reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

celinka, agresja psów do innych psów zdarza się często, szczególnie u terierów typu bull jak amstaff albo moje staffiki... są to jednocześnie rasy bardzo serdeczne dla ludzi, nie ma się co bać ;) dodam że psy innych ras jak i kundelki nieraz są też agresywne... na moim osiedlu jest parę psów które się strasznie rzucają do moich, a są to: westie, jamnik, ze trzy yorki i jeden mieszaniec. Moje nie są agresywne do psów, agresję innych psów znoszą ze spokojem, może chciałyby powalczyć jak inny pies ostro zaczepia ale są mi absolutnie posłuszne i wiedzą że nie wolno i jestem w stanie je odwołać, a ludzi i dzieci kochają na zabój, każdego chcą przywitać i wylizać. Tak że nie ma się co uprzedzać do ras ;) a Twojemu pieskowi bardzo współczuję :(

jeśli chodzi o bidy w schroniskach - to jak kiedyś będę mieć warunki to na pewno wezmę jakiegoś bullowatego, są ich miliony :( a są to psy które bardzo potrzebują bliskości człowieka i bardzo cierpią za kratami... na razie nie mam gdzie wziąć takiego psa a realizuję na razie moje plany hodowlane o których marzyłam od lat.
Postanowiłam rozmnożyć moją sukę nie tyle dla zarobku (włożyłam już w te psy mnóstwo kasy i jeszcze mnóstwo włożę) ile dla realizacji własnej pasji, mam plan hodowlany którego to dopiero początek, chcę uzyskać określone cechy w mojej hodowli i czeka mnie jeszcze wiele lat pracy, psy są oczywiście rodowodowe, wystawiane na wystawach, do tego szkolone, i mają dobre rodowody. Ogromnie się martwię o to żeby szczenięta znalazły dobre domy, będzie ostra selekcja i nie będzie łatwo dostać ode mnie szczeniaka ;)

reklama
Olga z tymi westie, jamnikami i yorkami masz rację. Tutaj akurat wina leży po stronie właścicieli, którzy kompletnie nie wiedzą jak się wychowuje psa....niestety ludzi się nie zmieni, a zakazac posiadania psa się niestety nie da.
Co do szczeniaków, to Ci współczuje, bo dużo pracy przed Tobą. Jak byłam na studiach ( byly akurat wakacje) suczka moich rodziców urodziła 7 szczeniaków ( rasa welsh corgi pembroke ). Miałam tę "przyjemność", ze szczeniaki i suka przebywały w moim pokoju. Byłam ciągle niewyspana, bo musiałam doglądać w nocy, czy wszystkie się z cyca najadły, a jadły często ;-)

Dziewczyny co tam u Was? Wszystkie śpicie ? :-D

Ja dopiero wróciłam z zakupów. Ale tłumy ludzi w sklepach. Jedziemy jutro do mojej siostry na sylwestra i musieliśmy kupić.. prezenty dla dzieciaków. Święta spędzaliśmy osobno, a przez moje mdłości nie zrobiliśmy zakupów przed świętami. Ale dużooo pięknych rzeczy dla maluszków :tak: Musiałam ostro się powstrzymywać żeby nie kupić już jakiegoś ciuszka dla naszego maleństwa. Ja już chcę II trymestr!! :-)

Olga
piękne pieski i świetna pasja :-)

Mój M. ma świra na punkcie piesków. Chcemy za jakiś czas kupić pieska rasy cane corso, ale ze względu na ciąże poczekamy aż maluszek trochę podrośnie.
Jakoś będę czuła się spokojniejsza jak już dziecko troszkę podrośnie.

Hej brzuchatki! Wlasnie na ktoryms kanale VOD (cyfrowy polsat) zaczal sie dobry film dla tych co sie lubia bac - horrorek. Zapowiada sie niezle... Ja sie zabieram za ogladanie z nadzieja na jakis dreszczyk tu i owdzie;-)

Ewa ogladalam ten Cud narodzin, fajnie zrobiony, ciekawy film, troche nowego mi dostarczyl... Podobal mi sie zwlaszcza ten eksperyment z muzyka dla dzidzi w brzuchu, na szczescie tez slucham klasyki... rocka:-D

Kruszki poszukaj na Youtube, o ile dobrze pamietam ja tam go widzialam, szukaj po tytule.

Ostatnia edycja:
Witam i ja:), matko co za noc, całą noc się rzucałam budziłam co chwilka, było mi nie wygodnie, śniło mi się cały czas usg kontrolne i gdy gin miał już powiedzieć czy dziecko żyje i czy jest ok to się budziłam:no: i tak w kółko. Jeszcze sobie chyba cycki przygniotłam bo dziś biedulki jakieś obolałe:-p.
Muszę się zebrać i podjechać do sklepu po jakieś zakupy. Co do sylwestra to nie sądzę żebym do 24:00 wytrzymała, chyba że zasnę i sobie budzik nastawię na 23:55:-D.

Ja miałam pieska beagle suczkę kupiliśmy ją dwa lata temu jako szczeniaka, była super, bardzo przyjacielska i uwielbiała się ganiać po ogrodzie z Amelką, niestety córce wyszła bardzo silna alergia i okazało się że nie możemy mieć żadnych zwierząt:-(. Naszą psinkę wzięli znajomi z innego miasta, też mają duży dom i dzieciaczki, przysyłają nam czasami zdjęcia. Psina na szczęścia byłą młodziutka i szybko się zaaklimatyzowała. Prawdę mówiąc nie sądziłam że córcia się tak pochoruje do alergii dołączyło AZS, teraz w domu mogę prać tylko w proszkach dla niemowląt, do kąpania i smarowania tylko atoperal lub oillan a jak nie daj Boże gdzieś ma nawet przypadkowy kontakt z sierścią to zaraz muszę jej leki podawać i maści ze sterydami bo dostaje wysypki na całym ciele, która swędzi i boli i wygląda okropnie:-(. Tak więc w naszym domu nie może być zwierząt, chyba że rybki ale jakoś mnie to nie kręci.

reklama
witajcie sylwestrowo dziewczyny ;) u mnie szampan bezalkoholowy juz sie mrozi hihih. ja tez chyba nie dotrwam do polnocy,spiaca jestem juz o 20...
sluchaajcie bylam wczoraj u gina,na usg ciagle widac taki drugi pecherzyk,na poczatku po tym jak mialam krwawienie lekarze mowili ze to krwiak ale ten wczorajszy po dokladnym obejrzeniu stwierdzil ze to drugi pecherzyk ciszowy tyle ze pusty...

Do góry