reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

co do olekju to gdzies czytałam, ze dobry dla maluszków jest olej lniany lub sojowy. oliwa dostapna u nas, anwet ta droższa nie jest tak na prawdę jakaś super ;/ oliwa ma to do siebie, że dobra jest świeża, a na marketowych półkach o świeżości możemy zapomnieć. ja kiedyś miałam hopla, wszystko oliwą, ale przerzucilismy się na rzepak do smażenia i pieczenia, a do oliwa ewentualnie do sałatek, ale własnie rozgladam sie za lnianym.

reklama
co do olekju to gdzies czytałam, ze dobry dla maluszków jest olej lniany lub sojowy. oliwa dostapna u nas, anwet ta droższa nie jest tak na prawdę jakaś super ;/ oliwa ma to do siebie, że dobra jest świeża, a na marketowych półkach o świeżości możemy zapomnieć. ja kiedyś miałam hopla, wszystko oliwą, ale przerzucilismy się na rzepak do smażenia i pieczenia, a do oliwa ewentualnie do sałatek, ale własnie rozgladam sie za lnianym.

Andzia tak, ale takie maluszki mogą miec uczulenie na soje a to jest silny alergen dlatego polecają w schematach rzywieniowych wlasnie oliwę z oliwek :)

Hej Dziewczyny,
Znowu zimno:szok:ale mam nadzieję, że w południe uda nam się wyjść na spacerek, tak jak wczoraj. Mojemu Marcinowi nie smakuje kaszka mleczno-ryżowa:no:no cóż będziemy próbowali, może coś z tego wyjdzie.
Pajkaa nooo to teraz Twój brzusio będzie jak nowy:tak:na grouponie są fajne promocje, też tam zaglądam ale na razie nic nie kupiłam. Na jakiej zasadzie to działa? Jestem tam zapisana. Jak coś mnie interesuje, klikam i co dalej?
Bombusiu fajnie, że w pracy ok. A słodki ciężar do noszenia już macie;-)
Panienka ankietę wypełniłam:tak:
Miłego dzionka!

Prosimy o głosiki, dziękujemy:
Marcin | Galeria dzieci | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

Hej Dziewczyny,
Znowu zimno:szok:ale mam nadzieję, że w południe uda nam się wyjść na spacerek, tak jak wczoraj. Mojemu Marcinowi nie smakuje kaszka mleczno-ryżowa:no:no cóż będziemy próbowali, może coś z tego wyjdzie.
Pajkaa nooo to teraz Twój brzusio będzie jak nowy:tak:na grouponie są fajne promocje, też tam zaglądam ale na razie nic nie kupiłam. Na jakiej zasadzie to działa? Jestem tam zapisana. Jak coś mnie interesuje, klikam i co dalej?
Bombusiu fajnie, że w pracy ok. A słodki ciężar do noszenia już macie;-)
Panienka ankietę wypełniłam:tak:
Miłego dzionka!

Prosimy o głosiki, dziękujemy:
Marcin | Galeria dzieci | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

klikasz kup i wtedy wybierasz formę płatnosci i wpłacasz im pieniążki i dostajesz maila zwrotnego. Potem dostajesz po zakonczeniu oferty kod kuponu na który powołujesz się przy rezerwacji:)

Dziewczyny od 2 dni podaję Mikołajowi kaszkę. Bałam się że go zatka, bo wcześniej tak było, no i troszkę się naszukałam kaszki glutenowej do zrobienia na mleku modyfikowanym, która jeszcze go nie zawiera. I znalazłam kaszkę Nestle zdrowy brzuszek Kaszka owsiano-pszenna ze śliwką 250g - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje
jest ze śliwką i pięknie przeczyszcza brzuszek Mikołaja. Są po niej piękne kupki :-) To tak a propos problemów z kupką, które tak często się tutaj pojawiają :-D

