reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

pamelcia100 pisze:
wczoraj po ktg lekarz mi powiedział że wszystko gotowe do porodu szyjka miękka skrócona tylko skurczy brak w zapisie też pustynia. Się zapytałam co mam robić?? Usłyszałam że chodzić po schodach no to wlazłam u mnie w bloku na 14 piętro (2 razy) no i skurcz mnie złapał w łydce...:dry:

:-D :-D :-D :-D :-D
No, od czegoś trzeba zacząć
p.gif
.

reklama
Też wpadłam kilka dni temu na taki pomysł :-). Trzeba się na jesień przygotować, bo pogoda taka jesienna już, że strach myśleć co będzie we wrześniu :szok:. A we wrześniu planujemy podróżowanie. Więc walczę na aukcjach mojej ulubionej sprzedającej :-). Nie wiem czy powinnam zdradzać, bo sobie konkurencję narobię :-p, ale podam: Jovanczica. Tylko błagam, nie przelicytowujcie użytkownika d…a :no:. To ja :-D. Już dzisiaj wyhaczyłam trzy bluzy :-D. Jupiiiii :-D.

.

Dzag ja kupuję u tego sprzedającego :-D ale chyba konkurencji sobie nie robimy na szczęście :)) już jedną pakę dostałam i bardzo zadowolona jestem

ja też tam kupuję, już w sumie ze 3 paczki :szok: dzag ale teraz nie, więc spokojnie :p

Exotic ależ zazdroszczę! :) niech mały będzie grzeczny cały czas :) a brać można z tego co wiem syrop *spam* :) w ciąży to mi mocno pomogło ;-)

Trzymam kciuki za te "bliskie" już prawie rodzące! :)))

Zdaje mi się czy przeterminowana zostałam tylko ja i kakakarolina?? dobijcie mnie toporem... Wczoraj po ktg lekarz mi powiedział że wszystko gotowe do porodu szyjka miękka skrócona tylko skurczy brak w zapisie też pustynia. Się zapytałam co mam robić?? usłyszałam że chodzić po schodach no to wlazłam u mnie w bloku na 14 piętro (2 razy) no i skurcz mnie złapał w łydce...:dry: Najgorzej dobija mnie to jak czytam że rodzą te przed terminem... załamka:-(

buahaha przepraszam ale się uśmiałam:-D
Dziewczynki, strasznie mi was szkoda, ja już sto razy pisałam że pierwszą ciążę przenosiłam 15dni- to był ból, płakałam po nocach z bezsilności. A mam znajomą co urodziła 3tyg po terminie, bez sensu tak męczyć, ja bym wsadziła tym lekarzom taie klocki w brzuch i niech sobie chodzą 10miesięcy w ciąży.... ja uważam że jak jest 40 tydz to dziecko jest na tyle duże że i tak nic złego mu się już nie stanie więc niech wywołują i tyle. No chyba że ktoś nie chce ;-)

Irisson to Ty na porodówkę i bez Niny nie wracaj.
Kakakarolina Ty przy tej oksytocynie seksik, ekipę szpitalną wyproś i już...
Dziewczyny mam Was wszystkie pozdrowić od Agnieszki75. Wrócili do domu, mały prawie cały czas na piersi, a ona dochodzi do siebie po cc.
No dzag skoro się pochwaliłaś to ja pędzę na allegro;-)

Mimo że rzadko się odzywam na forum to jestem cały czas na bieżąco poczytuję was. Ale ostatnio takiego doła łapię że niewiem czy dobrze że tak czytam że wszystkie rodzą. Kurczę ja też już chcę moje maleństwo:wściekła/y:. Gosha_88 nie strasz nie mam zamiaru się jeszcze prawie 2 tygodnie bujać...:no: zresztą jak się nic nie ruszy to i tak idę 21 na wywołanie ale musi się do tego dnia rozkręcić bo boję się oksy

Pamelcia - mi za 2 dni stuknie 40 tc. I też coraz częściej mam przeczucie, że przenoszę, nie wiem tylko ile...Nie chciałabym niczego wywoływać, ale jak będzie, ciężko powiedzieć. Najpierw chce się donosić ciążę, a później to już tylko marzy się o tym, by być po. Opis o skurczu w łydce jakby nie było boski - też się uśmiałam. Czyli jakie są możliwości prócz chodzenia po schodach? Mycie okien, intensywne sprzątanie, długie spacery, seks...? Coś jeszcze...? Ja jestem wciąż rozdwojona, niby chcę, niby nie, ale bólu najbardziej boję się (co za rym :tak:).

