reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Tak Aguś, to moja pierwsza ciąża. Pewnie dlatego lekarz nic nie wspomniał o szwie. Ale już kilka razy się pytał czy kiedyś roniłam... A w ósmym tc powiedział wprost, że wygląda jakbym miała poronić i czy aby na pewno nie plamię? :szok: bo miałam wtedy nie tylko krótką szyjkę, ale i miękką i otwartą (co jest nienormalne w tak wczesnym stadium ciąży). Pomogła mi luteina, dzięki której zrobiła się twarda i zamknięta. Mam kontrole co 2 tyg i zawsze wiążą się one ze stresem :no: z tego co czytam u dziewczyn z problemami z szyjką są komplikacje od ok 20tc... tak było u ciebie przy tych dwóch ciążach?
Czyli urodziłaś przy trzecim "podejściu"? Widać cierpliwość popłaca, bo córeczka prześliczna :-) Oby i tym razem było tak samo!

Pajka gratulacje dla pierwszego sierpniowego chłopaka!!!

Polianna najlepszego!!!
No to fakt, jak juz ws osmym mialas takie komplikacje wg. lekarz:/ smutne, musisz duzo odpoczywac, jak najwiecej w pozycji pochylej tzn. lezacej ale jednak nozki wyzej.
Ja milam takie problemy w 21 tyg. obie ciaze zakonczylam w 22tyg. i 5 dniu.
Pozniej stwierdzono tutaj w stanach ze zaloza mi szew w 13 tyg. i pomoglo, chociaz nietrzymanie jest wada wrodzona mojej szyjki bo i tak w 21 tyg. szyjka sie zaczela rozwierac od wewnetrznej strony, dobrze ze szew byl bo to jednak wstrzymywalo wszelki bakterie;/ iszyjka stanela na 2.5cm, a pozniej jak juz pisalam po sterydach spadla do 0.5 cm i wtedy milam kompletny zakaz chodzenia przez 2 tyg. bo po tym czasie wrocila do 2.5cm. Udalo sie donosic ciaze a nawet musial wywolywac porod bo po zdjeciu szyjka sie otwarla na 2cm. ale nic wiecej a wrezultacie zaczela sie zamykac, taka ironia losu:/ I jeszcze tak jak w poprzedniej i w tej ciazy od 16 tyg. bede dostawc co tydzien konska dawke progesteronu w zastrzyku- progesteron dziala wlasnie na twardosc szyjki, ale z tego co wiem w Polsce nie podaja tego w takiej wysokij ciazy- tutaj jest to wprowadzone naukowo i daje efekty przy problemach z donoszeniem ciazy do 36 tyg. Pozniej najczesciej kobiety rodza zaraz a czasem jak w moim przypadku to sie przedluza. W kazdym razie mam zdrowa coreczke i mam nadzieje ze i teraz mi to pomoze:)))

reklama
Cayra Ty tez syna , ale fajnie :-D:-Dmacie juz imie wybrane?? My zastanawiamy sie nad Jakubem albo Bartlomiejem

Ja wiem o synku juz od ostatniego czwartku :-) Chciałabym Szymonka, ale mąż nie bardzo jest za tym imieniem. Wolałby Kajtka albo Michała. Więc będziemy jeszcze negocjować, poczekamy też jeszcze do USG połówkowego, czyli na potwierdzenie tezy o płci męskiej :-D

Ja wiem o synku juz od ostatniego czwartku :-) Chciałabym Szymonka, ale mąż nie bardzo jest za tym imieniem. Wolałby Kajtka albo Michała. Więc będziemy jeszcze negocjować, poczekamy też jeszcze do USG połówkowego, czyli na potwierdzenie tezy o płci męskiej :-D

ja juz chyba nastawiłam sie na syna :-) i chyba nie przyjmuje innej obcji :-D

Witam
Jestem tu u Was nowa, chciałabym dołaczyć do sierpniówek bo termin mam na 19 sierpnia.pozdrawiam wszystkie sierpniówki.

Mam prośbę pomóżcie mi zrobić suwaczek.:zawstydzona/y:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
cześć wszystkim :) nie było mnie trochę, wakacjowaliśmy się. nie dam rady nadrobić wszystkiego, ale poczytałam parę stron - fajnie, że już niektóre z nas znają płeć. my z wszelkimi zakupami czekamy aż się dowiemy czy chłopak czy dziewczynka, żeby nie uszczęśliwiać maluszka różową czapeczką np ;)
brzuch mi już zaczyna być widać, najwygodniej w ciążówkach i w nich chodzę. jak sobie pomyślę, że będzie coraz większy...
no nic, miłego dnia życzę :)

Do góry