reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

reklama
gosha_88 to poczekam na Ciebie tylko jak już będziesz wiedziała dokładnie kiedy przelew to daj znać
Dzag my też na bebilonie zwykłym :p i też mam nan pro do odania :p

Ale mam doła:( tydzień myślałam co kupić tacie na urodziny - w końcu po rade do wujka się udalam bo się znają dobrze i mi tak poradził że tata już ma dwie takie rzeczy:( aż się popłakałam bo mój tata jeszcze do osób suptelnych nie należy i powiedział że ma dwa - a ja na to wujek mówił że mówiłeś że nie masz- a on no bo jak nie mam to kupuje:( ehhh chociażby mi nie mówił :(

zaksiegowałam wpłaty: 40zł, 50zł, 30zł mamy juz 300 zł

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Gorgusia moje kciuki mocno zaciśnięte, a i MAciuś chwilkami zaciska;-)
DZag Ty się tak nie stresuj, bo się nerwicy nabawisz. Będzie dobrze, Tymek dzielny zuch i mamę też ma dzielną. My jutro mamy kłucie.
Cornelka to widzę, że u Was podobna historia z mlekiem. Maciej na Enfamilu H.A. i niedługo mamy powoli się przestawiać. Na tym mleczku jest o.k,ale cena powala z nóg. Przejdziemy na zwykły Enfamil. Ale a propo jakie Leonek ma kupki po tym mleku, bo MAciej duże i rzadkie i nie wiem czy o.k. Jutro jeszcze spytam pediatrę.
W Warszawie zimno i pada. Spacer krótki zaliczony, Młody padł przed samym domem i się teraz dotlenia przy otwartych oknach:-)

Domi no cena zabójcza, ha chyba jeszcze droższe niż 0 lac? My płacimy ok. 30 zł za puszkę :wściekła/y:
Będziemy przechodzić na Hipp Comfort Combiotic, jest z niską zawartością laktozy.
Kupka ogólnie ok, choć czasem ma zatwardzenie i wtedy są najpierw twarde bobki, dopiero potem rzadsza.
Ponoć to mleko hipp jest ok przy zatwardzeniach.
Kiedy zaczynacie z nowym mlekiem? My w ten weekend.

cornelka delicol pomaga trawić dzieciom laktazę...ja podawałam Biance i było oki...byłam też na Enfamilu HA...350g za 37zł:szok: Jak dokarmiałam raz na 2 dni z 90ml to mogło być ale jak się karmi tylko mm to można pójść z torbami...teraz mam Bebilon i sprawdz mi się lepiej niż ten enfamil...2 dni zielona kupa była,potem przez tydzień kupa co 2 dni a od 2 tygodni jest jedna do dwóch kup dziennie..piękne,zółte,konsystencja kiślu i śmierdzą już powoli...:-D aż się boję co będzie jak zaczniemy przecierki i mięso jeść bo już mnie zaczyna skręcać...mam niską tolerancję na smród kupkowy mojego dziecka...

Witajcie dziewczynki.
Uff w końcu nadrobiłam wszystkie wątki. Najgorzej było oczywiście z głównym.
My od czwartku standardowo byliśmy u teściów. M wykańczał nasz budyneczek i pojechałam tam na chwilę zobaczyć jak idą pracę, wieczorkiem kiedy było cicho i spokojnie a z oddali tylko nasz budynek oświetlony. Jak weszłam do środka i zobaczyłam ile już zrobili to zaczęłam poważnie żałować że to jeszcze nie dom mieszkalny, tak mi tam fajnie było. Ale całą wiosnę i lato zamierzamy już tam spędzić. Nawet mamy zapasowe łóżeczko co by było gdzie Tymka położyć. Już się nie mogę doczekać.

Pogoda dzisiaj paskudna :-( leje od samego rana. Znowu byliśmy na przymusowej przejażdżce z prababcią w szpitalu. Dzisiaj mi trochę Tymek popłakał bo już mu za długo było, bo trafiliśmy na kolejkę. Ale i tak był dzielny. Teraz usnął mi w leżaczku. Hehe jeszcze w ciąży nie byłam super zwolenniczką leżaczków, ale teraz kiedy jego coraz więcej interesuje i pozycja na plecach jest już mało atrakcyjna to doceniam jego rolę. Zresztą dopiero w zeszłym tygodniu zakupiliśmy taki leżaczek, więc teraz korzystam :-)

Asia jak Twoje zapalenie??? Mam nadzieję że już lepiej. Dobrze że wzięłaś ten antybiotyk bo mogłoby jeszcze gorzej być.

Nie pamiętam kto pisał o dzisiejszym wychodnym na cały dzień i trzymaniu kciuków za chłopaków, ale &&&& zaciśnięte. Ja bym chyba zwariowała gdybym musiała Tymka na cały dzień zostawić!!! Nie wyobrażam sobie na razie powrotu do pracy.

