reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Hej dziewczyny, byłam na zajęciach, ale już wróciłam, jem obiadek i już patrzę co napisałyście :-)
Oczywiście, jeszcze raz dziękuję za Wasze słowa wsparcia. Jesteście wspaniałe. :-)
Co do witaminek, to ja także zakupiłam prenatal classic, ale ginkowa mi powiedziała, że w pierwszym trymestrze powinno się brać tylko kwas foliowy, więc na razie odstawiłam witaminy. :tak:
Życzę Wam miłego dzionka :-)
P.S. Shyla, mi też mdłości przeszły ok. 8 tygodnia, a wszystko jest w porządku, więc nie martw się. :tak:

reklama
Gimnastyka - jak najbardziej!!! Ja już sie nie mogę doczekać!!!!!! Ale i gin i pani co taką gimnastykę prowadzi, mówili mi, ze najbezpieczniej zacząć od 4go mca czyli w drugim trymestrze. W pierwszym można chodizc na basen o ile nie będzie się miało tendencji do infekcji pochwy....

A co do witamin to mi gin też tylko kwas foliowy kazał łykać. Wyniki badań krwi i moczu mam idealne, wiec nie ma co pzresadzać. Poza tym co naturalne to naturalne, więc piję soki świezowyciskane z jabłek i marchwi i myślę, ze póki co to wystarczy. No i kiszony barszczyk -on ma dużo wit z grupy B i nie tylko!! Jak się zmienią parametry krwi to pewnie mi lekarz coś zaleci.

Ostatnia edycja:
Podaje nowy temat myślałam ostatnio żeby zapisać sie na gimnastyke dla kobiet w ciąży od 3 miesiąca co o tym myślicie:happy2:
ja wczoraj sprawdzałam oferty fitness clubów i basenów - aquaaerobik, fitness dla ciężarnych, sama gimnastyka albo wzmacnianie pleców. nawet nie tak drogo, jak się obawiałam, właściwie minimalnie drożej od normalnych zajęć :tak::tak::tak:
już się nie mogę doczekać powrotu do fitnessu!! :-D:-D:-D:-D

ja cwicze w domu joge dla kobiet w ciąży i narazie mi wystarczy. poszlabym na jakies zajecia, ale gdybym miala z kim, bo samej to tak smutno ;)
pewnie jak sie zrobi nieco cieplej czyli w marcu zaczne chodzic na basen, bo poniewaz miewałam problemy z pęcherzem w trakcie mrozow, wole teraz nie ryzykować.

Ja po basenie często choruję - pzreziębiam się. Nie wiem z czego to wynika bo dosuszam włosy itp, ale tak jakoś mi wychodziło. W ciąży ejszcze na basenie nie byłam, ale może jutro Mka zabiorę. mam nadzieje, ze się nie przeziębię.

A tą jogę dla kobiet w ciąży masz jakąś książkę, czy film??

co do ceny jak bylam w przychodni to widzilam oferte bezplatnych zajęć fit fot czy jakoś tak ale jeśli od 4 miesiąca to poczekam a żeczywiście wcześniej zajme sie basenem;-)

ja chodzilam na basen z synkiem do akademii ruchu oboje byliśmy zadowolenii ale teraz nie dam ram rady bo musze trzymaćkube caly czs na rękach w trakcie zajęć więc ciężko , ja nie mialam żadnych problemów zdrowotnych po basenie więc myśle że teraz też bym nie miala problemów:-)

reklama
a no i przed pójściem na zajęcia fitness dla mam powinno się wziąc zaświadczenie od lekarza prowadzącego, ze nie ma przeciwwskazań.
Z resztą zawsze warto porozmawiać z lekarzem o swoich planach.

Do góry