reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

hej dziewczyny, mnie po okresie dołka złapały jakieś siły i chodzę i wszędzie sprzątam. Korzystam z tego po potem znów mi się odechce:-D

irrison nie chce się straszyć, ale jak dla mnie im dalej tym gorzej, w myśl przysłowia "małe dzieci mały kłopot, duże dzieci duży kłopot";-)
Kocham moją Majkę nad życie, ale charakterek to ona ma. Żeby nie było panie w przedszkolu to mówią. Jedna nawet już dała sobie spokój z wmawianiem mi że mam słabą rękę. Stwierdziła że ten typ tak ma i już nie zagania jej do zajęć. Takie mam dziecko, że inne coś razem robią a ta nie usiedzi i łazi po wszystkich kątach, ciagle się nudzi. Wcześniej bylo o tyle lepiej że nie gadała:-D a teraz jadaczka jej sie nie zamyka, czasem marze żeby zamilkła, gada i gada cały dzień, uszy puchną;-) I niestety pyskuje i to takie rzeczy wymyśla że szkoda gadać. Ostatnio dostała karę bo mnie skopała, to zaczęła krzyczeć "ja chcę inną mamę!" i to chyba pół osiedla słyszało. Prawie się popłakałam, ale jakoś wytrzymałam, wzięłam i wyszłam z pokoju i zostawiłam ją samą. Jak przemyślała to stwierdziła że jednak "nie chce innej tylko taką śliczną jak mam".
A pokładanie się na chodnikach, w sklepach też znam... pewnie są dzieci co tak nie robią, ale chyba jednak więkoszść do nich nie należy

dobra, ide myć okno bo mały śpi co jest dziwne jak na niego

reklama
Dzisiaj oglądałam na USG maleńki brzuszek - jest tak samo śliczny jak jego właściciel. Generalnie wszystko ok, kolek już nie widać.

Marta - Stasinek - miodzio :-)

A to mój Bączek:
_DSC2003-m.jpg
uwielbiam go :tak:

czesc dziewczynki :)
dorzuce 5slow do rozmowy, ja jak malutka placze (wola raczej) podchodze, chwilke ponosze, odkladam, czasem ponosze dluzej :)
dziecko nie chce byc z nami tylko na cycanie czy karmienie, potrzebujue czulosci i bliskosci tak po prostu, z tego zalozenia wychodze :)
mala ma wlasnie czas na rozwoj, lezy i obserwuje bacznie zabawki :D
byla kolezanka z 12tygodniowa coreczka na kawce
zaraz przyjdzie druga z 8tygodniowa
obiadu nie ma poki co :D hahaha
cos potem wymysle :)

No widzicie a ja mam odwrotnie im starsze tym fajniej i już nie mogę się doczkeać jak mój MAciejka bedzie miał roczek, dwa itd. Choć teraz jest słodziasty taki. Dzisiaj na szczepionce jak pił rotawirus to tak na mnie patrzył, że aż pielęgniarka stwierdziła, że patrzy we mnie jak w obrazek;-)
A poza tym wielki facet już jest, bo 5400 waży i ubranka niektóre na 62 małe się robią.
Agnieszka jak jutro nie będzie padać możemy wyjść na spcer, ale chyba na nasze terny. Cieszę się, że z brzuskiem Kubusia o.k.
Konczę, bo zaraz znowu wyruszam na podbój gabinetu stomatolgicznego;-)