Może to nie ten temat ale nie mam za bardzo czasu teraz pisać na innych. Jak to u was jest z długością cyklu po powrocie miesiączki po ciąży???? Bo ja pierwszą po porodzie dostałam 6 października i według moich normalnych cykli powinnam mieć znowu w minioną sobotę. I tak się zastanawiam jak długo mam jeszcze czekać z wizytą w aptece ;-) ale by były jaja.... nawet nie chce sobie tego wyobrażać.

Piszecie jak wam ładnie dzieci noce przesypiają. U nas było lepiej a teraz od kilku dni jest kiepsko. Normalnie pierwszy sen Tymka trwał ok. 5-6 godzin, potem co 2,5-3 godziny pobudka. A teraz nawet jak uśnie wieczorem to budzi się po 3 godzinach i tak już do rana. A czasem co 2 godziny. Nie wiem co mu się stało :-( widzę że książka którą wysyłałam Mart robi furorę na naszym forum. Chyba muszę ją w końcu odkopać i przeczytać jeszcze raz.

Uciekam wieszać pranie i ogarnąć trochę dom. No i coś na obiad zrobić. Rozmrażają mi się piersi z kurczaka, więc coś muszę wymyślić.

A co do mlek to nam się zmarnowała cała puszka Bebilonu HA, bo miałam na początku kupiony jak były problemy z laktacją. Ale ja się starałam nie dokarmiać tylko Tymka często przystawiać więc dostał może ze 4 razy po 60ml a reszta została. Ale ponieważ otwarta to już się nie nadaje. Czasem by się przydało jakieś mleko na wszelki wypadek jak nie mam jak ściągnąć a muszę gdzieś wyjść, ale szkoda mi kupować znowu całej puszki, bo się znowu zmarnuje. W pracy mieliśmy kiedyś takie saszetki bebilonu jednorazowe. Tylko nie pamiętam czy one były do sprzedaży czy tylko przyniesione przez przedstawiciela. Takie to by mi się przydały :-)

Ostatnia edycja:
Cornelka czekam na paczkę z mlekiem i chcę zacząć też w weekend. Najpierw będę mu mieszać i schodzić z ilości enfamilu h.a, na korzyść zwykłego. Zobaczymy. Jutro jeszcze wizyta u lekarza przy okazji szczepienia

Domi ja tak samo, zacznę od jednej miarki nowego, potem 2, itd. Daj znać w weekend jak się czuje Maciejka na nowym mleczku i czy z brzuszkiem wszystko ok.

Ratina mam nadzieję, że się obejdzie bez leków, ale dzięki za info, w razie potrzeby spróbujemy :tak:

Mojemu małemu ida ząbki, tak przynajmniej wnioskuje z jego zachowania. Cały jest ośliniony :-)

Patrzcie jak ten czas zleciał, jeszcze trochę i nasze brzdące zaczną siadać, a dopiero co po brzuchach nas pokopywały :-)

Hej dziewczyny!
Mam dzisiaj powera, mieszkanie posprzątane, pranie zrobione, zmywarka walczy z brudnymi naczyniami! Byliśmy już godzinkę na spacerze, zrobiłam po drodze zakupy i dziś na obiad faszerowana papryka – to będzie debiut, mam nadzieję że się uda!

No i ściągnęłam fajną aplikację ze strony Rossmanna i zrobiłam piękny photobook ze zdjęciami Bruno dla mojej siostry, mają fajną opcję robienia kartek – zrobię Bruno świąteczną fotę i zrobię takie kartki na święta w tym roku! Energia mnie dziś rozsadza!

Ja oczywiście też miala Euvax i Prevenar, na szczęście nie te serie. Uczciwość w ty kraju nie istnieje, promuje się cwaniactwo i tzw. spryt… przykre że kosztem dzieci.
My jesteśmy na Hipie od samego początku, młody dostał go już pierwszego dnia w szpitalu i zdecydowaliśmy kupić do domu takie samo. Podjada raz dziennie na noc, chyba mu smakuje ;-)

cornelka, u nas też ślinienie na maksa - myślisz że to już zęby??? mój chrześniak miał pierwszego zęba w drugim miesiącu życia a jego siostra w trzecim... to w sumie nic fajnego, mleczaki szybko im potem wylatywały, trzeba było ich bardzo pilnować z myciem itd.

asia85, jak się czujesz? Mam nadzieję że antybiotyki pomogły.

milionka super! coraz więcej kaski!

Idę poczytać inne wątki, pa

reklama
Summerbaby wolałabym nie, bo jak takiemu małemu myć te ząbki? No ale poza ślinieniem jest rozdrażnienie, wkładanie całych piąstek do buzi non stop, a jak mu masuje dziąsełka albo daje gryzaczka to wtedy jest spokój. Tak mi to do ząbkowania pasuje :confused:

Panierowana papryczka - brzmi pysznie, pochwal się jak ci wyszła.

Do góry