reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

witam:-)

Kakakarolina do rodzenia marsz:-)

Domi i inne mamuski jak macie jakies wątpliwosci czy dany lek można łykać karmiąc piersią zasze można zadzwonić do poradni laktacyjnej

mnie 5 dzień boli głowa... dzien i noc paracetamol mi nie pomaga więc przestałam juz je brać... porażka!!

reklama
kakarolina a co ty tu jeszcze, co wchodze to pierwsze patrze czy ty nie urodziłas;-) a Maksa w terminie rodziłaś?

a ja właśnie pisze jednocześnie masując Tymka, niestety zaczęły się problemy z brzuszkiem. Szczęście w nieszczesciu że póki co nie jest tragicznie, poplacze z 10min, chwile się go ponosi, poklepie, wymasuje i przechodzi. Oby na tym się skończyło.
Małżon wywiózł przedwczoraj córkę na wakacje na 2tyg do teściowej, więc siedzę tylko z Tymkiem. Czuje się jakbym za dużo czasu miała:-D w związku z tym mam ambitny plan odkurzyć i poprasować, 2pralki mi sie uzbierało.

I takie pytanko-dziewczyny kiedy planujecie chrzcić dzieci??

karen nam pieluch schodzi ok 10 na dzień. Czesto jest tak że przewinę młodego a ten mi za chwile walnie kupe:rofl2:

dobra lece coś robić bo mały usnał mi na rękach:-)

”karenm” pisze:
Dziewczyny ile Wam schodzi pampersów dziennie?
U nas różnie. Od 8 do 12 na dobę. Najczęściej 9-10. Zależy jaką wenę twórczą ma Tymek :-D. Czasem lubi zaszaleć zaraz po przewinięciu i nakarmieniu :-).

kakakarolina, a może Ty wrześnióweczka jesteś, tylko nam tu porządku pilnować przyszłaś :-D? A na poważnie to może faktycznie jest nieco młodsza. I siedzi sobie spokojnie nieświadoma zniecierpliwienia mamy :-p.

”gosha_88” pisze:
I takie pytanko-dziewczyny kiedy planujecie chrzcić dzieci??
Ja planuję na początku października. 8 października mamy z M pierwszą rocznicę ślubu, więc chcę połączyć dwie duże uroczystości i w kościele i obiadowo :-). Ale chrzest chcę jako osobną ceremonię, a nie rozwleczony w trakcie mszy, przy wszystkich gapiach. Msza w intencji, a po mszy ceremonia chrztu. Tak mi się podoba :tak:.

Boshe. Skończyła się olimpiada. Co my teraz z Tymkiem będziemy oglądali w tv...

Dzag haha mam ten sam problem, na czym ja spać będę :sorry2:

Karolina dobrze, że powiedziałaś o tym c&a właśnie mężowi polówki zakupiłam, bo chodzimy od 2tyg. i szukamy "znośnych", co by mu się podobało, a teraz mam go w nosie :-)

ja nie wiem czy tylko mój mąż ma taka awersję to zakupów, ehh jeszcze nas zakup butów czeka :baffled:

My ślubu nie mamy, weźmiemy tylko cywilny i to narazie nam jakoś nie po drodze nawet z tym. Więc o chrzcinach w ogóle jeszcze nie myślimy. Moja rodzina jest niepraktykująca i nie chodząca do kościoła tak jak my z TZ, jego rodzina natomiast wierząca i praktykująca. My z siostrą jesteśmy ochrzczone, bo taka była tradycja i dzieci się chrzciło zawsze. Więc pewnie i my nasze dzieci też będziemy chrzcić, ale bez pośpiechu. Ja byłam chrzczona jak miałam 2,5roku, moja siostra 5.

no i wlazłam jeszcze na chwilę:-p Tymek coś polubił spanie na brzuszku, pewnie go mniej boli wtedy.
Dzag buahaha ja dokładnie to samo mężowi dziś rano powiedziałam, co ja będę robić jak już po igrzyskach:-D
hmmm my chrzest planujemy za miesiąc, u nas w kościele są w drugą niedzielę, to by wypadało 9września. Też bym wolała osobno a nie przy ludziach ale już nie chcę kombinować, nasz proboszcz to taka "szycha" że nie chce z nim dyskutować. Ciekawa jestem tylko ile do koperty dać, nie znam "stawek" za bardzo:baffled:

kakarolina ooo w c&a mówisz promocje, to chyba się przejedziemy, bo mój to ma jedne spodnie i 2 koszulki, trzeba go obkupić, a to jego ulubiny sklep.
Tylko kurde trzeba by młodego zabrać, a wolałabym z takim maluchem nie jeździć nigdzie... ale też muszę kupić sobie buty na wesele co mam za miesiąc i farbę do włosów, a małżonowi ni powierzę takich rzeczy do kupienia:sorry2:

ja mam wesele koleżanki 15.09, myślałam, że urodzę do 15.08 to bym w miesiąc jakoś może się ogarnęła, a tu raczej nie zapowiada się :szok: a my chrzest planujemy na roczek raczej, Laura miała 8 m-cy i było fajnie :tak:

Gosha a nie możesz sprzedać Tymka babci albo rodzeństwu?
Wiesz zakupy siła wyższa.
Gosha mieści się Twój Tymek w te pampersy 2-5 kg jeszcze? Bo mój podobny wagowo do Twojego bedzie albo większy a tych małych mam 90 szt kupione.

