reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

Wracam do Was z dobrymi wiadomościami :D badanie moczu idealne! Już dawno takiego nie miałam. Żadnego białka, cukru, ketonów, infekcji też nie ma. Odetchnęłam z ulgą. Widocznie taka moja uroda z tymi obrzękami. Chociaż dzisiaj wydają mi się ciut mniejsze. Ciśnienie to pewnie z nerwów było wyższe bo teraz już mam zupełnie normalne. Ufff, mogę spokojnie czekać do porodu :D

Nawet deszcz przestał padać i raz na jakiś czas wychodzi słonko. Od razu humor lepszy. Wszystko by było super gdyby nie to że samochód nie chce mi odpalić :baffled: nie wiem co się stało. Akumulator jest dobry, bo kręci, ale nie chce załapać. Jak M. wróci z roboty to będzie musiał w nim pogrzebać. Mam nadzieję że nie wpakujemy się w jakieś duże koszta teraz!

reklama
Dziewczyny no to mogę już oficjalnie i bez skrupułów ostrzec:

www.xkids.pl Pan Michał Babiarski

To ten sklep gdzie zamówiłam meble....mój mąż właśnie tam był u niego pod obydwoma adresami i wszystko pozamykane na 4 spusty...Ale trzeba być mendą żeby ciężarną oszukać....jutro moj mąż wraca to idziemy na policję,ale ani mebli,ani kasy nie odzyskam :(
Ach,doła złapię...

Ostatnia edycja:
”LeRemi” pisze:
Dzag heh, juz maluch ustawia domownikow w szeregu? Wiadomo kto jest teraz najwazniejszy:D A jak z nockami, daje pospac?
Gdyby nie to, że trzeba go budzić na jedzenie co 3 godziny (no, jeden nocny posiłek możemy przeciągnąć na późniejszą godzinę i dać się jemu i nam wyspać - ale rzadko z tego korzystam), to nie byłoby tak źle. Cała operacja przebierania, jedzenia i bekania trwa u nas około godziny (o ile Tymek radośnie po jedzeniu nie walnie w świeżą pieluchę kupy :-D) , więc średnio się wysypiam i już się boję co to będzie jak będzie mniej spał. Mimo wszystko narazie jest aniołkiem, a marudzi w łóżeczku bo strasznie zachłannie je i łyka powietrze jak szalony. No i wierci go wtedy straszliwie w brzuszku.

”asia.85” pisze:
dzag, mam takie pytanie techniczne, czy brałaś do Ujastek własne sztućce i kubek bo dziś mam torbę pakować? Na stronie nie widzę, że trzeba mieć własne.
Na Ujastku raczej wszystko dają, nie licząc łyżeczki :-p. Polecam wziąć łyżeczkę na deserki. Dają raz jogurt, raz kisiel, raz budyń, itp. ale nie dają łyżeczki żeby to zjeść :-). Ja miałam dodatkowo swój kubeczek – doniósł mi po porodzie M na herbatkę na laktację.

doti12, rozumiem co masz na myśli. Najgorsza ta niepewność – czy to już czy jeszcze nie. Lepiej by było tak.. obuchem w głowę :-D. Jeden a porządny sygnał. Tego ciśnienia nie lekceważ!!:no:

Wkurzona jestem od wczoraj. Nienawidzę państwa polskiego i panoszącego się w nim złodziejskiego NFZ :wściekła/y:. Po co ja te wszystkie składki płacę, skoro teraz, gdy potrzebujemy lekarzy dla Tymka, nigdzie nie możemy się dostać :-(. Wczoraj spędziłam półtora godziny na telefonie i prawie nic nie załatwiłam. Jedynie załapałam się na końcówkę akcji USG stawów biodrowych i zrobimy sobie za darmo. No chociaż tyle. Ale to jedna rzecz na 5. A do poradni patologii noworodka, do neurologa, do okulisty… Tragedia :-(. Już prawie ryczałam przy tym telefonie. Wczoraj nasza położna poradziła nam jechać w jedno miejsce, bo akurat inna jej podopieczna w tamtym tygodniu też z wcześniaczkiem, też wkurzona, pojechała akurat tam i udało się pozałatwiać wizyty. No i dzisiaj M pojechał i będzie walczył. To niedorzeczne!! W kilku miejscach usłyszałam, że nie ma już terminów W TYM ROKU!!! :angry: No następnym razem postaram się urodzić dziecko w drugiej połowie grudnia, żeby dziecko się załapało na jakąś wizytę po Nowym Roku. Chory kraj...

