reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Hej:)
Dzisiejsza nocka to jakas pomylka wogole....od 23 do 4 rano marudzenie cycanie napinanie etc. ech.....szkoda gadac
tak wiec Pati, MagdaWu, Niuunia lacze sie...reszta mam - witamy w klubie zombie!!!

My po wizycie u pediatry. Mala zdrowa jak rydz :) Usg bioderek tu sie nie robi (?????), pan doktor nic na brzuszek nie zapisal - mowi "ale ona nie jest zagazowana...widzialem kupe i jest ok"....myslalam ze mu gardlo przegryze, bo w nocy fest sie prezy..."prosze dziecku brzuszek masowac - jelitka sie rozwijaja bla bla bla bla..." Coz...to nie moj lekarz - ide 23.09 na kontrol tam gdzie rodzilam, moze tam cos wysepie. Mala wazy juz 4140 - ladnie przybiera na cycku, urosla 6 cm. Dostalismy witaminki (na szczescie K tu sie nie podaje, tylko przy porodzie) i zalecenie jakichs cudow do pupy bo ma wrazliwa skore...:/
Z ulewaniem tez ok, lekarz mowi dawac piers na zadanie i niech pije do urzygu...przynajmniej jestem spokojniejsza ze to nie wymioty. Tylko mala pijawka zachlanna jest i tyle :p
Teraz mala lwica spi w koncu w lozeczku (bo od 2 dni wolgole nie chciala tam...) - polozylam ja pokrecila nozkami i raczkami i sama usnela. Moze faktycznie ja cos zjadlam ze tak ja meczylo, bo sie dzisiaj nie prezy, kupsko w miare idzie :) albo i nie ma to znaczenia.
Luizka, Ehtele - gratuluje wizyt. Czlowiek o niebo spokojniejszy jak wie ze nic zlego sie nie dzieje.
Alaa - no to skuces jak synek "gola" piers chwyta :)))) W nocy mleko jest najwartosciowsze - dlatego warto karmic noca.
AgaNAtalia - Bedzie dobrze....jeny tyle juz przeszlas z kruszynkami, wiec teraz to tez pewno jakis falszywy alarm. Podziwiam produkcje mlenia dla 2 glodomorkow i samozaparcie :)))
Ciamajdko - i jak tam cycanie, podgoilo sie troche ??? Ach charakterne te nasze dzieciaczki niestety, ale co zrobic. Ja to chyba przyznam racje Rozalce - ze te nasze dzieci to poprostu emocjonalnie musza odreagowac...No i ja ciagle slysze ze to minie i minie....tylko kiedy???
Marulka - poradziliscie sobie z akcja nocnik to i z przedszkolem tez dacie rade, choc pewno niejedna lezke uronisz...mam nadzieje ze sie Olek spoko zaaklimatyzuje, wtedy Ty pomimo Franka aniolka bedziesz miala wiecej czasu dla siebie :))) Zazdroszcze dystansu do drugiego dzieciaczka - nam swiezynkom nie zawsze udaje sie zachowac zimna krew i niestety dzieciaczki to czuja.

Moj M mial dzisiaj wypadek w pracy.....zbil paluchy u stopy az tak z czucia biedak nie ma...cierpi, ale jest z nami w domku caly tydzien :)

reklama
hej!!!!!!!
my juz po usg. droga przebiegla bez problemow- mala nawet nie plakala tylko grzecznie sobie spala. a z bioderkami wszytsko dobrze. tylko ze wywiad mamy obciazony bo moja siostra miala problemy z biodrami jka byla mala wiec musimy profilaktycznie isc jeszce raz za 8 tygodni ale wazne ze jest ok.