Właśnie wchłonęłam naleśniki, trochę śliwek, zarobiłam ciasto na racuchy drożdżowe i tak leniwie i spokojnie jak na razie mija mi środa... Pies czuje się już nieco lepiej, trochę nawet zjadł,posiedział na tarasie, więc sukces... Tak sobie myślę, że fajnie jakby dzieciątko już było - można by je było zabrać na spacer, na razie to we mnie musi gdziekolwiek chodzić. No... doprasowałam prześcieradła dla dziecka, została ostatnia rzecz na liście - spakować torbę - potem to już praktycznie jestem gotowa... :-D

Irisson a jak tam u Ciebie :-)??

Hej! Kurcze jednak po tylu m-cach forumowania nie da sie tak go zamknac z dnia na dzien, wiec dzis znow wlazlam. No i troche mi lepiej, Zylcia, Pamelcia wiem, ze bedziecie wiedziec o co chodzi jak napisze, ze wy tez;-) Pamelcia wlasnie ja tez dola lapie najbardziej, jak czytam o tych przed terminem (choc trzymam kciuki i tak), bo ja przeterminowana juz 4 dni wg poloznej i usg (suwak to moje wyliczenia). Czemu nie wylazi?????:confused: Zylcia uslyszalam dzis na kontroli to samo, wszystko ok, dziec zdrowy, ktg wzorowe, wyniki tez, a termin? 2 tyg po tez termin:wściekła/y: I do widzenia. Wyszlam i wylam! Jedyne pocieszenie, to ze w sobote polozna ma do mnie przyjechac i masaz szyjki z jakims tam zelem z hormonem zrobic. Pocieszenie, ze wogole cos sprobuja robic, ale i tak jakos czuje ze to g... da:no: TZ mnie pociesza, ze jego koledze zonie to pomoglo, tydzien po byla, masaz miala rano po 16 juz dziec byl. Za to polozna powiedziela ze jest 50% na 50%, no i se dospiewalam, za fajnie nie moge miec. Tez poprosze o dobicie toporem.
Aha, K8 nic sie nie lam, moja Olivka 2tyg szacowana na 4100g, nawet nie chce myslec ile moze miec teraz:szok: Tym bardziej nie rozumiem co ona tam jeszcze szuka:shocked2:

hej dziewczyny
Irisson nie wracaj bez Ninki już - daj mi dobry przykład:-)
Ja całą noc brzuch twardy jak skała, bóle okresowe i na tym koniec:-(
ale chyba śluzu więcej bo ciągłe uczucie wilgoci mam i brzuch jakby troche niżej...
Kochane przeterminowane ja też coś czuje, że do Was dołącze, wczoraj seks jak siemasz nawet ja chwilę na górze żeby głębiej było a i tak cisza:/
a nasz sprzedający r_p7 konto ma zawieszone :szok:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zdaje mi się czy przeterminowana zostałam tylko ja i kakakarolina??

Ja niestety też już przeterminowana ...

... ja uważam że jak jest 40 tydz to dziecko jest na tyle duże że i tak nic złego mu się już nie stanie więc niech wywołują i tyle. No chyba że ktoś nie chce ;-)

Ja też tak uważam. Mi mogliby nawet jutro oksy podłączyć i niech się dzieje dalej ... a tu czekać trzeba co najmniej tydzień.

Hej! Kurcze jednak po tylu m-cach forumowania nie da sie tak go zamknac z dnia na dzien, wiec dzis znow wlazlam. No i troche mi lepiej, Zylcia, Pamelcia wiem, ze bedziecie wiedziec o co chodzi jak napisze, ze wy tez;-)

No nie da się tak po prostu nie zaglądać. Ciekawość mnie zżera co tam u której słychać :)

reklama
Ale nudny i smętny dzień... i dołek łapie i znowu popłakuję bez powodu. Mały aktywny i napiera na szyjke. Boli i kłuje,ale nic z tego nie wynika.
Irisson może już tuli swoją Nine...

Do góry