RatinaZ, rany julek... Ale ta strona wygląda jakby normalnie sklep funkcjonował, więc równie dobrze ktoś inny też może jeszcze teraz coś u niego kupować... No to jak on tak może...:confused:. Co za skurczybyk. Mam nadzieję, że jednak mimo wszystko uda się Wam odzyskać pieniądze. Ciekawe ile jeszcze innych osób oszukał...

Ostatnia edycja:
Dzag u nas te wszystkie nocne zabiegi trwały dwie godziny więc wyobraź sobie jak teraz drżę na myśl o powtórce bo w dzień nie mam szans na ani minutkę snu (co więcej nie mam szans już od 6-7 rano:szok:) pocieszę Cię, że do tego można się przyzwyczaić
a co do terminów ... ja wszystko robiłam prywatnie. Jak mi lekarka podejrzewała wodogłowie i zaleciła usg głowy to nie miałam zamiaru czekać pół roku na wizytę byłam już następnego dnia spokojna przy okazji zrobiliśmy bioderka i było z głowy. Wolę zapłacić za okulistę i rehabilitanta niż za wątpliwe szczepionki.

Ratina o kurcze...Fatalna sprawa :/. Jednak myślę, że zgłoszenie na policję i do UOKIKu przyniesie jakieś wymierne efekty i dziadyga zwróci przynajmniej część kosztów...Przecież tak nie może być w państwie prawa, żeby funkcjonujący oficjalnie w sieci sklep tak nabijał klientów i nic nie groziło "właścicielowi". Też by mnie nerw zżerał, ale wiesz, kilka głębokich wdechów, niech chociaż dzidź ma względny spokój ;).

marcia super, że wyniki wyśmienite. i tak niech już zostanie do godziny 0 :)

dzag i tak, pomimo uciążliwości pierwszych tygodni macierzyństwa strasznie zazdraszczam syncia w domku :).

Dzag jak się nie da na NFZ, dawaj na pierwszą wizytę prywatnie, potem was wcisną, u nas to samo było, do kardiologa chodziliśmy pół roku, 6 wizyt prywatnie, aż się załapaliśmy na NFZ :confused2:

ja z rana pobiegłam do mojej gin. na posiew, potem pędem do laboratorium, na szczęście zdążyłam ;-) w nagrodę poszłam do lumpa, udało mi się kupić 2 tuniczki h&m mama i sukienkę wiązaną dolce&gabana, w której wyglądam zabójczo :-D no i kilka spodenek i półpajacy dla Niny :tak: na kawkę do mamy i ledwo się doczłapałam do domu :sorry: dzwoniła do mnie położna, że chce mnie odwiedzić :szok: więc jutro mam między 10-11 wizytę domową, ciekawe..

Dziewczyny no to mogę już oficjalnie i bez skrupułów ostrzec:

www.xkids.pl Pan Michał Babiarski

To ten sklep gdzie zamówiłam meble....mój mąż właśnie tam był u niego pod obydwoma adresami i wszystko pozamykane na 4 spusty...Ale trzeba być mendą żeby ciężarną oszukać....jutro moj mąż wraca to idziemy na policję,ale ani mebli,ani kasy nie odzyskam :(
Ach,doła złapię...

O kurcze czyli jednak:( przykro mi:( zgłaszajcie na policję!

Właśnie zadzwonił do mnie tata, kolejna, już 4 jego pracownica w ciąży, zostały mu 3... a wszystko zaczęło się ode mnie... hahaha Chyba musi dać ogłoszenie do gazety, że jak chcesz zajść w ciążę, to zapraszam do mnie. Mamy magiczne krzesełka...

reklama
Ratina to rozumiem, że teraz wprowadzasz swój plan B - zemsty i wystawiania panu jak njalepszych opinii;-) A tak poważnie to współczuję
Mnie dopadła jakaś taka niemoc. Nic mi się nie chce, na nic nie mam ochoty. Najchętniej to.... no właśnie co, nawet tu pomysłu nie mam....

Do góry