reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

Gorgusia jaki dzielny, to też jego dzieci, musi wiedzieć jak się nimi opiekować, zresztą mój lubi spędzać czas z dziećmi :tak: właśnie z Laurką robią maski P1020829-1.JPG

ja wydałam mnóstwo kasy, w samym lumpie mi 80 wyszło :zawstydzona/y: ale całkiem fajne rzeczy wyhaczyłam, prawie wszystko dla Laurki, super sweterek znalazłam z hallo Kiciusiem, w Pepco jej kupiłam też rajstopki z Kitką i Starszak mi szaleje z radości :-) do tego kupiłam jej kilka kolorowanek, tak mi jej żal, że chora, to dostaje :-p ja sobie uzmysłowiłam, że od 3 miesięcy byłam pierwszy raz, gdziekolwiek sama bez dzieci i męża :eek::eek: istna ze mnie niewolnica Izaura się robi :confused2:

Karolina
po tym rzyganiu wczorajszym nawet już nie mam zamiaru jej podawać tego antybiotyku, zresztą jak na razie nic jej nie jest :eek:

reklama
irisson dobrze ze już lepiej. Ja dzisiaj znowu prawie na zawał zeszłam bo mały miał śluz w kupce w kolorze kupy ale wyczytałam, że tak może być przy ząbkowaniu, a że ostatnio od szczepionki maruny to nie podejrzewam choroby bo w końcu trzech lekarzy go osłuchiwało. A przy ząbkowaniu też towarzyszy rozdrażnienie, senność ale też przebudzanie w nocy, ślinienie i odkasływanie z tego powodu a on potrafi się ślinką zakrztusić, wkładanie wszystkiego do buzi itp i że wczesne ząbkowanie jest dziedziczne węc powędrowałam do mamy z pytaniem kiedy miałam pierwszy ząbek i usłyszałam że w 3 miesiącu!!!! SZOK!!! Ale powiem Wasm że nigdy sie tak o nikogo nie martwiłam, musze jakoś wrzucić na luz bo zaczynam świrować tak się o wszystko boje. Śpi dużo to sobie myśle że chory, śpi mało to samo, płacze jest źle, nie płacze oj jest za spokojny coś mu jest. ZWARIOWAŁAM!!! Ale jak z tym walczyć już mnie cała rodzina gnębi, a mały dzisiaj jeszcze odsypiał te emocje bo mi spał od 22 do 4:40 zjadł 100ml, potem o 7 rano sie przebudził i zjadł całe 10ml i spał prawie do 10:00 i zjadł 140ml dopiero, a potem o 12:50 ponad 150ml bo po dosypaniu mleka to 165ml wychodzi i śpi grzecznie.

Milionka i tak będzie do końca życia, ten irracjonalny strach o wszystko co z dziećmi związane, mi wczoraj łapy latały jak potłuczonej z nerwów :no:

irisson ale że aż tak!!! masakra!!! Mleko udało się małemu dać ale co smoczek szedł do buzi to był płacz i tylko zimny gryzak jest zaakceptowany i jak przytulam go to ociera buzią o mnie jak szalony! Jejku mam nadzieję że to naprawdę ząbkowanie a nic innego

milionka jeżeli to na prawdę ząbkowanie to możecie sobie pomóc. Kup maść na ząbkowanie i jest taki homeopatyk camillia i to na nas działało a i możesz zrobić test. Daj paracetamol jeżeli faktycznie go coś boli to powinien się uspokoić i być wesoły.

no właśnie kupiliśmy i już było troszkę lepiej i jak dostaje chłodniejsze mleko to też chętniej pije - myślisz kakakarolinka że paracetamol na ząbkowanie też pomoże?

Nadaje od tesciow z prawie rozladowanego telefonu.

spalam dzisiaj 3godziny bo oczywiscie o 1:30 odpisywalam
na posta Miemie zamist spac :-)
Dziekuje za wszystkie zyczenia, az mi glupio. Jestem wzruszona.

Normalnie nie moge jak czytam ze kolejne dziecię zaczyna lepiej sypia. w nocy. Juz moi znajomi sie dziwia ze juz mlody powinien zadziej sie budzic. Czy kiedys tego doczekam??? jestem wykonczona. rano czuje pieczenie piersi. Teraz juz leze w wyrku zeby cokolwiek pospac, TZ na piwie z ziomkami.

Poza tym Stasiek przekreca sie sam z brzucha na plecy, jakis skok rozwojowy chyba przeszedl bo strasznie sie posunąl do przodu w osttnich dniach. Smieje sie na glos itd.

Przepraszam z si nie odniose ale oczy mi lecą. Buziaki

p.s. jestem od Was uzalezniona

Miemie drobina jestes. ja jeszcze 65,5 na wadze, 60 mialam na starcie a to juz bylo ze 3 za duzo. Walcze dalej.

Irisson I love you

Ostatnia edycja:
milionka pomoże jak każdy lek przeciwbolowy. Należy stosować ostrożnie ale można. Maks co prawda pierwszy ząb miał w 9 miesiącu ale każdy odchorowyw.zł Gorączka bieguna bezsenne noce taki płacz po 2-3 godziny. Masakra normalnie. To trwało jakies 2-3 tygodnie i na apogeum pod koniec dostawał ibum na kilka nocy. Matko aż mam ciarki na mysl o ząbkowaniu. Obudziła moje wwspomnienia . :))Oby to moje nowe bez problemowe dziecko tak nie miało

reklama
Przepraszam:p teraz przejdziesz ząbkowanie spokojnie dla odmiany:p
Mi teraz te objawy oprócz ślinienia i tarcia buzią pasują do skutków ubocznych po szczepieniu a w czwartek byliśmy:/
Dobra zobaczymy jutro puki co od 1,5h śpi spokojnie a mój mąż padl razem z małym a liczyłam na jakiegoś drineczka w objęciach mężulka ehhhh a to przecież ja cały dzień siedzę z dzieckiem a on po kilku godzinach opieki pada:(

Do góry