reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

co do olekju to gdzies czytałam, ze dobry dla maluszków jest olej lniany lub sojowy. oliwa dostapna u nas, anwet ta droższa nie jest tak na prawdę jakaś super ;/ oliwa ma to do siebie, że dobra jest świeża, a na marketowych półkach o świeżości możemy zapomnieć. ja kiedyś miałam hopla, wszystko oliwą, ale przerzucilismy się na rzepak do smażenia i pieczenia, a do oliwa ewentualnie do sałatek, ale własnie rozgladam sie za lnianym.

reklama
co do olekju to gdzies czytałam, ze dobry dla maluszków jest olej lniany lub sojowy. oliwa dostapna u nas, anwet ta droższa nie jest tak na prawdę jakaś super ;/ oliwa ma to do siebie, że dobra jest świeża, a na marketowych półkach o świeżości możemy zapomnieć. ja kiedyś miałam hopla, wszystko oliwą, ale przerzucilismy się na rzepak do smażenia i pieczenia, a do oliwa ewentualnie do sałatek, ale własnie rozgladam sie za lnianym.

Andzia tak, ale takie maluszki mogą miec uczulenie na soje a to jest silny alergen dlatego polecają w schematach rzywieniowych wlasnie oliwę z oliwek :)

Hej Dziewczyny,
Znowu zimno:szok:ale mam nadzieję, że w południe uda nam się wyjść na spacerek, tak jak wczoraj. Mojemu Marcinowi nie smakuje kaszka mleczno-ryżowa:no:no cóż będziemy próbowali, może coś z tego wyjdzie.
Pajkaa nooo to teraz Twój brzusio będzie jak nowy:tak:na grouponie są fajne promocje, też tam zaglądam ale na razie nic nie kupiłam. Na jakiej zasadzie to działa? Jestem tam zapisana. Jak coś mnie interesuje, klikam i co dalej?
Bombusiu fajnie, że w pracy ok. A słodki ciężar do noszenia już macie;-)
Panienka ankietę wypełniłam:tak:
Miłego dzionka!

Prosimy o głosiki, dziękujemy:
Marcin | Galeria dzieci | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

Hej Dziewczyny,
Znowu zimno:szok:ale mam nadzieję, że w południe uda nam się wyjść na spacerek, tak jak wczoraj. Mojemu Marcinowi nie smakuje kaszka mleczno-ryżowa:no:no cóż będziemy próbowali, może coś z tego wyjdzie.
Pajkaa nooo to teraz Twój brzusio będzie jak nowy:tak:na grouponie są fajne promocje, też tam zaglądam ale na razie nic nie kupiłam. Na jakiej zasadzie to działa? Jestem tam zapisana. Jak coś mnie interesuje, klikam i co dalej?
Bombusiu fajnie, że w pracy ok. A słodki ciężar do noszenia już macie;-)
Panienka ankietę wypełniłam:tak:
Miłego dzionka!

Prosimy o głosiki, dziękujemy:
Marcin | Galeria dzieci | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

klikasz kup i wtedy wybierasz formę płatnosci i wpłacasz im pieniążki i dostajesz maila zwrotnego. Potem dostajesz po zakonczeniu oferty kod kuponu na który powołujesz się przy rezerwacji:)

Dziewczyny od 2 dni podaję Mikołajowi kaszkę. Bałam się że go zatka, bo wcześniej tak było, no i troszkę się naszukałam kaszki glutenowej do zrobienia na mleku modyfikowanym, która jeszcze go nie zawiera. I znalazłam kaszkę Nestle zdrowy brzuszek Kaszka owsiano-pszenna ze śliwką 250g - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje
jest ze śliwką i pięknie przeczyszcza brzuszek Mikołaja. Są po niej piękne kupki :-) To tak a propos problemów z kupką, które tak często się tutaj pojawiają :-D

