reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

Dzag ja tez wychwalam pod niebiosa gdy o godzinie 20 zamykam drzwi od pokoju gdzie spi Staś. u nas chyba tez zaczyna sie etap kiedy wymaga ciągłej aktywnosci kogos przy sobie. Karuzelka kupiona tydzien temu juz malo daje satysfakcji :-(. i tak mam grzeczne dziecko nadal bardzo ale o 20 zaczyna sie inny świat. nie lepszy, ale inny

Asia ja tez mam przekochaną rodzine. Zawsze bylo i jest wsparcie finansowe od zamozniejszych w strone nieco skromniej zasobnych, wiele serdecznosci, spotkan. np u mojej mamy zawsze wszyscy spotykaja sie 1.11 po cmentarzu, na stole gar jakiejs jesiennej zupy i szarlotka. Jak urodzilam to przez 3 dni pobytu w szpitalu pobilam chyba rekord odwiedzin na calym oddziale, przyszlo mnie odwiedzic 14 osob włącznie z moim bratem ciotecznym ktory przyszedl o kulach bo dwa dni wczesniej zerwal więzadla na meczu. Ale akurat co do slubów to w mojej rodzinie króluje podejscie takie jak nasze. Moi rodzice byli ze soba 33 lata i nie mieli slubu zadnego. teraz sie rozstali niestety... ale o ile jest w związku z tym prościej...no nic. Mysle ze jakos sie to wszystko odbędzie bez uszczerbku dla nikogo z rodziny. My tak czujemy i chcemy po prostu.

K8 chcesz kazdej z nas cos zafundowac na mikolaja? :-)

reklama
Mart81" pisze:
K8 chcesz kazdej z nas cos zafundowac na mikolaja?
biggrin.gif
:-D:-D:-D. E, k8 chyba jakieś badania rynku robi :-p. No to ślę priva w takim razie.

Spoko Asia bez pospiechu.A ja dzis po zebraniu przedszkolakowym.Jutro maja Andrzejki.Wrozby itp.Heh to byly czasy.A i mam prace domowa.Na konkurs zrobic aniolka.Mysle ze do piatku skoncze bo juz dzis troche zrobilam.Czapeczke,wloski i ubranko.Brakuje mi jeszcze raczek,i wymyslilam ze bedzie trzymal serduszko.Najwiecej czasu zajmuje wymyslenie z jakich materialow ma byc i jak wygladac.Fajna zabawa i odskocznia od problemow.Chyba powinnam czyms takim zaczac sie zajmowac.Tylko moze jak bede stara bo teraz nie mam czasu.Milenka taki rozdarciuch sie zrobila ze normalnie rece opadaja.Nie chce wogole sama polezec tylko trzeba ja caly czas zabawiac a jak nie to ryczy.Ciezko teraz zaczyna byc,z Luizka tez trzeba sie naszarpac.Ja nie wiem .Inne dzieci grzecznie sie ubieraja a ja musze pol godz ja ganiac w domu i przedszkolu zanim ja ubiore.Zrobilam eksperyment na Luizki wlosach.Podkrecaja jej sie ,a dzis na noc zalozylam jej papiloty .Ciekawe co bedzie miala jutro na glowie:-)

Hej dziewczyny ! co to wszystkie śpią ?:-) u mnie leje, więc dzień w domu, już Laurka wymyśla od rana, ale jakoś damy rade :tak: Nina super przespała noc z jedną pobudką, ja teraz b.dużo piję wody na noc z głodu (w ramach gubienia dużej szanownej jem do 18), to mleka mam multum :-D:-D no humor dzisiaj mam świetny, z mężem ostatnio jakoś tak super cudownie jest, więc muszę go rozpieścić bardziej i szukam jakieś bielizny na gwiazdkę, tylko na allegro wszystko takie jak dla pań lekkich obyczajów, ale luz tez mu się spodoba :rofl2:

Weronika uważaj ja obie moje dziewuchy mam w grudniu robione, jakoś szybko ciemno, zimno trza się grzać :sorry: ja się teraz z mojego śmieję, że chce trzecie zrobić, bo u mnie już całkiem płodność wróciła, a ten próbuje, próbuje :rofl2:

K8 uzmysłowiłaś mi że nic nie chce dla dziewczyn :szok: znaczy dla Laury to może jeszcze coś bym znalazła, ale dla Niny - wszystko mam, toż to straszne :sorry:

Doti dała sobie założyć papiloty? u mnie jest afera o gumkę do włosów :szok: ogólnie chodzi nie uczesana..

Koniec sezonu na dynie więc wylądował w piecu chleb dyniowo - bananowy z KS, a zaraz będę piec Katjuszy ciasteczka.