Dziewczyny od 2 dni podaję Mikołajowi kaszkę. Bałam się że go zatka, bo wcześniej tak było, no i troszkę się naszukałam kaszki glutenowej do zrobienia na mleku modyfikowanym, która jeszcze go nie zawiera. I znalazłam kaszkę Nestle zdrowy brzuszek Kaszka owsiano-pszenna ze śliwką 250g - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje
jest ze śliwką i pięknie przeczyszcza brzuszek Mikołaja. Są po niej piękne kupki :-) To tak a propos problemów z kupką, które tak często się tutaj pojawiają :-D

u mnie nic nie pomagało ani śliwki, ani jablka nic dopiero debridat astosowany przez tydzień ruszył Sebusia :)teraz odstawiłam debridat i juz od tygodnia robi sam kupeczke:)

U nas z kolei byl problem tzn.moim zdaniem byl z kupa jak Miloszek byl tylko na cycu,bo robil kupki co jakies 10 dni i to z czopkiem,lekarz stwierdzil ze w 95 przyswaja moj pokarm,a te 5% to musi sie uzbierac,zeby zrobil,ale mi to jakies dziwne bylo,chociaz szczerze misiek byl spokojny,pogodny i wprowadzilismy mu pokarmy tak jak dzieciom na mm czyli po 4 miesiacu i od tego czasu z kupa bylo lepiej(co jakies 2 dnii to nie zawsze),ale jedzenie jak wszystkie wiemy wprowadzalo sie po malu i po troszku,dawalam ciagle jablko,pozniej sliwki,ale suszone( i to go ruszalo zawsze),a od kiedy je kaszki,obiadek i owocki kupke mamy po pare razy dziennie:-) aa i duzzooo naprawde duzo pije mi teraz herbatka,woda,soczek:-)

cosya chetnie kupie taka kaszke , ale nie wiem czy moge już podawać przypomne ze my dopiero zaczynamy jesc cos innego oprócz mleka i normalnie nie wiem co dawac uzgodnilam z lekarka zeby dawac owoce , jablko go uczula , po gruszce dostal biegunki , ma zaparcia wiec marchew opdada więc ... ?
może wy mnie jakoś natchniecie

marii i u mni tak było z kupkami gdy młody był tylko na piersi

cosya chetnie kupie taka kaszke , ale nie wiem czy moge już podawać przypomne ze my dopiero zaczynamy jesc cos innego oprócz mleka i normalnie nie wiem co dawac uzgodnilam z lekarka zeby dawac owoce , jablko go uczula , po gruszce dostal biegunki , ma zaparcia wiec marchew opdada więc ... ?
może wy mnie jakoś natchniecie

marii i u mni tak było z kupkami gdy młody był tylko na piersi

NAtko a czy do tej marchewki dajesz dużo pić jakiejś herbatki czy soczku?
U nas był problem z zaparciami po marchewce jak nie dawałam pić lub jak mało pił.
Teraz marchewkę daję do każdego obiadku, a Mikołaj do niego wypija ok 100ml herbatki i nie mamy żadnych problemów z kupą, są mniej więcej 3 razy dziennie i takie smrodliwe, że hohohoooo ;-)))

Aha a jeśli chodzi o kaszkę, to jeśli po śliwkach Gabryś nie miał żadnych sensacji (śliwkę możesz podać na spróbę z Gerbera) to po tej kaszce też nie powinien. Ja kaszkę zaczynałam podawać dodając 2-3g na 100ml, tak jak w schemacie żywieniowym. Tak, że mleczko nawet za bardzo w butelce nie gęstniało.

Ostatnia edycja:
reklama
cosya herbatki owszem młody pije nawet 180 ml ,
on marchewki tak naprawde jeszcze nie dostal bo uznałyśy z lekarką że skoro ma zaparcia to lepiej nie dawać , śliwek też nie jadł , a może dam mu marchew, a w razie zaparcia gruszki lub te śliwki ,
kaszka mówisz hm , nawet nie wiem jaką tą kaszke miałabym mu podać skoro dostaje mleko dla alergików nutramigen , normalnie jestem, jakaś osowiała nie wiem co i jak w sumie to lekarka rzeczywsićie coś więcej powinna mi była podpowiedzieć , a ja tez jakoś nie dopytałam, za bardzo sie na tych owocach skupiłam :wściekła/y:
pozatym ja cały czas nie wiem co go wtedy w tym grudniu tak bardzo uczuliło , walczyłam z tym 2 mce dopiero teraz ma lepszy brzuszek choć wcale jeszcze nie jest idealny

Ostatnia edycja:
Do góry