Dziewczyny od 2 dni podaję Mikołajowi kaszkę. Bałam się że go zatka, bo wcześniej tak było, no i troszkę się naszukałam kaszki glutenowej do zrobienia na mleku modyfikowanym, która jeszcze go nie zawiera. I znalazłam kaszkę Nestle zdrowy brzuszek Kaszka owsiano-pszenna ze śliwką 250g - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje
jest ze śliwką i pięknie przeczyszcza brzuszek Mikołaja. Są po niej piękne kupki :-) To tak a propos problemów z kupką, które tak często się tutaj pojawiają :-D

u mnie nic nie pomagało ani śliwki, ani jablka nic dopiero debridat astosowany przez tydzień ruszył Sebusia :)teraz odstawiłam debridat i juz od tygodnia robi sam kupeczke:)

U nas z kolei byl problem tzn.moim zdaniem byl z kupa jak Miloszek byl tylko na cycu,bo robil kupki co jakies 10 dni i to z czopkiem,lekarz stwierdzil ze w 95 przyswaja moj pokarm,a te 5% to musi sie uzbierac,zeby zrobil,ale mi to jakies dziwne bylo,chociaz szczerze misiek byl spokojny,pogodny i wprowadzilismy mu pokarmy tak jak dzieciom na mm czyli po 4 miesiacu i od tego czasu z kupa bylo lepiej(co jakies 2 dnii to nie zawsze),ale jedzenie jak wszystkie wiemy wprowadzalo sie po malu i po troszku,dawalam ciagle jablko,pozniej sliwki,ale suszone( i to go ruszalo zawsze),a od kiedy je kaszki,obiadek i owocki kupke mamy po pare razy dziennie:-) aa i duzzooo naprawde duzo pije mi teraz herbatka,woda,soczek:-)

cosya chetnie kupie taka kaszke , ale nie wiem czy moge już podawać przypomne ze my dopiero zaczynamy jesc cos innego oprócz mleka i normalnie nie wiem co dawac uzgodnilam z lekarka zeby dawac owoce , jablko go uczula , po gruszce dostal biegunki , ma zaparcia wiec marchew opdada więc ... ?
może wy mnie jakoś natchniecie

marii i u mni tak było z kupkami gdy młody był tylko na piersi

cosya chetnie kupie taka kaszke , ale nie wiem czy moge już podawać przypomne ze my dopiero zaczynamy jesc cos innego oprócz mleka i normalnie nie wiem co dawac uzgodnilam z lekarka zeby dawac owoce , jablko go uczula , po gruszce dostal biegunki , ma zaparcia wiec marchew opdada więc ... ?
może wy mnie jakoś natchniecie

marii i u mni tak było z kupkami gdy młody był tylko na piersi

NAtko a czy do tej marchewki dajesz dużo pić jakiejś herbatki czy soczku?
U nas był problem z zaparciami po marchewce jak nie dawałam pić lub jak mało pił.
Teraz marchewkę daję do każdego obiadku, a Mikołaj do niego wypija ok 100ml herbatki i nie mamy żadnych problemów z kupą, są mniej więcej 3 razy dziennie i takie smrodliwe, że hohohoooo ;-)))

Aha a jeśli chodzi o kaszkę, to jeśli po śliwkach Gabryś nie miał żadnych sensacji (śliwkę możesz podać na spróbę z Gerbera) to po tej kaszce też nie powinien. Ja kaszkę zaczynałam podawać dodając 2-3g na 100ml, tak jak w schemacie żywieniowym. Tak, że mleczko nawet za bardzo w butelce nie gęstniało.

Ostatnia edycja:
reklama
cosya herbatki owszem młody pije nawet 180 ml ,
on marchewki tak naprawde jeszcze nie dostal bo uznałyśy z lekarką że skoro ma zaparcia to lepiej nie dawać , śliwek też nie jadł , a może dam mu marchew, a w razie zaparcia gruszki lub te śliwki ,
kaszka mówisz hm , nawet nie wiem jaką tą kaszke miałabym mu podać skoro dostaje mleko dla alergików nutramigen , normalnie jestem, jakaś osowiała nie wiem co i jak w sumie to lekarka rzeczywsićie coś więcej powinna mi była podpowiedzieć , a ja tez jakoś nie dopytałam, za bardzo sie na tych owocach skupiłam :wściekła/y:
pozatym ja cały czas nie wiem co go wtedy w tym grudniu tak bardzo uczuliło , walczyłam z tym 2 mce dopiero teraz ma lepszy brzuszek choć wcale jeszcze nie jest idealny

Ostatnia edycja:
Do góry