reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Cześć kobietki:)

Dzisiaj mogę napisać, że się wyspałam bo zaczęłam już o 22, a skończyłam o 9, oczywiście z nocnymi przerwami co dwie godzinki na jedzonko i dwiema na kupki:) Teraz malutek pojadł, popierdział, przewinęłam go i mam sekundkę dla siebie:) Mój maluszek zaczyna wypowiadać aaaa:D czasami to krzyknie czasami dłużej, a ja się cieszę jakby już mówił:D

Oleńko gratulacje:D

Marulka, Ehtele świetne opowieści, łezka się w oku kręci....

Moniczko8112 więc kurcze chyba i ja odstawię tą witaminę K, zobaczę jak będzie przez dwa dni bez niej, a później znowu podam i się okaże czy to po niej takie akcje..

Ciamajdko
ja nie dogrzewam mieszkania, tylko jak mały ma się kąpać to nie kąpiemy go w salonie tylko śmigam do łazienki, tam nagrzewam suszareczką i jest bardzo ciepło:)

Bombusiu mój szkrabik tak jak Twój Adrian od razu po kąpieli naje się i idzie lulu, może jeszcze kwiknie ze dwa razy i wio spać, ale nauczyliśmy go tak z Darkiem, że nie biegniemy na kwiknięcie, ja już rozpoznaje jego płacz jak faktycznie coś mu dolega i taki, którym ewidentnie nas woła bo mu się nudzi:D Bombusiu moje dziecię też nie znosi czkawki, jak jej dostaje to płacze, ale to dobrze bo inaczej mu nie przejdzie:)

Pajeczko ja też chyba odstawię tą witaminę K dziwne, że większość dzieci tak reaguje, w końcu to coś syntetycznego i trudniej się trawi,,,

Riba
no to też ciężki ten Twój dzieciaczek:) ważne, że rośnie jak na drożdżach...w sumie podzielam opinie Twojego lekarza:D oprócz tej temperatury do kąpieli, mój niestety woli cieplejszą wodę dlatego kąpie go w 38 st. w niższej jest mu zimno, cały dygocze, ja też nie cierpię letniej wody...

NAvijko u nas też maluszki po porodzie dostają dawkę uderzeniową, kurcze, ale u nas a to takie witaminki a to pierdziakie, a dzieci w Afryce czy gdzie indziej nie dostają witaminek i są silne i rosną jak na drożdżach...Przykro mi słońce, że Twój poród to był koszmar...:( Mój Wiktor też by ciągle na cycu siedział i mało nie zwymiotuje tak się obżera..

NAtka udanej produkcji:D

Kasiu2506
podziwiam CIę za to ciasto:D ja jak zdąże obiad zrobić to jest super:D

Mama Aneta bardzo CI współczuję kochana, wracajcie teraz do formy, już teraz musi być lepiej, a czy wykonywałaś badania genetyczne tzn. USG w 14 tygodniu?

Mallaika trzymam bardzo mocno za Ciebie kciuki:)

Kasia181 no to mój maluszek ostatnio w samochodzie narobił mi na rękę, dobrze, że miałam ceratkę, na której go przebierałam bo inaczej tapicerka by była do generalnego prania:D

Niuunia
ja też tak często mam, ale przed tym wyleceniem mleczka czuję jakby igiełki mi wbijali w sutki i wiem co się zbliża:D więc mam jeszcze 5 sekund na zareagowanie:D

Pati mnie się wydaje, że po prostu mają ochotę na zabawy i przytulasy:D mają siłę są pojedzone:D

Moniczko373 w takim razie powodzonka:D

Ehtele fajnie, że aklimatyzujecie się domeczku:) cudnie, że już jesteście w komplecie, ja buźkę wewnątrz myję gazikiem nasączonym w gotowanej wodzie, nawijam go na paluszek i wpycham w każdą dziurkę, czasem biorę tylko wacik, a głębiej patyczkiem po górnym podniebieniu bo się robi duży osad...

buziulki i miłego dzioneczka

reklama
Witam się i ja :-) zauważyłam, że moje dzieciątko śpi zazwyczaj około 11, więc wkradłam się do Was. U mnie też słoneczko - ale czekamy z pierwszym spacerkiem na tatę :-) czyli jutro wychodzimy - tylko pewno będzie padać znając moje szczęście :-(

ehtele ja też nie myję buźki i tak jak kasia mówi Bombusia cosik o tym wspominała :-)

Bombusia ja stwierdziłam, że od mlecznego prysznica to ja codziennie muszę mieć nową koszulę, bo nawet jak mam wkładki to mała wypuści cyca i pach leci po koszuli :-/

Kurcze zastanawiam się z tą witaminą. Dziś będę pić herbatkę koperkową - zobaczę czy mała będzie się mniej męczyć z kupkami a jak nie to w ostateczności mam zrobić wywar z jednej śliwki na szklankę wody i pić 2 łyżki dziennie - ale mam nadzieję, że herbatka ulży małej. Matko jak nigdy nie piłam ziółek tak teraz nadrabiam :-D

hej!