jesli chodzi o nianie elekroniczna to my nie kupowalismy ale dostalismy i powiem wam ze fajna sprawa. puki co zadko uzywamy bo mala spi w kolysce z nami w sypialni ale jak ja juz przelozymy do lozeczka i bedzie spala sama w pokoju to mysle ze taka niania jest niezastapiona. my mamy firmy Angelcare i jestesmy zadowoleni. mamy dokladnie taka ale nawet nie wiedzialam ze tyle kosztuje- to byl prezent od przyszlej chrzestnej czyli mojej siostry
http://allegro.pl/monitor-oddechu-niania-angelcare-401-kur-0zl-i1203214765.html

Ostatnia edycja:
My po USG bioderek . Wszystko w porzadku :) i po szczepieniu - ktore bylo do wypicia, wiec obylo sie bez klocia :) malutki byl cudowny, ciagle spal, uwielbia jezdzic autem :) Dziewczyny mam pytanie, ile placicie w Polsce za Sab Simplex?? tu kosztuje 9 euro - 30 ml. kassiu181 - super, ze u was tez w porzadku :) my tez mamy ta nianie, zreszta jedna z najlepszych - ma ocene bardzo dobra w niemieckich testach. maly spi od 20tej, my w duzym pokoju, wiec sprawdza sie swietnie.

No małego wykapalam oczywiscie musialam go na kapiel obudzic bo spal jak suseł od 17;30 pozniej dostal herbatke koperkowa dopił cycolkiem odbilo mu sie i wlozylam go do lozeczka zeby sam zasnal odziwo nawet nie 10 min i odlecial heh Dzisiaj nawet niewiele plakal na brzuszek czyli chyba debridat dziala :) zobaczymy co noc przyniesie . A ja tak marze o nocy przespanej ahhh marzenie scietej glowy...od czasu kiedy maly jest w domu czyli okponad 2 tyg to moj max snu dziennie to 4 h ja zaspypiam przed 24 on budzi sie na amku cos kolo 1 pozniej 3 no i 4:30 albo 5 ostatnia pobudka na cyca i juz nie spi do 11 a o tej godzinie ja juz nie moge spac bo mam inne rzeczy do roboty albo po prostu nie potrafie zasnac....wiec zoombie klan jestem z wami!!!!

Dziewczyny czy jak karmi sie piersia mozna isc do solarium???;> Słyszałam ze mozna ale trzeba przykryc cycki np.pieluszka...??Mi by sie przydalo troche kolorku bo jestem blada jak sufit doslownie...

WItam!!!

Dziękuję za kciuki, które jeszcze będą potrzebne

My w niepewności będziemy żyć do stycznia.
Muszą w na początku stycznia powtórzyć prześwietlenie, bo na razie nie wiedzą co to jest. Jedyny optymizm to fakt , że minimalnie się zmniejszyło.
Ja chyba zwariuje do tego czasu.
A poza tym moje kruszynki ważą coraz więcej.
Nadia 3740g, a ważyła 1220g
Zosieńka ponad 4kg, a ważyła 1550g
Moje mleczko im służy. Mam nadzieję, że starczy mi go jeszcze chociaż na 3 m-ce :roll: A tak w ogóle to ja jem kompletnie wszytko i dziewczynkom nic nie jest. Z Natusią też jadłam wszystko.

Spadam, bo jutro kolejna wizyta -fizjoterapeuta.
Mamy ich naprawdę wiele, ale ważne, że dbają o to, szkoda, że wiekszość poza moim miastem.
No to kciuki do stycznia zaciśniete ,na pewno wszystko bedzie dobrze.

