reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Bogusiu powiem ci, że ja chyba bym pojechała do szpitala z rozwarciem na 3 palce, może akurat coś poradzą i dzidzia będzie juz z tobą. Mi zrobiło sie rozwarcie na 1,5 cm w 27 tyg. i jak zapytałam lekarza co bedzie jak przyjde nastepnym razem z rozwarciem na 3 cm to on na to, że jak sie ma 3 cm to sie juz rodzi takze dziwne, ze cie twój nie wysłał.

Ostatnia edycja:
reklama
Bogusiu,a ja myślę,ze nie masz co sie martwić i Twój lekarz ma rację, jak nie masz skurczy to z takim rozwaciem własnie mozesz jeszcze chodzic 2 tyg. ja bym nie jechała na siłę do szpitala tylko po to aby tam leżeć, bo nie myśl, ze oni już sie rzucą, aby sie Tobą zając!!!! dostaniesz skurcze to wtedy jedź, ale to moje zdanie...cieszę sie, ze córcia już taka duża..gratuluje!!!!

Bogusiu ja poprostu mysle,ze jesli masz rozwarcie na 3 c-m to bedzie poprostu kwestia godzin a wydaje mi sie,ze nie ma co jechac do szpitala jak nie masz zadnych boli i nic sie nie dzieje,wydaje mi sie,ze wygodniej jest poczekac w domu niz jechac i sluchac roznych szpitalnych opowiesci badz rodzacej z za sciany:tak:Ale fajowo bo wiesz co i jak mniej wiecej chociaz,ze rozwarcie juz jest.Trzymam kciuki:tak:

No w sumie dziewczyny mają racje, chyba bardziej są opanowane :-) bo ja to z tych panikujących jestem, takze jak tylko cos to mąż nie ma zemną wesoło :-D

izunia ja tez jestem potworna panikara i ciesze sie,ze moj M jest opanowany i tez jest łatwo radzic komus ale wydaje mi sie i obiecalam sobie ,ze jak sie zacznie to postaram sie byc spokojna i nie leciec za wczesnie do szpitala,tutaj zreszta jest zasada zanim przyjedziesz do szptitala musisz zadzwonic i ich poinformowac udzielic wszelkich informacji i wtedy weryfikuja czy juz czas.Nie wiem czy to dobre czy nie ale juz sie nastawilam ze tak jest aby na zapas sie nie stresowac;-)

jenny ja tez mam takie postanowienie, tzn. jak sie zacznie mam zamiar pomalować paznokcie, ogolić sie i takie tam, ale nie wiem jak to będzie :-) może akurat jak na codzien jesteśmy panikary to w tej naprawde stresującej sytuacji bedziemy opanowane :tak: przynajmniej trzeba tak sobie wmawiać :-D a nóż cosik z tego wyjdzie ;-) po suwaczku widze ze będziesz pierwsza, to musisz zdać mi relację czy sie udało hhihiihi

alaa ja wlasnie zdjelam tapicerke i sie pierze. tam sa takie gumki po bokach a na dole takie zaczepy. pokombinuj bo napewno sie da.

ewelinka super ze wyjazd sie udal!!!!!!!!!!!!! kazda z nas jest juz zmeczona ciaza ale to juz koncowka na szczescie!!!!!!!!! juz niedlugo bedziemy tulily nasze malenstwa!!!!!!!!!!

cayra ja ostatnio z wizyty na wizyte tyje ok kilograma!!!!!!! ale wczesniej tylam wiecej i tak nazbietalo sie 26 kg na plusie.

bogusia86 to juz nieduzo ci zostalo. teraz zostalo ci czekac cierpliwie ale juz niedlugo- mowie ci!!!!!!!!!!

mala mi sie tak wypina ze nie moge wytrzymac. zabieram sie za prasowanie- ciekawe ile dam rade!!!!!!!!!!!!

ethele czekamy na recenzje!!!!!!!!!

izunia postaram sie zdac cala relacje jak tylko bede mogla,a swoja droga to mysle,ze jak sie zacznie to ci nasi opanowani panowie beda bardziej w panice niz my,zobaczysz!!!;-)

reklama
Ja tylko na moment , bo moj szkrab nie chce sie polozyc spac- a ja potrzebuje samotnosci na komputerze. Ale przeczytalam Bogusia86 Ciebie iiii juz nawet chyba wczesniej pisalam ze chodzilam z 3cm. 3 tyg. a wogole nie mialam skurczy ,az mi wywolano porod. A moja kol. miala takie rozwarcie 9 tyg. i nic sie nie dzialo tez zakonczono ciaze wywolaniem.
Wiec spokojnie lekarz wie co mowi.:))) Najwazniejsze to pilnowac ruchow dziecka- a jak cos niepokoji to biegnac i sprawdzic- bo od tego sa w szpitalu- co nie znaczy ze nbedziesz wracac do domku.

Do góry