bombusia, niunia ja śpię w staniku i z wkładkami więc nie mam sensacji z plamami na pidżamie!

mallaika, monika 373 trzymam kciuki cobyście sie wreszcie rozpakowały.

kasia 181 z tego co wiem nie ma terminu na składanie papierów do pzu, ja juz załatwiłam w poniedziałek złozyłam papiery a w piatek pieniądze mieliśmy już na kontach:)

milusia mój tez dzis budził sie co 2 h a było juz tak dobrze że budził się co 4 h.miałam wrażenie w nocy że to co 5 min. o 5 rano miałam oczy jak zombie i już nie dawałam rady, obudziłam M żeby go troche poniańczył:) o 6 zasneliśmy i spaliśmy do 9.

mama aneta współczuję przeżyć z Majką , super że juz jesteście w domku, dużo zdrówka dla małej!

u nas dziś słoneczko , tylko na razie zimno, poczekam jak Bartuś sie obudzi nakarmię go i idziemy w miasto! musze kupic folie na wózek i jakąś moskitiere bo chrabąszcze i osy u nas lataja a mały często śpi na podwórku.

milusiu -te usg genetyczne o kant du... rozbi ja mialam robione 3 razy w poszczegolnych tyg ,chodzilam prywatnie do gina i nie zauwaZYLI PRZEPUKLINY OPONOWO RDZENIOWEJ moja kumpela wlasnie sie dowiedziala ze maly jej (tez ur w sierpniu)i ma dziure w sercu 4mm i miala to samo badania robione i niby ok bylo;/ wiec szkoda gadac na temat tych niby super badan....

luizka własnie pytałam lekarza o te badania, bo dokładnie synek mojej przyjaciółki który urodził sie w styczniu tez ma dziurę w sercu , a w szpitalu po porodzie przy badaniu pediatra nic nie zauważyła, a jak przyszedł lekarz na wizytę patronażową to okazało się że ma szmery na sercu i dostali skierowanie na echo i tam właśnie wyszły te cyrki. lekarze mówią że tego na usg w ciąży nie widać a że dziura w sercu to jest fizjologiczna i ponoć duzo dzieci się z nią rodzi tylko nie wszystkim zarasta.

Milusiu na np bede podawała D bo pna jest przeciw jakiejś chorobie i moja mama ją musiała podawać teraz sobie wymyślili K żeby zarobić a sama witamina prawie 40 zl kosztuje. Ja nie bede męczyla dziecka z powodu fanaberii jakiegoś psychola, bo twierdzi, ze tak powinno byc.
Cos w tym jest bo dużo dzieci na modyfikowanym tez ma kolki a tam jest wit. K . Zobacze co i jak :) podagamz pediatra a teraz mykam na spacerek z Sebulkiem bo piekne słoneczko u nas:)

monika- no z sercem to mozna nie wykryc ale przepukline powinno wykryc i byloby to wskazaniem do cesarki bo dgyby to przy porodzie peklo to moglabym miec po dziecku..i jak tu wierzyc takim lekarza ktorzy wrez wysylaja na takie badania/.,robia to tylko zeby odbebnic i wziasc kase bo jedno badanie 250 zl a ja bylam 3 razy w kazdym trymestrze plus gin prywatny tyle kasy i na co to sie zdalo:(

Ostatnia edycja:
monika8112 no właśnie ja też śpię w staniku z wkładkami, ale mała czasem jak puści cyca to leci mi pięknie po ciele... :p

ale śliczna pogoda i cieplusio :-)

Luizka, to strasznie frustrujące, że dbałaś o siebie jak tylko mogłaś a dzieciaczek chory :/ ale szczęście w nieszczęściu, że piotruś nie ma tej przepukliny dużej i jest nisko. Moja szwagierka urodziła się z przepukliną na wysokości krzyża i od urodzenia jest na wózku :/ do tego wodogłowie bo sporo tego płynu się zebrało. ona ma już 15 lat i wtedy nie robiło się rutynowo USG, więc nie było jak wykryć wady. A tutaj ewidentnie lekarz coś spieprzył w diagnozie :/ ale ja jestem pewna, że dacie radę i piotruś będzie zdrowym i wesołym urwisem ;)

P.S. U kogo robiłaś USG ?

Ja śpię w staniku i luźnej koszulce. A zamiast wkładek z dwoma pieluchami :p wkładki nie dawały rady. Mam takie ciśnienie w cyckach, że leci jak z fontanny gdy przychodzi pora karmienia. Normalne, że po każdej nocy budzę się z zaciekami. Ale po woli przyzwyczajam się. Podobno z czasem się unormuje...oby...

reklama
Do góry