No i kolejna nocka za nami... tak jak myślałam niekoniecznie przespana. Udało mi się co prawda uzbierać 4 godz ale w ogólnym bilansie to ciut za mało - przynajmniej dla mnie. No nic, może mały da mi się zdrzemnąć dzisiaj.
AgaNatalia - dobrze że się zmniejsza, do stycznia może całkiem zniknie i będzie ok, super że cały czas karmisz i małe przybierają ładnie na wadze, no i dobrze że macie taką fachową opiekę, dacie radę całą rodzinką, gorąco w to wierzę:tak:
MamaAneta - i jak? córeczka dała się wyspać?;-)
A jak tam moje wczorajsze towarzyszki niedoli w niewyspaniu? Navijka, magda.wu? Dały wam pospać wasze pociechy czy dalej bez zmian jak u mnie? ;-) Kto dziś dołącza do grona zombie?:-D
pierwsza pobudka 1 na 40 minut potem nastepna o3 30 też na 40 minut nastepna juz o 7 wiec nie tak źle ale i tak tesknie już za nockami bez pobudek

Marulko suuper, ze Olek idzie do przedszkola, to świetna instytucja, przyzwyczai sie , byleby Mamcia nie płakusiała heh:)
Co do cycków to mnie bardzo bolą sutki jak jest mi zimno, poprostu tak mnie pieką,ze chce oszaleć...hmmm to ja mam właśnie tak dziwnie ;(
Pati no właśnie z tym spaniem w dzień to jest różnie, bo albo korzystam jak synek spi i cos gotuje lub inne zaległości w domu, albo jak sie drzemnę to on juz własnie woła papu wrrrr:( dziś mam piasek w oczach
Ciamajdko rozumię,ze tego LIONA to zjadłaś w białej czekoladzie????.nie jedz zbytnio ciemnej jak córcia koopy nie moze zrobić, bo to jej ulgi nie przyniesie:)
Ehtele, Luiza gratuluje udanych wizyt, super, ze z chłopcami wszystko na dobrej drodze:-)
AgaNatalia nie zamartwiaj sie na pewno wszystko będzie ok z córcią , ale napisz coś więcej o tej diagnozie, o co chodzi???? pozdrawiam:happy:
A ja musze jechać na 18.30 do dentysty, bo mi sie ząb ukruszył i plomba poszła :wściekła/y::angry:więc co by za duzo kasy nie mieć to trza jechać i zreperować gada. Więc trójca święta moich chłopaków zostaje sama w domu.:tak:

Musze Wam powiedzieć, ze mój Adrian mnie wczoraj tak wkurzył, ze nie wiem, bo mi odpyskował, no szlaban na wszystko , wściekłąm sie i darłam na niego:crazy:a on dziś po szkole przyszedł z duuuużą różą :szok:i mnie przeprosił:szok::baffled: hmmmm normalnie padłam z wrażenia!!!!!!:-D........oj Mamuski ile jeszcze przed Wami:-p;-)
Aż miło przeczytać jak ty to zrobiłaś że masz takiego syna ciekawe czy mój terz tak bedzie ,naprawde jestem pod wrażeniem :tak:

Hej:)
Dzisiejsza nocka to jakas pomylka wogole....od 23 do 4 rano marudzenie cycanie napinanie etc. ech.....szkoda gadac
tak wiec Pati, MagdaWu, Niuunia lacze sie...reszta mam - witamy w klubie zombie!!!

