reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Cześć Dziewczyny!!!Witam z rana!

Ja też mam konflikt serologiczny. Ja mam RH - a mój m ma Rh+ przy pierwszej ciąży dostałam po porodzie zastrzyk (synek ma RH+ po tacie) a teraz muszę kontrolować przeciwciała.

reklama
Ja mam krew 0Rh+ ale dowiedziałam się w szpitalu po porodzie,że istnije coś takiego jak konflikt 0A. Mąż ma A+ i córka również. Byłyśmy pod specjalną kontrolą przez to. Podobno w przypadku tego "konfliktu" gdy wystąpi u dziecka żółtaczka to najczęściej dość poważna. na szczęście mała się niee zażółciła.

Ja mam dość tych dolgliwości żołądkowych!! Mdłości mdłościami ale najgorzej jak mnie wczoraj wieczorem dopadły mdłości, migrena i ból całego brzucha ( jelita,żołądek). Ani się ruszyć, ani pochylić ani myśleć o wodzie. :nerd: Grr...
Cokolwiek bym nie zjadła to wieczorem cierpię tak jakbym zjadła conajmniej 5 zestawów z McDonaldzie i popiła litrem Coli.

Polianna ja mam niestety podobnie,wszystko co zjem po 15.00 stoi mi na żołądku jak kamień....... :-(

Ech... uroki :/W pierwszej ciąży miałam inaczej. Niewielkie mdłości ale za to nagł wymioty. NAGŁE. Jadę samochodem,nic mi nie jest i nagle nerwowo rozglądam się za reklamówką :p Teraz jest inaczej. Spotkanie z muszlą tylko jedno ale za to żołądek życ nie daje.

jagodka - do jakiego lekarza chodzisz,jeśli moge wiedzieć? :) i gdzie zamierzasz rodzić?

Ja zas mialam pozostalosc po porzedniej ciazy, z poczatku zaczelam dosyc duzo tyc:(((no ja lece na funty, ale zdawalo mi sie ze pare funtow mi przybylo, ale odkad jestem na diecie spadlam okolo 2 kilo i tak stoje- w sumie to jestem zadowolona ta dieta, moze nie przytyje zbyt wiele, w poprzedniej ciazy tylko 8.5 kg, wiec i teraz bede sie tej wagi trzymac:)))
Ja tez nie mam konfliktu, ale to i bardzo dobrze bo przy moich komplikacjach wystarcza tamte problemy:(((

Kochana pochwal się co to za dieta:-):-):-):-):-)
Może prześlesz na maila jakiś przykładowy jadłospis????
Chętnie bym coś zastosowała, żeby nie pochłaniać takiej ilości jedzenia:-):-):-):-):-)

Ech... uroki :/W pierwszej ciąży miałam inaczej. Niewielkie mdłości ale za to nagł wymioty. NAGŁE. Jadę samochodem,nic mi nie jest i nagle nerwowo rozglądam się za reklamówką :p Teraz jest inaczej. Spotkanie z muszlą tylko jedno ale za to żołądek życ nie daje.

jagodka - do jakiego lekarza chodzisz,jeśli moge wiedzieć? :) i gdzie zamierzasz rodzić?

Ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów,nawet piersi mnie nie bolały,ani wymiotów,mdłości....tylko zaparcia..

Ja zamierzam rodzić w Poznaniu w szpitalu przy ul. Polnej,bo tam pracuje mój lekarz - ginekolog-onkolog prof Kedzia. on prowadził pierwszą ciążę i ta również :tak:

Piszecie że ,,tulicie muszelkę,,-ja bym tak nie mogła,zaraz mnie odrzuca.Jak mnie zemdli to staję nad zlewem,tylko że śliną pluję
A i co do brzusia to nie mierzyłam,ale po 3 ciąży ważę 9 kg więcej niż przed nią.Jutro idę do gin z wynikami to okarze się co i jak.
Acha i czytałam że paracetamol można wziąść na dolegliwości-można czy lepiej nie ryzykować?

Piszecie że ,,tulicie muszelkę,,-ja bym tak nie mogła,zaraz mnie odrzuca.Jak mnie zemdli to staję nad zlewem,tylko że śliną pluję
A i co do brzusia to nie mierzyłam,ale po 3 ciąży ważę 9 kg więcej niż przed nią.Jutro idę do gin z wynikami to okarze się co i jak.
Acha i czytałam że paracetamol można wziąść na dolegliwości-można czy lepiej nie ryzykować?
Mi lekarz poleci Apap na ból głowy np.. ale czy to jest to samo to nie wiem bo skladu nie znam..

KObiety w ciąży mogą brać PARACETAMOL a więc: APAP,PANADOL,jednak zaleca się że jeżeli nie muszą nie powinny brać szczególnie w I trymestrze.

ja niestety miałam już bol głowy i musiałam wziąść APAP

reklama
Polianna ja mam niestety podobnie,wszystko co zjem po 15.00 stoi mi na żołądku jak kamień....... :-(

mam dokładnie to samo. dlatego na samą myśl o obiedzie jakimkolwiek mnie odrzuca :(

KObiety w ciąży mogą brać PARACETAMOL a więc: APAP,PANADOL,jednak zaleca się że jeżeli nie muszą nie powinny brać szczególnie w I trymestrze.

ja niestety miałam już bol głowy i musiałam wziąść APAP

a ja jak mam bóle glowy, to od zatok. pomagał mi zawsze wyłącznie Ibuprom Zatoki, ale nie mozna go brać w ciąży, więc czasem bywa nieciekawie niestety.

Do góry