych nie opłaca kupować, ale ja i tak czasem kupię bo nieraz mnie tak ciuch zauroczy że łazi za mną i łazi i w końcu uleagm:-D
A jutro rano chcę iść po spodnie do Lidla, bo dalej mi dupa nie włazie w przedciążowe, a już mam dość tych 2 par które noszę na okrągło, lledwo wyjmę jedne z pralki to już za chwilę obrzygane albo obsikane i tak łaże w brudnych

Gosha mi też się udało cudem, bo mąż dogorywa obecnie, a dziecię zasnęło, jeszcze od męża kasę wycyganiłam i biegiem :-D tyle bab było, dobrze, że ja wielka jestem, to się przepchnąć nie dałam :tak: ja ostatnio Laurze na wyprzedaży 3 pary spodni kupiłam, stówka poszła, ale nie miała w czym chodzić, w lumpie musiałabym codziennie grzebać, żeby na te małe kościste coś znaleźć :sorry:

Asia jasne pomyłki każdemu się zdarzają. Wybaczyłam sobie, ale kasy szkoda, no ale to tylko kasa;-)
Gdyby mi ten drugi bank zwrócił to bym się zorientowała, a oni nic, więc pewnie za pół roku tą kasę zobaczę. Najgorsze to te odsetki za nieuwagę po prostu:crazy:

reklama
wystarczy chwila nieuwagi i piwo naważone, jak we wszystkim, niedługo za dziećmi bedziemy tak latać, najważniejsze, żeby im się nic nie stało w chwilach naszej słabości, ale na szczęście nad nimi anioł czuwa:-)

ja złożyłam 3 stycznia wniosek o urlop wychowawczy i mąż oświadczenie, że w tym samym czasie nie bedzie z niego korzystał; zaczynam wych. od 18 stycznia
mama mi mówła, że można na tydzień przed koncem mac. złożyć taki wniosek, a urlop wypoczynkowy nie przepada od tego roku, bo dawniej było tak, że trzebabyło do marca wykorzystać, bo przepadał, wiec ja na razie nie korzystam

Do góry