Kakarolina no i zaś się skusiłam na zakupy, obkupiłam moje dziecię w rozmiar 68 i 150 zł nie moje. To że Ci weszły teraz produkty to nie do końca sukces, czasami wysyłają po kilku dniach maila że brak na magazynie towaru i czegoś nie wysyłają. No ale bądźmy dobrej myśli. Lubię ich ciuszki bo wyglądają na dobre jakościowo.

U nas chrztu na razie nie będzie.

Karenm no na poczatek to masa tych pieluch idzie, maluchy na cycku "produkuja" masmowo:)
Milionka dzieki za odp co do rozstepow. Skoro srebrne to juz stare rozstepy to ja juz nie wiem, ale mi w poprzedniej ciazy zadne nie wyszly, wiec te "wzorki" to nie sa stare, ja to zauwazylam dopiero pare dni temu. No i poki co to widac tylko pod swiatlo, a w lustrze nic, moglyby to nie byc rozstepy:eek:
Tez sie zastanawiam jaka ta moja corcia bedzie, jak wyglada, czy bedzie miec czarne wloski jak braciszek i czy bedzie taka beksa jak braciszek:) Ostatnio jeszcze czesciej o tym mysle, bo juz wyczekuje tego porodu ech... Wiem na pewno ze bedzie dluga, bo to juz widze po ksztalcie brzucha, naprawde widac ze ona tam nie ma juz miejsca. Tym bardziej nie wiem czemu jeszcze nie wychodzi. 2tyg temu szacowali mi ja na 4000g wiec rosnac tez juz raczej nie potrzebuje, glowka juz nisko bardzo miednice mi czasem rozsadza,boli bardzo przy chodzeniu.Ja se nie wyobrazam ze mozna do 42tyg:eek: Kurde, smedze jak stare gacie, sorry! Ja z natury optymistka, ale teraz to juz zaczynaja mnie dopadac rozne glupie mysli, ze moze cos jest nie tak skoro sie nic nie zaczyna. Ech sorki, ze tak od rana wam tu marudze, ale w domu to tylko panike bym ruszyla, wiec siedze cicho.

U nas chrzest mysle tak na Boze Narodzenie jak do Pl pojedziemy. Tutaj by malo kto mi przyjechal, a obcych na chrzestnych bym nie chciala. Poza tym nam sie nie spieszy, my tez niepraktykujacy, bardziej dla tradycji to robie i dla pozniejszej szkoly niz z przekonania.

A ogladalyscie zakonczenie olimpiady? Boshe jakie nudy, az wstyd,nawet nie probowali sie wysilic zeby cos fajnego pokazac. Ja mialam wrazenie, jakbym wlaczyla tutejsze radio, te same piosenki na okraglo i nic wiecej. Za to zapowiedz otwarcia w Rio to bylo cos, tam to sie bedzie dzialo, zreszta jakzeby inaczej:-) na to juz nie moge sie doczekac

Ostatnia edycja:
reklama
Gosha a nie możesz sprzedać Tymka babci albo rodzeństwu?
Wiesz zakupy siła wyższa.
Gosha mieści się Twój Tymek w te pampersy 2-5 kg jeszcze? Bo mój podobny wagowo do Twojego bedzie albo większy a tych małych mam 90 szt kupione.

No nie sprzedam go, bo karmię cycem cały czas, a butelkę chcę mu dać tylko jak będzie mega konieczność. Z Majką miałam problem bo wróciłam na uczelnię 3tyg po porodzie i była karmiona moim mlekiem ale z butelki i potem nie umiała chwycić piersi, ile się z nią nawalczyłam to moje. W końcu się udało wrócić na samą pierś ale było ciężko. Teraz i tak mam stresa bo jadę na to wesele i będzie prawie dobę Tymek sam z moją mamą, mam nadzieję że się uda nakarmić go butelką i nie będzie potem problemów z wróceniem na cycka.
Co do pampersów to właśnie zużywamy 3 paczkę Pampersów, w międzyczasie była tez jedna paka babydreamów z rossmana ale one są większe pomimo że też newborny. Mieści się w nich jeszcze spokojnie, ale następną paczkę już kupię dwójki, bo wczoraj ważyłam młodego na swojej wadze to ma już ok. 4400. Kolos:sorry2:

Do góry