Asia jak kiedys bedziesz miala czas ,wrzuc przepis na drozdzowki.Kiedys mialam dobry przepis,duze mi rosly.Gdzies zgubilam i z innych przepisow mi nie wychodza.
K& moze gdy tak wrzeszczy,poloz na brzuszek.Troche sie zmeczy,zmieni pozycje.Moze bedzie spokojniejszy.A moze ma kolki?
To wiesz ,kropelki,masaze,ciepelko na brzuszek,herbatki koperkowe i moze byc lepiej.Moja Luizka byla taki krzykacz-do tej pory jej to zostalo:baffled:Milenka bardzo malo spi ale placze tylko jak jest glodna,chce pic albo pieluszke ma mokra.Nie ukrywam ze caly czas jak nie spi zabawiam ja,daje smoka.Juz jest na etapie rozgladania sie wiec jest duzo latwiej ja zabawic.Usmiecha sie,duzo gaworzy.Luiza dopiero w 4 mies zaczela sie usmiechac.Tylko problem mam z nocami i mysle ciagle co by zrobic zeby wreszcie sie przespac bo juz nie wyrabiam.Dzis malo nie wywalilam sie z Luizka na rowerze bo mi w glowie sie zakrecilo,ciagle nieprzytomna chodze.Z praca to macie racje ale nie wiem czy dam rade.Sprobuje,wkoncu duzo ludzi ma nerwice i pracuje.Tz poszedl na kurs i po tym beda go wysylac za granice czesciej:-(Jakos pieniadze ktore by tam zarobil mnie nie ciesza ,ciezko znosze samotnosc.Moja Luizka tez nieznosna ale zaczyna wreszcie sie sluchac

Gosha ja mam siostrzenice 3 letnią, ostatnio do siostry tekst "ty niedobra mamusiu, zaraz Cię do kąta postawię i na dupę dam" :sorry2: a siostra też już słyszała, że nie chce takiej mamy itp. więc wiem co mnie czeka :szok: od stycznia Laura idzie do przedszkola, będzie dużo dzieci, a ona strasznie empatyczna jest, to się wybawi, wyszaleje, to potem jest kochana, najgorzej jest jak leje i nie pójdziemy na plac zabaw, wtedy jest nie do opanowania :dry:

wczoraj byłam 4 h na spacerze z Laurą, NIna i babcią, dzisiaj to samo, zmordowana jestem zdrowo, ale oba Maluchy grzeczne, Laura się na placu wyszalała (kocham ogrodzone place :cool2:), a Nina od 15 śpi ciągiem :-)

Dziewczyny rady potrzebuję, bo już nie wyrabiam.
Kacper ciągle chce jeść, ciągle pcha piąstki do buzi i smoczek go nie zadowala. Ja cierpliwie wyciągam cyca i go karmię. On possie 10min i daje sobie spokój. Chowam cyca jest chwila spokoju i zaraz znowu stękanie, mlaskanie i ryk. W ogóle cyc to jego jedyna aktywność... Tak się zastanawiam,że może tą pierwszą fazą mleka ma wypełniony brzuszek i nie dojada tego bogatszego mleka. Tylko co ja mam zrobić? Staram się go zabawić- chodzimy po domu, bujam go, gadam z nim, kładę na brzuszku, na kolanach, ale to go nie bawi. Teraz od 17 najchętniej ciągle by jadł. Wczoraj tak miałam od 15 do 19. Robię się nerwowa, cycki mnie bolą, a nie wiem co mam robić. Doradzcie coś proszę...

Moja tak miała z cycem - dać smoczka, u nas pomogło. Dzieć moim zdaniem jako smoczek traktuje teraz Ciebie:tak:

A my z M po kolosie poszliśmy do takiej fajnej knajpki dla rodziców z dziećmi, M pił piwo jadł makaron z borowikami, ja z sosem pomidorowym, Ula cyca:-D Na deser szarlotka i spacerek.

Kolos nie wiem jak, pytania "takie o". Ludzie zrzynali na potęgę, a ja jestem taka głupia, że nie ściągam jakoś to wydaje mi się nie uczciwe i wstyd na aplikacji prawniczej więc pewnie wszyscy zdadzą, a u mnie może być różnie:-(

reklama
Asia uczciwi zawsze maja najgorzej :-p

Gorgusia moja też miała tak koło 3tyg., wkurzyłam się odciągnęłam 120ml mleka, zeżarła w 5 minut, spokój 4h :tak: na drugi dzień jadła normalnie :-)

Do góry