reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

witam was kochane jeden dzień mnie nie bylo a tu tyle do nadrobienia ale dałam rade :-):-)i nawet Kuba mi pozwolił:-)dziewczynki gratuluje z dobrych wieści czekam na zdiątka a co do egzaminu to dasz rade następnym razem już zaczne trzymać kciuki to na pewno dobrze pujdzie:-):-).
A tak wogule to porusze temat naszej wcześniejszej rozmowy dotyczącej tego tygodnia przysługującego meżczyżnie po urodzeniu do wykożystania do 12 mc macie jakieś stronki abym mogła poczytać :-):-).
A wlaśnie bardzo prosze o nie poruszania tematu jedzenia bo nie nadanżam z zachciankami a mąż w pracy do 22 to nie przyniesie i musze obejść sie smakie:-:)-(

reklama
A ja siedzę i myślę, co by tu wszamać. Zeszłam nawet do sklepu, patrzyłam się na półki i zgłupiałam :baffled: To, co mi się chciało, jak zobaczyłam to mi się odechciało. :baffled:
Hmmm...;-)

Cześć dziewczynki,

Dziękuję za trzymanie kciuków:) Wszystko w porządeczku:)
Moje wartości:
CRL = 68
BPD = 21
HC = 79
FL = 10
AC = 69

Masa ciała 71 g
Pan doktor sprawdzał wszystkie narządy mam tego ze 4 kartki A4 więc nie będę przepisywać,
Kość nosowa jest,
NT=0,8
Więc jestem przeszczęśliwa, oglądaliśmy dzidzię ponad 45 min, a zleciało jak 5:)
W odpowiednim wątku zdjęciorki i być może jak mi się uda to filmik:)
Jeszcze raz dziękuję za kciuki

Kurczaczek na początku spał i lekarz po cichutku robił zdjęcia, no ale później jak to Pan Doktor określił "Dziad się zbudził" i już koniec - skakanie, klękanie, tupotanie.

Co do płci - to wystawał spory dzyndzel, którym bezwstydnie nasze maleństwo się bawiło:D więc zapowiedzi, że być może chłopczyk, ale kto wie:) Na tym etapie kurczaczek się kręcił i ciężko było uchwycić kąt:)
buziaki

Ostatnia edycja:
cześć dziewczynki,

dziękuję za trzymanie kciuków:) wszystko w porządeczku:)
moje wartości:
Crl = 68
bpd = 21
hc = 79
fl = 10
ac = 69

masa ciała 71 g
pan doktor sprawdzał wszystkie narządy mam tego ze 4 kartki a4 więc nie będę przepisywać,
kość nosowa jest,
nt=0,8
więc jestem przeszczęśliwa, oglądaliśmy dzidzię ponad 45 min, a zleciało jak 5:)
później umieszczę w odpowiednim wątku zdjęciorki i być może jak mi się uda to filmik:)
jeszcze raz dziękuję za kciuki

kurczaczek na początku spał i lekarz po cichutku robił zdjęcia, no ale później jak to pan doktor określił "dziad się zbudził" i już koniec - skakanie, klękanie, tupotanie.

Co do płci - to wystawał spory dzyndzel, którym bezwstydnie nasze maleństwo się bawiło:d więc zapowiedzi, że być może chłopczyk, ale kto wie:) na tym etapie kurczaczek się kręcił i ciężko było uchwycić kąt:)
buziaki
gratulacje:-):-):-):-):-):-)

Witajcie
Ja tez moge już odetchnąć, za mną ostatnia sesja , mąż zdał egzamin z pediatrii. Mam tylko nadzieję, że trochę mu z tego w tej głowie zostanie. Dzisiaj byliśmy w restauracji i uczciliśmy nasze małe sukcesy.
Przyszły mi dzisiaj spodnie, które zamówiłam na allegro. Takie białe rybaczki na lato, i powiem wam szczerze, że dzisiaj na prawde brzusio mi wysadziło. Cieszę się bradzo :)
Ja mam USG 9.02. i chyba ni emusze pisać, że już nie mogę się doczekać.
Gratulacje:-)

i pod tym wzgledem dobrze byc nauczycielem :p
Tak, to jeden z niepodważalnych plusów-dużo wolnego;-)

Cześć dziewczynki,

Dziękuję za trzymanie kciuków:) Wszystko w porządeczku:)
Moje wartości:
CRL = 68
BPD = 21
HC = 79
FL = 10
AC = 69

Masa ciała 71 g
Pan doktor sprawdzał wszystkie narządy mam tego ze 4 kartki A4 więc nie będę przepisywać,
Kość nosowa jest,
NT=0,8
Więc jestem przeszczęśliwa, oglądaliśmy dzidzię ponad 45 min, a zleciało jak 5:)
Później umieszczę w odpowiednim wątku zdjęciorki i być może jak mi się uda to filmik:)
Jeszcze raz dziękuję za kciuki

Kurczaczek na początku spał i lekarz po cichutku robił zdjęcia, no ale później jak to Pan Doktor określił "Dziad się zbudził" i już koniec - skakanie, klękanie, tupotanie.

Co do płci - to wystawał spory dzyndzel, którym bezwstydnie nasze maleństwo się bawiło:D więc zapowiedzi, że być może chłopczyk, ale kto wie:) Na tym etapie kurczaczek się kręcił i ciężko było uchwycić kąt:)
buziaki
Gratulacje-cieszę się, że wszystko dobrze z dzidziusiem:-)

A ja siedzę i myślę, co by tu wszamać. Zeszłam nawet do sklepu, patrzyłam się na półki i zgłupiałam :baffled: To, co mi się chciało, jak zobaczyłam to mi się odechciało. :baffled:
Hmmm...;-)

mam dokladnie to samo :p

Milusia,

no super :)
u mojego w ogole nie bylo widac co miedzy nogami, bo ciagle nimi wierzgal lub krzyżował i sie odpychał od ścianek :p
ale jak juz pisalam, jakos przestalam mieć parcie, aczkolwiek Moj sie upiera, ze to na pewno facet ;)

reklama
Witam!Właśnie dziś powiedziałam starszemu synowi o ciąży.Nie dowierzał,powiedział że oszukuję.Małemu mówiłam już jakiś czas temu-powiedziałam że u mamy w brzuszku jest dzidzia a jak się go teraz pytam pokazuje na mój brzuś.A Wy kiedy powiedziłyście starszym dzieciom o ciąży?
Dzisiaj wzięłam pierwszą tabletkę Prenatalu.Mam dość duży kaszel a nic nie brałam wcześniej.Lek niby mówiła że w pierwszym trymestrze nie brać wit.ale to chyba mnie wzmocni?zwłaszcza że nie najlepiej wyglądam.
Nie pofarbowałam jeszcze moich siwych odrostów ale nie mogę na nie patrzeć w lustrze i muszę się w końcu za to zabrać.
Widziałam że dużo nowych sierpniówek przybyło.

Do góry