reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

no jest załamany, bo jedna juz urodziła, ale też nagle poszła na zwolnienie, choć on mówił jej, idź wcześniej, żebyśmy mogli wszystko rozplanować. To postawiła go przed faktem dokonanym. Następna też cały czas twierdzi, ze jeszcze będzie pracowała, ale cały czas chodzi na zwolnienia, ja jestem od początku na zwolnieniu, ale i tak byłam nad planowo zatrudniona, więc on się spodziewał, że zaraz zniknę. No i dzisiaj następna przyszła z zaświadczeniem, że w 8 tygodniu jest, a we wrześniu ślub bierze, więc zarzekała się, że nie mamowy o ciąży przynajmniej do grudnia...
Wszystko OK, ale właśnie wqrza się tymi zwolnieniami, bo to reorganizuje pracę wszystkim. Co chwilę trzeba zmieniać grafik, jeszcze teraz okres wakacyjny, ludzie mają wykupione wycieczki...

reklama
Wyszłam z domu i złapał mnie taki straszny ból jak na okres, wypróżniam się też jako nadzwyczaj dużo...nawet zadzwoniłam od połoźnej u mojego lekarza jakby co żeby mi wyniki posiewu powiedziała, no i nie mam paciorkowca co mnie cieszy bo kiedyś już go miałam. Wzięłam fenka i ból minął, Wy też macie takie bóle?

Ratina, koniecznie idź na policję, jeżeli ta strona tak prężnie działa, to są szanse na odzyskanie pieniędzy albo przynajmniej satysfakcję jak go znajdą.

bejbi, ja gotuję wywar, a kostek używam tych ekologicznych. Jednakże nie jestem w tym względzie ortodoksyjna bez przesady wszędzie jest chemia (nawet w tym ziołach suszonych, wypadałoby samemu suszyć tak naprawdę). Tym samym czasami jak chce uzyskać bardziej wyrazisty smak dodaje tych bez glutaminianu drobiowych. Dziecku bym nie dawała za często, żeby się do smaku soli nie przyzwyczaiło.

Asia ja mam ale ja mam wszystko :rofl2:więc raczej nie jestem wiarygodna. Wczoraj cały wieczór i noc mnie brzuch jak na okres bolał.

hehe w kwestii kostek i przypraw jestem większy ortodoks niż Ty. A myślałam, że nie ma takiej materii. U nas w kuchni głównie zioła i dużo lubczyku (jak to mój luby mówi dupczyku:) większość eko więc raczej się chemii tam nie spodziewam ;-)

No ja w eko wierze tylko jak sama zrobię, moja ciocia suszy zioła w suszarce i daje mi je raz na jakiś czas. Poza tym, te nasze zioła w doniczkach żeby wyrosły w szklarni są nieźle nawożone, czyli nie są eko już na wjeździe.

Asia ja dzisiaj jak pochodziłam, to miałam takie "parcie" na szyjkę, że masakra, siku to myślalam, że samo wyjdzie :eek: no i jak pobierała wymaz, wsadziła wziewnik, sama poczułam, że nie jest "za głęboko" :eek: jeszcze muszę test męża zrobić, chociaż ja tam dalej twierdzę że do 20.08 nie urodzę..

Asia ale skąd te zioła bierze. Z terenów biologicznie czystych?? bo ja mówię o ziołach z certyfikatem w które wierzę :tak: a nie o takich swoich doniczkowych

k8libby współczuję Twojemu tacie, choć faktycznie przychówek ma niezły, duma może być ;). To dla pracodawcy duży problem wbrew pozorom, szukanie na hejnał nowego pracownika i to jeszcze w sezonie wakacyjnym...
Kobity są czasem dziwne. Kiedy trzeba, albo można na zwolnienie, to ok, ale często jest tak, że idą na widzi mi się nie zastanawiając się co za sobą zostawią. Zawsze mnie to mierziło strasznie. U mnie w robocie to nagminne. Przychodzi nowa pracownica, hop siup, miesiąc, dwa pracy i na L4, bo w ciąży jest...A my zostajemy z dnia na dzień z dzieciakami puszczonymi na edukacyjny samopas.

asia, kakarolina podziwiam zacięcie względem zdrowego odżywiania się. Sama jestem jak najbardziej za, ale jakoś ciągle do "eko" daleko ;).
Chociaż wywar zawsze gotuję sama, kostek nie znoszę. Ale nie tyle przez świadomość zawartej w nich chemii, co sam smak 8). Fuj.

Co do bóli okresowych...Pierwsze miałam dzisiejszej nocy. I tak, bolało całkiem nie powiem ;).

irisson ja też strasznie płytka jestem...Przerażająco wręcz, ale to już tak od do dobrych kilku tygodni.

Ostatnia edycja:
No aja kupuje i hoduję takie doniczkowe, a takich z certyfikatem w doniczkach w krakowskich sklepach eko nie uświadczyłam.

Aia, jestem za zdrowym jedzeniem, ale bez przesady. Bo w takim razie te truskawki którymi się wszystkie objadałyśmy byłyby nie do tknięcia, wszytko jest nawożone. Tak samo mięso żeby mieć pewne trzeba by samemu krówkę odchować, karmić samemu i potem wiadomo co. Kurczaki już najszybciej można kupić ekologiczne ale też pewności nie ma. Grunt to dla mnie nie popadać w skrajności dlatego u mnie rządzi przede wszystkim zdrowy rozsądek w tym względzie, zjem i przetworzone rzeczy jak trzeba itd. Większość tych eko produktów to też naciąganie ludzie, trzeba wiedzieć co warto, a co nie tam kupować. Przykład jedna z piekarni sprzedaję pyszny żytni chleb na zakwasie u siebie w piekarni ćwiartka bochenka 3 zł, idę do sklepu eko a atm ten sam chleb za 5 zł! i tak się nabija kasę, to jeden z wielu przykładów jakie widziałam w paru już sklepach.

irisson, no ja nie mogę zrobić testu z M:tak:, ból minął tylko brzuch tak nisko i ciężki, między nogami mam już prawie jak siedzę. Spytałam M czy jak lekarz pozwoli to po odstawieniu fenka bara bara, odmówił, że nie będzie przy córce takich rzeczy robił...

reklama
Hehe mój też ostatnio pyta czy oby na pewno możemy i czy to nie zaszkodzi młodemu. To mu wyjaśniłam że jemu nie zaszkodzi a mnie może pomoże :D no i uświadomiłam mu że potem będzie przerwa na połóg więc niech teraz korzysta póki może ;-) więcej nie protestował :)

A ja mam dzisiaj ochotę na jakieś niezdrowe jedzenie. Na obiad dzisiaj placki ziemniaczane,ale się objadłam!! Uwielbiam to! Ale zjadłabym jeszcze jakiegoś hamburgera, albo inne śmieciowe jedzenie. I chyba sobie kawę zaraz zafunduję bo jakaś taka śnięta chodzę.

Do góry