reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Czemu nie idziesz na l4?

Pajeczko no sytuacja jest taka... mamy premię w lutym, tzn. ja , nie wiem jak Ty:tak: i podwyzke w marcu... w grudniu byłam na zwolnieniu 3 dni... więc żeby ZUS na l4 zaliczył mi do sredniej ta podwyżke i premie musze mieć 90 dni bez zwolnienia od ostatniego l4. jeszcze nie jestem tego pewna, bo dzisiaj zadzwonie do ZUS-u sie upewnic...
to jest pierwszy powód.
a drugi: mam popołudniówki a lekarz przyjmuje od 16 do 18 więc nie mam jak wziąć teraz zwolnienia...

yhhh:-)

Polianno no te banany to juz mi uszami wychodzą:D ale jem jem....
Ehtele dasz radę. kto sie na sląsku jeżdzić nauczył to mu żadna droga nie straszna:)

Ostatnia edycja:
reklama
no ja jestem własnie ciekawa czy dadza mi premie roczną za 2009 rok a ztego co wiem podwyzka jest z dniem 1 kwietnia, ale nie wiadomo czy jeszcze bedzie

no ja jestem własnie ciekawa czy dadza mi premie roczną za 2009 rok a ztego co wiem podwyzka jest z dniem 1 kwietnia, ale nie wiadomo czy jeszcze bedzie

Kobieto bo my sobie odpisujemy na dwóch różnych watkach i się wszyscy gubią o co chodzi:-D:-D:-D

edit: ale to "kobieto" zabrzmiało.... :/ powinno być "kobitko":D

Dziewczyny ja mam pytanie do was odnośnie becikowego. Właśnie się dowiedziałam że od 1listopada zmieniły się przepisy, i aby otrzymać becikowe, należy udokumentować że kobieta jest pod opieką lekarza najpóźniej do 10 tc. Już mamy zbierać od lekarzy te zaświadczenia?

Aneczka jeśli chodzisz do jednego lekarza, to myślę, że nie będzie problemu. Pod koniec ciąży wystawi ci zaświadczenie.

"Pisemny wniosek o "becikowe" można złożyć w urzędzie gminy lub w ośrodku pomocy społecznej (w miejscu, gdzie wypłacane są świadczenia rodzinne) w terminie 12 miesięcy od dnia narodzin dziecka, a w przypadku gdy wniosek dotyczy dziecka objętego opieką prawną, opieką faktyczną albo dziecka przysposobionego - w terminie 12 miesięcy od dnia objęcia dziecka opieką albo przysposobienia. Do wniosku powinny być dołączone dokument stwierdzający tożsamość osoby ubiegającej się "becikowe", skrócony odpis aktu urodzenia dziecka lub inny dokument urzędowy potwierdzający datę urodzenia oraz pisemne oświadczenie, że na dziecko nie została już pobrana zapomoga (np. przez drugiego z rodziców)."

Dziewczyny ja mam pytanie do was odnośnie becikowego. Właśnie się dowiedziałam że od 1listopada zmieniły się przepisy, i aby otrzymać becikowe, należy udokumentować że kobieta jest pod opieką lekarza najpóźniej do 10 tc. Już mamy zbierać od lekarzy te zaświadczenia?
wydaje mi sie że to za wcześnie jeszcze 10 tc to jeszcze nic chociaż raz w trymestrze musisz być u lekarza miałam to gdzieś zapisane jak wróce z kina to poszukam wydaje mi się ze na jednym zaświadczeniu można umieścić wszystko i to przed porodem samym albo tuż po nim :-):-)

Dzięki dziewczynki,bo już myślałam że już trzeba zbierać te papierki. Właśnie znalazłam wzór tego zaświadczenia i faktycznie wystarczy zgłosić się do lekarza po urodzeniu po takie zaświadczenie.

reklama
Czesc dziewczyny, wlasnie wrocilam z usg genetycznego:-D tym razem wszytsko jest wporzadku i maluszek jest zdrowy. Widzialam jak ssal kciuka, bawil sie pepowina i drapal sie po ptaszku;-) Jestem taka szczesliwa:-)

Do góry