My po wizycie u pediatry. Mala zdrowa jak rydz :) Usg bioderek tu sie nie robi (?????), pan doktor nic na brzuszek nie zapisal - mowi "ale ona nie jest zagazowana...widzialem kupe i jest ok"....myslalam ze mu gardlo przegryze, bo w nocy fest sie prezy..."prosze dziecku brzuszek masowac - jelitka sie rozwijaja bla bla bla bla..." Coz...to nie moj lekarz - ide 23.09 na kontrol tam gdzie rodzilam, moze tam cos wysepie. Mala wazy juz 4140 - ladnie przybiera na cycku, urosla 6 cm. Dostalismy witaminki (na szczescie K tu sie nie podaje, tylko przy porodzie) i zalecenie jakichs cudow do pupy bo ma wrazliwa skore...:/
Z ulewaniem tez ok, lekarz mowi dawac piers na zadanie i niech pije do urzygu...przynajmniej jestem spokojniejsza ze to nie wymioty. Tylko mala pijawka zachlanna jest i tyle :p
Teraz mala lwica spi w koncu w lozeczku (bo od 2 dni wolgole nie chciala tam...) - polozylam ja pokrecila nozkami i raczkami i sama usnela. Moze faktycznie ja cos zjadlam ze tak ja meczylo, bo sie dzisiaj nie prezy, kupsko w miare idzie :) albo i nie ma to znaczenia.
Luizka, Ehtele - gratuluje wizyt. Czlowiek o niebo spokojniejszy jak wie ze nic zlego sie nie dzieje.
Alaa - no to skuces jak synek "gola" piers chwyta :)))) W nocy mleko jest najwartosciowsze - dlatego warto karmic noca.
AgaNAtalia - Bedzie dobrze....jeny tyle juz przeszlas z kruszynkami, wiec teraz to tez pewno jakis falszywy alarm. Podziwiam produkcje mlenia dla 2 glodomorkow i samozaparcie :)))
Ciamajdko - i jak tam cycanie, podgoilo sie troche ??? Ach charakterne te nasze dzieciaczki niestety, ale co zrobic. Ja to chyba przyznam racje Rozalce - ze te nasze dzieci to poprostu emocjonalnie musza odreagowac...No i ja ciagle slysze ze to minie i minie....tylko kiedy???
Marulka - poradziliscie sobie z akcja nocnik to i z przedszkolem tez dacie rade, choc pewno niejedna lezke uronisz...mam nadzieje ze sie Olek spoko zaaklimatyzuje, wtedy Ty pomimo Franka aniolka bedziesz miala wiecej czasu dla siebie :))) Zazdroszcze dystansu do drugiego dzieciaczka - nam swiezynkom nie zawsze udaje sie zachowac zimna krew i niestety dzieciaczki to czuja.

Moj M mial dzisiaj wypadek w pracy.....zbil paluchy u stopy az tak z czucia biedak nie ma...cierpi, ale jest z nami w domku caly tydzien :)
Gratuluje wizyty:tak:

hej!!!!!!!
my juz po usg. droga przebiegla bez problemow- mala nawet nie plakala tylko grzecznie sobie spala. a z bioderkami wszytsko dobrze. tylko ze wywiad mamy obciazony bo moja siostra miala problemy z biodrami jka byla mala wiec musimy profilaktycznie isc jeszce raz za 8 tygodni ale wazne ze jest ok.

jesli chodzi o nianie elekroniczna to my nie kupowalismy ale dostalismy i powiem wam ze fajna sprawa. puki co zadko uzywamy bo mala spi w kolysce z nami w sypialni ale jak ja juz przelozymy do lozeczka i bedzie spala sama w pokoju to mysle ze taka niania jest niezastapiona. my mamy firmy Angelcare i jestesmy zadowoleni. mamy dokladnie taka ale nawet nie wiedzialam ze tyle kosztuje- to byl prezent od przyszlej chrzestnej czyli mojej siostry
Monitor oddechu+Niania ANGELCARE 401 Kur. 0zł (1203214765) - Aukcje internetowe Allegro
Gratulacje wizyty:tak:

My też dziś po wizycie wyniki bardzo dobre lekarka była pod wrażeniem :tak:zastawka sie nie zweżyła spowrotem a gradiend który u zdrowego człowieka wynosi 30 max to przed zabiegiem u Mai był 70 dużo za dużo a teraz 19 wiec super :tak:za pół roku musimy sie zgłosić na oddział na 3 dni bo taki jest zwyczaj po zabiegu robiom jeszcze raz wszystkie badania ,ale do tego czasu nie musimy być na kontroli :tak:dzieki za trzymanie kciuków

