reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

ja akurat musiałam kupic tylko spodnie ciążwoe b tak to mam tuniki zawsze lubiłam w nich chodzic i mam ich mnóstwo, w dodatku nie lubie obcisłysz rzeczy wiec wsio mam luzne :tak:

reklama
Pajka super, że plamień nie ma! oby tak dalej... współczuje tego wczorajszego dnia, ale widzę, że jesteś optymistką :-) oby to było tak na pożegnanie z mdłościami.

moje mdłości nie myślą, żeby sie ode mnie wyprowadzić... nic a nic... :nerd:

fiu super te ciuszki wyszperałaś, szczególnie interesują mnie spodnie, nie omieszkam się im poprzyglądać ;-)

eschenbach nie dziwię się że brak Ci weny.... ja też jak pomyślę o badaniach to mi skóra na d... cierpnie.... jestem okropnie zestresowana tą ciążą, czy jest, czy jest dobrze, a co jak jest źle.... istna psychoza - najchętniej jutro bym pogalopowała, żeby sprawdzić czy jest ok. w poprzedniej ciąży chyba byłam spokojniejsza, choć mój małż mówi, że teraz jestem o niebo lepsza...... :zawstydzona/y::sorry2:

Witaw was
widzę że temat ciuszków sie pojawił. Ja troche mam po ostatniej ciąży ale nie mam spodni do pracy , mam dzinsy i spodnie na cieplejsze dni jak już brzuchol będzie większy.Także też zastanawiam sie czy jakis nie zamówic

Trochę się marwtię czy wszystko w porządku u dzidzola przez tę moją infekcję pęcherza.
buziaki

Ja też jestem ciekawa tych badań prenatalnych.MAm na 11.02
A co do wieku to jestem z połowy sierpnia a lek wpisała mi 4.01.mój wiek rocznikowy bo przecież nigdzie nie mówi się że ma się ileś lat i ile mies ,nie?Od 2 roku życia zwykle tak się podaje czyli rocznikowo.

dziewczynki a ginek robi wam badania prenatalne bez specjalnych wskazań? ot tak w "standardzie"??? bo ja z poprzedniej ciąży pamiętam tylko usg około 8-9 tc z badaniem przezierności karkowej w kier zespołu downa i ogólnego rozwoju ukł. nerwowego malucha... żadnych specjalnych badań... jak jest u was?

Pajka super, że plamień nie ma! oby tak dalej... współczuje tego wczorajszego dnia, ale widzę, że jesteś optymistką :-) oby to było tak na pożegnanie z mdłościami.

moje mdłości nie myślą, żeby sie ode mnie wyprowadzić... nic a nic... :nerd:

fiu super te ciuszki wyszperałaś, szczególnie interesują mnie spodnie, nie omieszkam się im poprzyglądać ;-)

eschenbach nie dziwię się że brak Ci weny.... ja też jak pomyślę o badaniach to mi skóra na d... cierpnie.... jestem okropnie zestresowana tą ciążą, czy jest, czy jest dobrze, a co jak jest źle.... istna psychoza - najchętniej jutro bym pogalopowała, żeby sprawdzić czy jest ok. w poprzedniej ciąży chyba byłam spokojniejsza, choć mój małż mówi, że teraz jestem o niebo lepsza...... :zawstydzona/y::sorry2:

Marulka ja jestem ciekawa czy te moje wymioty to kolejny etap ciąży po mdłosciach czy tylko wina tego, ze zjadłam całe opakowanie rafaello:szok:

co do badań to własnie te bede miała badanie genetyczne usg no a jak to wykarze jakies nieprawidłowosci to wtedy inne badania.

Marulka ja jestem ciekawa czy te moje wymioty to kolejny etap ciąży po mdłosciach czy tylko wina tego, ze zjadłam całe opakowanie rafaello:szok:

hehehe no na dwoje babka wróżyła :-) ale mimo wszystko trzymam kciuki żeby to było mocne wejście w ten lepszy czas ciąży ;-);-);-)

ja tak jak mówię - psychicznie kiepsko, fizycznie mdło.... flaki z olejem ogólnie... z poprzedniej ciąży i pierwszego trymestru pamiętam tylko potworną niemoc i oczekiwanie tego "przypływu energii" przed 2 trym. teraz to jest porażka.... BOJĘ się drugiego trymestru :sorry2:

Marulka drugi trymestr podobno jst łatwiejszy. Ja sie tylko boje bo takie wymioty mogą sie trzymac nawet przez całą ciąże, ze dziecko odrzuca pewnie rzeczy, którymi nie jest zainteresowany :szok:
ja i tak sie bje bo jak zaszłam w ciaze wazyłam 66,5 kg a teraz waże 62 kg

Marulka drugi trymestr podobno jst łatwiejszy. Ja sie tylko boje bo takie wymioty mogą sie trzymac nawet przez całą ciąże, ze dziecko odrzuca pewnie rzeczy, którymi nie jest zainteresowany :szok:
ja i tak sie bje bo jak zaszłam w ciaze wazyłam 66,5 kg a teraz waże 62 kg

nie przejmuj się... rzadko się zdarza żeby rzyganko utrzymywało się przez całą ciążę... później jest po prostu tak, że jak czegoś nie chcesz to tego nie jesz :-) za to obżerasz się innymi rzeczami które aktualnie uważasz za przepyszne... na przykład ja w pierwszej ciąży żarłam 1 opakowanie cini minis dziennie.... kiedyś jak obudziłam się w nocy miałam taki napad głodu, że jak babcię kocham myślałam, że męża wpierdzielę... później nauczona tym przykrym doświadczeniem postawiłam sobie słoik z miodem przy łóżku żeby się w nocy nie obżerać kaloriami...

reklama
Pajkaa, bardzo się cieszę, że plamień brak :-) Co do wymiotów, to powiem Ci, że mi mdłości przeszły, a teraz od czasu do czasu przychodzą wymioty. U Ciebie tak samo może być kolejny etap, a tak samo może to być po rafaello ;-) Mam nadzieję, że i te Ci odpuszczą :tak:
kasikz, nie martw się, na pewno wszystko jest ok :-)
monika373, w końcu nie zrozumiałam, czy ten wiek Twój na liście, to wpisałam Ci dobry czy błędny :baffled:
Raczej nie ma większego problemu i zawsze mogę zmienić...
A z miesiącami, nie chodziło mi o to, żeby wpisywać wiek: ilość lat+miesiące, tylko, niektóre dziewczyny podawały już wiek, który ma zostać podany i czasem już wiek z tego roku, a czasem o zmianę wieku poproszą np. w 2 połowie roku. Ja wpisywałam z danych, które zostały mi podane...:tak:więc mogę zmienić na prośbę :tak:
marulka, mi lekarka nie kazała zrobić, lecz tylko poinformowała, ze jest taka możliwość. :tak: Z tego co wiem, to badanie robi się między 11 (lub 12), a 14 tygodniem ciąży.:tak:Byle maluch nie przekroczył 86 mm (tak mi lekarz od USG powiedział). Wiem tylko tyle, że (przynajmniej u mnie, nie wiem jak dalej) jest to badanie płatne.

A ja obiadek już zrobiłam i idę się położyć, za dużo wrażeń jak na 1 dzień :baffled:
Buziaki :-)

Do góry