reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

Jutro idę do szpitala ale tylko na kontrolę. Nie mam zamiaru zostawiać się na wywoływanie. Wierze, że się samo zacznie w swoim czasie. No chyba, że coś wyjdzie nie tak ale jak wszystko ok to jeszcze tydzień daję mojej Oli;-)
ale mam szczerą nadzieję że nie będę musiała tyle czekać.

Kurde jak pada to nie działa u nas tv:eek:

reklama
Karolina a jaka nagrode dla siebie wymyslilas? Jakos nie mysle, zeby Ci skapnela, bo cos widze kurcze, ze tu tych przenaszajacych troche jest (nie powiem, lepiej mi z tym;-)), ale nagrode zawsze mozna sobie dac:-) BTW kciuki za jutrzejsza kontrole, coby ruszylo!

A ja znow dzis polatalam z mlodym po plazy, miedzy skalkami szukalismy krewetek, bylo cudnie, zimna woda dziala cuda na szrekowe stopy. Niestety tylko w czasie moczenia ech... Mimo wszytsko spacer swietny, na wyspie latarnia byla, ale juz nie kozaczylam i nie wdrapywalam sie:zawstydzona/y:
Dziewczyny mam pytanie odnosnie rozstepow: czy one pojawiaja sie tylko w pionie, czy moga byc tez poziome? I czy jak wyskacza ta sa sinego lub czerwonego koloru, czy moga byc od razu blade? Bo mi takie cos dziwne pojawilo sie nad pepkiem, jakby takie poziome wzorki, ale sa blade i widoczne tylko jak z gory patrze pod swiatlo. Bo jak w lustrze chcialam zobaczyc to nic nie widac. Czy to rozstepy moga byc?

milionka,irisson ja mam tak że cały dzień chodzę i mówię sobie już chcę urodzić a jak w nocy mnie skurcze łapią to jeszcze nie jeszcze chce pospać :-p miemie ja przed ciążą czytałam różne gazetki, poradniki co do wychowania dzieci a jak zaszłam w ciążę to nie przeczytałam ani jednego artykułu na temat wychowywania dzieci tylko i wyłącznie gazetki o pielęgnacji niemowląt nic więcej:tak: w sumie to specjalnie bo nie chciałam się nastawiać. Idę na żywioł i wszystko będę robiła na spontana a o tym co czytałam wcześniej też już nie pamiętam:-p jako że jutro mój termin z usg to mogłaby któraś podać numer do siebie jakbym się zaczęła rozpakowywać?? choć nic nie czuję ale na wszelki wypadek ;-)

generalnie rostępy powinny być najpierw ciemne bo to oznacza że są nowe a srebrne są stare i już jest małe prawdopodobieństwo usunięcia i mogą być w poziomie, ja mam takie np na ramionach bo za szybko uroslam w dzieciństwie

asia.85, wracając do rozmiarów ;-)... bo mi to spokoju nie dawało :-p. Znalazłam sobie tabelkę wzrostu niemowlaków:

Wiek miesiące
Wzrost cm
1
52 – 60
2
55 – 63
3
58 – 66
4
61 – 69
5
65 – 73
6
66 –75
7
67– 76
8
68 – 77
9
70 – 79
10
71 – 80
11
72 – 82
12
74 – 84

Wychodzi na to, że moje założenia co do wzrostu Tymka są ok. A tak na oko liczyłam.

reklama
Właśnie się obudziłam wyspana, bo poszliśmy spać o 23,i spałam jak zabita do teraz, tylko z jedną przerwą na siku. Opracowałam też technikę bezbolesnego przekręcania się z boku na bok (nogi zgięte, kolana przykurczone możliwie do brzucha). Właśnie zjadłam płatki z gorącym mlekiem. I zastanawiam się co tu robić dalej. Czy próbować usnąć czy zająć się czymś.

Tak sobie rozmyślam, jaki będzie ten nasz synek. Czy będzie grzeczny, czy da nam popalić od początku? Jak on wygląda... Takie to niewiarygodne...

Do góry