reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
andziu jak wiem o tych pleśniawkach, o których ty piszesz, ale wiem tez, ze w buzi u dziecka osadzają sie resztki mleka i ja to wymywam delikatnie i nazywam pleśniawkami.
Wiesz co ta moja dr chyba jest bardzo przewrażliwiona na punkcie skazy białkowej, tak to odczułam i pewnie dlatego tak powiedziała, a pomidory to powiedziała, ze b. uczulają , ale ja raczej z nich nie zrezygnuje, bo je jem od początku.

Dziś mam kryzys... mam gorączkę, ledwo żyję.. mała cały czas wisi na cycu, dosłownie po 15-20 minutach od odstawienia już zaczyna sie akcja "mama cyca"... a wiem, że je bo wysysa piersi (widzę po staniku), i to dwie naraz...
smoczka nadal niet, butelki absolutnie...
kupy wali jak szalona....

nie wiem czy dzisiaj nie oszaleję... a jak oszaleje to przynajmniej mnie zamkną w zamkniętym i będę miała świety spokój..

od rana spała może ze 2-3 godziny...już sama nie wiem, straciłam rachubę czasu.. ledwo widze na oczy...

Ostatnia edycja:
Czesc Kochane przepraszam ze tak malo pisze ale ostatnio mala zrobila sie bardzo marudna...

Nie dosc ze wysypka ją złapała i mam nie jesc nabiału ani mleka nie pić.. to jeszcze u siebie mam jakies problemy:(
Moze wy bedziecie wiedzialy.... w pon mam zamiar i tak isc do lekarza ale moze wczesniej bede wiedziala..
Otoz,,, Mialam cesarke i nad rana mam pod skora taka gulke małą nie wiem co to moze być??

A drugie pytanie to na lewej piersi zrobił mi sie taki hmm pieprzyk? Taka malinka małą czerwona wypukła i na koncu ,, zakonczeniu ma taka kropeczke ciemniejsza . Dzis moj T jak to zobaczyl to powiedzial ze nie wyglada mu to za dobrze. Mam to chyba z 2 tyg znaczy na poczatku bylo cos malutkiego jakby pieprzyk a teraz takie wypukłe.. cosadzicie o tym?
Błagam pomozcie.

Gorzka_Słodka_Czekolada pod raną od cesarki mam tez mnóstwo grudek,spokojnie one sie wchłona.Poprzednio tez tak miałam.Potem robia sie takie jakby siniaczki i ładnie grudki znikaja.
Nawet w necie znalazłam
"Bywa, że na skórze wokół blizny pojawiają się drobne grudki. Takie zmiany są naturalne – powstają na skutek lekkiego, podskórnego krwawienia po operacji i powinny powoli zaniknąć":tak:

A co do piersi,to lepiej skonsultuj to z lekarzem.

pati1982 kochana...a więc najlepiej jak zaczniesz karmienie od przewijania. Zmiana pieluszki rozbudza maluszka jeśli jest senny żeby przy cycu nie zasypiał tylko jadł:) Potem cyc, przy którym dziecko zaspia i delikatnie zmień pozycję do odbicia...tak by się nie wybudził...zmiana pieluchy po karmienu niepotrzebnie rozbudza dzieciątko...
jesli nie potrafi zasnąć spróbuj zmian pozycji...u mnie często przy marudzeniu sprawdza się pozycja na brzuszku...
ew uspokajacz w postaci smoka...
jesli nie zadziała pozostaje przytulać
i nie zapominajmy o zbawiennej - jak się okazało tu na forum - suszarce:-D

Bombusia i andziu dziś była położna - potwierdziła, że można myć gazikiem ale lepsze jest zastosowanie kropelek APHTIN, które są właśnie na pleśniawki..dzieciątku dajemu krople na języczek, albo smoczek i ssąc dziecko to rozprowadza po buzi. Lek kosztuj 2zł:szok: kupiłam i dziś zastosowałam po raz pierwszy

Bombusiu Gazikiem rozsmarowujesz? Chyba lepiej na smoczka dać kropelkę, no ale zakładając, że Alanek nie lubi tego smarowania:) Jak lubi to smarować hiihih

reklama
Dziekuje rozalko :* Z tym mnie uspokoilas ale boje sie o ta piers :(

Poprawka : Ale rozalko ja mam to nie pod raną tylko nad raną po lewej stronie.

Ja mam takie grudki na całej długości,pod rana,nad rana,obok.Juz jest ich coraz mniej.spokojnie.Na wizycie kontrolnje lekarz obejrzy,ja ide po 6 tygodniu.
A z piersia to nie pomoge,bo ja miałam takiego jakby guzka i był siny,ale sie rozszedł,to był zatkany kanalik.

ethele pamietaj by nie stosowac Afthinu dłużej niz 3-4 dni,bo zawiera kwas borowy,czy jego pochodne i nie wolno za długo go stsowac.Ja prz\ecieram jezyczek Cebionem,pleśniawki nie liubia środowiska kwasnego i znikaja pięknie.
Aha,no i musisz tym Afthinem posmarowac brodawki od czasu do czasu,bo drożdżaki przenosza sie z ust na piers,a potem z powrotem.

Do góry