reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

Ja perfum nie mam od dwóch lat w ciąży nie chciałam używać, a teraz mi szkoda wolę kupić garnek żeliwny taka prawda:-D M mówi kup sobie ale mi ciągle szkoda kasy na siebie, chyba czas to zmienić!
ja mojego zapisuje i idzie, ale mu chodzimy do świetnego dentysty z najlepszym sprzętem i personelem w Krk, tam nic nie boli, chyba, że portfel;-)

reklama
Asia to mój mąż jak ty, jemu szkoda pieniędzy na siebie, dentysta jak nie boli to po co, okulary jak nie złamane, to jeszcze dobre, ehh z domu to ma, bo teściowa ostatnio do mnie, że ona 8 lat okularów nie ma wymienionych, bo po co jak w nich widzi :szok: Asia wydawaj na siebie, bo za 10 lat, będziesz mieć wszystkie garniki świata, a twój mąż już nie będzie mówić idź se kup, tylko będzie przyzwyczajony, że ty nie potrzebujesz przecież nic, nie idź ta drogą :rofl2:

irisson, no soczewek nie mam już ponad rok:tak:, ale na swojego dentystę wydaje krocie i na tym i na lekarzach nigdy nie oszczędzam, kosmetyki też mam porządne tusz od wielu lat lancome i inne kosmetyki też tej firmy ale zawszę do kancelarii to muszę w ciuchy trochę zainwestować, żeby ja dziadówa nie wyglądać.

Aia pisze:
Wczoraj wyszły mi całkiem całkiem kluski śląskie Muszę jeszcze udoskonalić proporcje, bo trochę nazbyt mączne były , ale K. smakowało, mi też
Aia, na kluski śląskie jest jedna jedyna prawdziwa proporcja :tak:. Nieważna jest ilość ziemniaków. Czy zrobisz ich pół kilo czy trzy kilo, ugotowane przeciskasz przez praskę i jak wystygną wkładasz do miski (albo garnka, ale w misce wygodniej), dokładnie je ugniatasz i wyrównujesz powierzchnię. Dzielisz to na cztery równe części, jedną część ziemniaków wyciągasz i kładziesz na pozostałe ziemniaki i w jej miejsce sypiesz tyle mąki ziemniaczanej ile było ziemniaków. Tyle. No i koniecznie muszą być lekko spłaszczone i z dziurką . Słuchaj rodowitej Ślązaczki:tak:.

asia, masz męża anioła i jeszcze mu się obrywa. Biedny on :-p.

Cześć dziewczyny ja dziś działam od rana, muszę zdążyć przed śniegiem z myciem okien,
Pocieszacz : w poniedziałek startujemy z wymiana okien :-D myślisz że zdąrzymy z tym i ich myciem przed śniegiem :rofl2:

Miałam nie pisać bo przygotowuję się do tego sajgonu ale jakoś mnie to rozbawiło. Mam tylko nadzieję, że olki w łikend ospa nie wysypie bo wymiana okien z dwójką małych dzieci w tym jeden niemowlak z ospą to nawet jak na mnie za dużo ;-)

irisson mój ojciec andrzej, właśnie wziął Maksa na łikend do wisły to może za niego kakao wypije wieczorem :)) a mój chodzi do dentysty sam z nieprzymuszonej woli.

Dzag to i tak tylko teoria z tymi kluskami :)) niby przepis mi znany od dziecka a wychodzą tylko mojej mamie ;-)

Ostatnia edycja:
Irisson to ja poproszę terapię bo mężowi wszystko kupie, dziecku też a na siebie mi szkoda. Z dentystą mam tak samo ide jak boli:( perfumy mama mi na upartego kupiła, na mikołajki mama się pytała co chce to zażyczyłam sobie mleko modyfikowane:/ ehhh i nie umiem inaczej

kakarolina, nie wiem czy zdążysz, ale ja na pewno nie:-( Strasznie mnie boli dziś żołądek i tylko zrobiłam pranie, wzięłam kąpiel i poleguje z Ulą na macie:-( Wiem nawet od czego bo mam ten posmak w ustach od wczoraj i pali mnie przełyk, to od pikantnej kiełbaski chorizo, oczywiście one jest surowa jak nasze salami, ale ja podsmażyłam wcześniej. No ale i tak teraz się schizuje, niby wiem, że cysty toxo np nie ma w mleku ale już jak sutek krwawi to hipotetycznie można dziecko zarazić, ehh masakra.

Milionka jak ma ci mleko wyjść na zdrowie, to proszę bardzo :rofl2::rofl2::rofl2: ahh taki żarcik, ja przy Laurze też tak miałam, potem jak miałam iść do pracy, to od tuszu do rzęs po gacie nic nie miałam, a że na reprezentatywnym stanowisku trzeba jakoś wyglądać, to podejście zmieniłam, więc zarabiam lepiej to i inwestuję w siebie, a że czasem się rozpieszczę czymś kompletnie niepotrzebnym, to inna sprawa, mąż to oprócz storczyków na przeprosiny nie kupuje nic, więc jakoś trzeba sobie rekompensować tę biedę emocjonalną :-p:-p

a tak na serio to właśnie skręciłam łóżeczko po Laurce dla Niny, przywiesiłam ramki ze zdjęciami, pozmieniałam pościel u dzieci, ogarnęłam zabawki, jeszcze kuchnia, łazienka i będę prawie wyrobiona, bo dzisiaj właśnie na Andrzeja mamy gości ;-) chociaż żadnego Andrzeja nie będzie :-p

Milionka-to możemy sobie przybić piątkę... ja też zawsze mialam tak,że każdemu bym coś kupiła,a na siebie żałuję i nawet bluzeczka za 20zł jest za droga. Jak dla M robię zakupy to nawet na cenę nie patrzę... Ale od zeszłego miesiąca nad tym pracuję i kupuję sobie- w tym miejscu chciałam podziękować za allegro- coś w każdym miesiącu. Już mam szalik tubę, dwie pary gatek, sukienkę i rajstopy antycellulitowe :-D

A ja dziś ogarnęłam ciuchy Kacpra, wywiesiłam pranie, przejrzałam swoją szafę i naprawdę nie mam w czym chodzić.
Jak M wróci to jeszcze odkurzanie.

Irisson- my spędzimy kolejny nudny wieczór... Znajomi już dawno się wypieli u nie będę dłużej o nich zabiegać.

I teraz pytania- zmieniałyście dzieciom smoczki po skończonym 3msc?
Ile w ciągu dnia śpią Wasze dzieci?

reklama
Dziewczęta melduję, że się wystroiłam, wypachniłam, spakowałam dzieci jak na obóz letni, jedziemy najpierw je zawieźć do dziadków a potem na włoską kolację :-) Na to konto sciągnęłam litr mleka - mogę szaleć! :-)

Do góry