Katjusza, jak spotkanie? ja też jutro idę do kancelarii i już się boje co będe robić od stycznia.

i jak - wyszły ciasteczka?

co do spotkania: poprosiła mnie, żebym w związku z nienajlepszą sytuacją finansową firmy wystąpiła o urlop na połowę etatu na okres 2 lat.. Moja firma to Ośrodek Kultury, kasę na etaty mamy od miasta, jak zrezygnuję z połowy etatu to miasto nie może go zlikwidować (bo na moim wychowawczym jest chroniony) więc ona dostanie na niego kasę ale nie będzie jej musiała mi wypłacać... Zaproponowała to wszystkim trzem świeżo upieczonym mamom w naszej firmie - jedna poszła na wychowawczy, druga zgodziła się na pół etatu na rok. Ja rozważam taką opcję: nie zgodzę się na żadne zmiany i poiformuję ją, że od września staram się o trzecie dziecko i na okres całej ciąży pójdę na l-4, potem wydłużony macierzyński (rok), i będę liczyła na to, że mając możliwość zaoszczędzenia w niedalekiej przyszłości na moim etacie pensji przez około 20 miesięcu mnie teraz nie zwolni. A jak mnie zwolni to kij jej w oko, pracuję tam już 8 lat, wszystko co mogłam już tam osiągnęłam, przy jej ograniczonej i krótkowzrocznej polityce niewiele mnie tam już czeka (poza wygodą), głupia nie jestem, łatwo nie będzie ale jak dotąd zmiany wychodziły mi na dobre.. człowiek musi iść do przodu..

Ale tu dzisiaj pustki.Pewnie wieczorem dziewczyny beda mialy czas na pisanie.Ja tez tylko na chwile aby zerknelam czy jest ta moja dietka juz ;-):-)A i tak mam dzis dzien bez pieczywa bo kupilam razowiec i tak go przesolili ze nie da sie go jesc:wściekła/y:
Irisson bo moja Luizka to taka strojnisia.Ciagle chce mi podbierac malowidla fryzowac sie,stroic.Jak zobaczy ze sie maluje to nie ma zmiluj.Ja tez musze malowac.Na szczescie uczulenia nie ma.

:) bardzo chętnie bym spełniła życzenia każdej z Was, ale niestety chwilowo nie ma drobnych :p
Może jednak uda mi się pomóc w realizacji Waszych zachciewajek :) Już część odnotowałam, czekam na więcej :)

Katjusza, masz rację zrób tak jak mówisz! Co do ciasteczek jak upiekłam ten chleb to się zorientowałam, że już nie mam płatków owsianych:-D Upiekę jutro bo dziś mamy ten chleb który jest właściwie ciastem i tak codziennie jakieś ciasto piekę na deser i nam dupy pękną zaraz.
Ja też na 14 idę do kancelarii, schiz

Ostatnia edycja:
My po szczepieniu na rota, mały śpi a mi pierwszy raz udało się coś zrobić więcej w domu:p Leń mi na chwilę zwiał to korzystałam. Prałam, rozwieszałam, ugotowałam obiad, pozmywałam, zmieniłam małemu pościel a teraz odpoczywam:)
Mały waży już 6900g :) Przybrał w 14 dni 320g :)
Siedziałam ostatnio i rozmyślałam bo u mojego M w rodzinie siostry 4 (1rodzona i 3 cioteczne) mają taki zwyczaj że kupują symboliczne prezenty sobie na wzajem pod choinke, mają być takie same ale różnić się kolorem, smakiem itp. A teraz jako żona ich brata zostałam wciągnięta w akcje:) I wpadłam na pomysł - nakupowałam na allegro koralików modułowych takich jak do tych bransoletek pandory tylko tańszych, literki od pierwszej litery imienia i wisiorki ze znakiem zodiaku i zrobie im po bransoletce każdej inny kolor :) lubie takie robótki:)
a przed chwilą się spłukałam:( kupiłam zimówki do auta męża :p
Katjusza i dobrze kombinuj jak możesz, ja nawet nie mysle wracać do siebie nawet na szefową patrzeć nie chce bo musiałabym jej w twarz napluć :p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Milionka bardzo fajny pomysł z tymi prezentami :-) Ja uderzam w kalendarze ścienne na 2013rok ze zdjęciami Stasia, dla wszystkich dziadków, cioć i wujków. Tylko ciągle nie mogę się zebrać i do tego usiąść. Mój przybrał przez ostatnie 3 tygodnie 750g! Ale teraz waży równe 6kg a nasi prawie w tym samym wieku. Twój Szymuś to niezły kawał chłopa :-)

Irisson motywujesz mnie kochana do -1) odchudzania czyli nie jedzenia po 18 i do 2) picia dużej ilości wody. Pisz jak najwięcej jak Ci idzie.

Do góry