luizko ja nie wiem jak jest z solarium - wydaje mi się że przykrywać cycków nie trzeba bo co to ma za znaczenie ;) - ale sobie trochę tego nie wyobrażam... podobnie jak bombusia gdy jest mi chłodno czuję ogromny dyskomfort i pieczenie sutków, a w solarium takie uczucie (wiadomo że nie chłodu ale przyjemny dreszczyk rozgrzanego ciała) towarzyszy cały czas i chyba bym nie ryzykowała tego pieczenia... poza tym musisz uważać z czasem, żeby nie spiec brodawek, no i zaczekałabym do końca tego książkowego połogu - wiadomo hormony jeszcze buzują, żebyś sie przebarwień jakiś nie nabawiła... czyli u Ciebie jeszcze 2 tygodnie. A tak między Bogiem a prawdą to idzie zima i w golfach i grubych swetrzyskach tak czy siak efektu nie będzie widać i jest to zbędne ryzyko - wiosną sobie pójdziesz bez najmniejszych obaw :) taka moja sugestia :)

bombusiu Twój starszy syn to wie jak przebłagać urażoną kobietę :D wyobrażam sobie jak się musiałaś wkurzyć, pyskowanie jest bezczelne, a ja strasznie niecierpię bezczelności....... co do piersi i zimna - mam to samo! tak jak napisałam luizce..

Oj dziewczynki z tym przedszkolem to chyba musze jak z nocnikiem - przeżyć i już.. no i konsekwencja znowu...

luizka, też właśnie się przymierzam na solarium. Wcześniej baaaaardzo rzadko chodziłam, ostatni raz przed własnym ślubem rok temu :p bladziocha ze mnie straszna, ale za 3 tyg idziemy na wesele do kuzynki męża i też by się trochę kolorku przydało. Też słyszałam, że można, pod warunkiem, że cycki się zakryje. Chodzi o to żeby się nie poparzyć, głównie brodawek.

madziujka 3 dzień podaje ten c ebion i wszystko ok. A co się u Ciebie dzieje?

rozalka kochana gratuluję - pierwszy dzień bez płaczu - BOSKO!!:tak:

Alaa oczywiście, że dobrze robisz:-) Próbuj z cycuchami ile wlezie;-) Dasz kochana sobie radę...

riba_1 i jak tam bioderka?

kasia2506 jak bioderka? Mam nadzieję, że pediatra się mylił...A poza tym przykro, że tak Ci nocki mijają...Zdrówka dla córci życzę;-)

Ciamajdka kochana chyba nabieranie dystansu zabierze mi jeszcze trochę czasu:zawstydzona/y: Tak łatwo nie będzie... i ciszę się, że cycusianie przynosi efekty - masz swoje sukcesy:-D

luizka4don czeka Cię trochę tych wizyt...za wszystkie trzymam kciuki:tak:

Ola_ witaj słońce - o nic się nie martw - wszystko sobie spokojnie poukładasz - musicie się ze sobą oswoić - dzieciątko musi poznać swój domek - opanować rytm dnia i będzie cacy!!! Powodzenia - czekamy na wieści z porodówki;-)

marulko - O TAK piątek będzie idealny - weekend będzie mieli czas żeby spokojnie o tym wszystkim pogadać -:-) żeby Olek się oswoił z nową sytuacja...

reklama
Witam wieczorową porą
Z góry przepraszam że nie odpiszę wszystkim. Oczywiście regularnie podczytuje i jestem na bieżąco ale odpisanie na wszystkie posty nie mieści się w ramach czasowych snu mojego dziecka!

monika373 i inne kobietki jeśli chodzi o długośc porodu pobijam Was szystkich na głowę. Od wejścia do szpitala do urodzenia 30 minut. Sam poród od wczołgania się na łóżko do wyjścia Synia 15 minut! No i co jest któraś szybsza? Boże dobrze że w domu nie urodziłam! Więcej napisze na wątku opisowym =)

kassia181, riba_1 gratuluję wizyt, Fajnie że wszystko dobrze!

Poza tym za Wszystkie trzymam kciuki!

A teraz idę pod prysznic, bo nawet zoombie musi się czasem myć! Ciumek

Do góry