reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
A ja dzisiaj umieram z nudów...ale z drugiej strony nie mam też na nic ochoty. Siedzę cały dzień przed kompem i grzebię w necie. Zaraz wróci W. i może pojedziemy gdzieś na obiadek.

A najbardziej to chciałabym iść na usg pooglądać troche maleństwo :)
Mam nadzieje, że Wasze zdjęcia trochę mi w tym pomogą. :-)

Ja uciekam do lekarza zapytam co mam robić z tym paciorkiem, który się u mnie zagościł
Buziaki Skarby i jeszcze raz powodzenia, trzymam mocno kciuki:)
pa

Trzymamy kciuki żeby wszystko poszło dobrze :-)

U mnie też tak się dzieje, wymiotów brak, ale za to w żołądku coś mi siedzi...no i te okropne wzdęcia.

ja również nie mam wymiotów,wcześniej miałam tak ze tez jakby leżało mi coś na żołądku ,a lodówka mogla nie istnieć ,a teraz? szok non stop głodna jestem ;D

Dziewczyny, wpuszczę do kompa trochę do kompa mojego M.
Przed wizytą jeszcze zajrzę i po wizycie oczywiście zdam relację i mam nadzieję wkleić zdjecia :tak:
Buziaki :-)

Buziaczki i trzymamy kciuki żeby wszystko również dobrze poszło :-)
a ja mykam do kuchni zapiekanki robić :szok::-D:tak:
buziaczki kochane miłego popołudnia życzę i do napisania ;-)

Mam pytanie: jesteście gdzieś ubezpieczone, żeby móc odebrać jakąś kwotę po urodzeniu dziecka z tego ubezpieczenia? ja właśnie szukam na szybciocha jakiegoś ubezpieczyciela u którego okres karencji jest co najwyżej 6 miesięcy od momentu opłacenia pierwszej składki do momentu urodzenia dziecka. Po 14 będę dzwonić po ubezpieczycielach i jak się już dowiem co i jak to Wam napisze po południu. Warto z tego skorzystać jak będzie taka możliwość...:-)
ja też bym chciała! :tak:

Myślę, że nia ma co się stresować... henne właśnie robilam wczoraj ale na brewkach:)
A farbe do włosów wybierz np z loreala bez amoniaku, żeby czuc się bezpiecznie w ciąży będę kupować takie bez amoniaku...:) W końcy musimy być pięknymi, zadbanymi ciężarówkami heheh:-):-):-):-):-):-):-):-)
otóż to! ja też niebawem zabieram się za farbowanie, bo odrosty powoli już straszą... a skoro samopoczucie takie niewyraźne to chociaż chcę ślicznie wyglądać ;-)

a ja dzisiaj na pełnej mobilizacji załatwiałam formalności ślubne. jej, ile tego jest wszystkiego... strasznie męczące, teraz w łóziu odpoczywam, żeby wieczorem jeszcze na wernisaż wyskoczyć :-) zajrzę potem, ciekawa jestem bardzo tych USG dzisiejszych!
aha, dziewczyny, dzisiaj odebrałam też wyniki na toksoplazmozę - wiecie jak jeinterpretować? co oznacza, że już miałam, a co, że właśnie mam etc? PLISS, pomożcie, wiem, że niektóre z Was już robiły... a nie chcę do swojej poniedziałkowej wieczornej wizyty aż czekać...

Witajcie
Ja mam dzisiaj mega doła, nie wiem skąd. Poza tym nudności od rana. Wczoraj wieczorem wymioty i dzisiaj. Jestem załamana. Czuję się strasznie, migdały, krakersy nic nie pomaga. Macie jakieś pomysły co może pomóc?
Ja mam wizytę 14, i mam nadzieję, że dożyję do tej wizyty :/

Ja własnie tez mam duzo, ale jest strasznie zbity i to mnie troszku martwi, ale moze to przez dupka - pewnie sie dowiem jak wyniki krwi i moczu dostane
ja mam podobnie, ale lekarz kazał się nie martwić. dzisiaj odebrałam wyniki krwi i moczu i wszystko w normie, nawet po ostatnich problemach nerkowo - pęcherzowych, więc ten śluz nie może być zły...

aha, dziewczyny, dzisiaj odebrałam też wyniki na toksoplazmozę - wiecie jak jeinterpretować? co oznacza, że już miałam, a co, że właśnie mam etc? PLISS, pomożcie, wiem, że niektóre z Was już robiły... a nie chcę do swojej poniedziałkowej wieczornej wizyty aż czekać...
Ja też dzisiaj odebrałam wyniki i u mnie jest tak to zinterpretowane:
Toxoplazma gondii przeciwciał w kl. IgG (jedn. IU/ml)
mój wynik <5,00
wynik ujemny poniżej 6,50
wynik wątpliwy 6,50-8,00
wynik dodatni powyżej 8,00
Toxoplazma gondii przeciwciał w kl. IgM (jedn. S/CO)
mój wynik 0,040
wynik ujemny poniżej 0,900
wynik wątpliwy0,900-1,100
wynik dodatni powyżej 1,100

Robiłam od razu obie bo w sumie lekarz mi nie zalecił, ale Wy tu pisałyście, że powinno się zrobić i stwierdziłam że jakby mnie znowu mieli kłóć tylko po to, to wolę od razu zrobić.

Ja też dzisiaj odebrałam wyniki i u mnie jest tak to zinterpretowane:
Toxoplazma gondii przeciwciał w kl. IgG (jedn. IU/ml)
mój wynik <5,00
wynik ujemny poniżej 6,50
wynik wątpliwy 6,50-8,00
wynik dodatni powyżej 8,00
Toxoplazma gondii przeciwciał w kl. IgM (jedn. S/CO)
mój wynik 0,040
wynik ujemny poniżej 0,900
wynik wątpliwy0,900-1,100
wynik dodatni powyżej 1,100

Robiłam od razu obie bo w sumie lekarz mi nie zalecił, ale Wy tu pisałyście, że powinno się zrobić i stwierdziłam że jakby mnie znowu mieli kłóć tylko po to, to wolę od razu zrobić.
u mnie normy zupełnie inne są... IgM mam najniższą wartość i opis niereaktywny - to chyba znaczy, że już miałam i nie będę mieć?! IgG mam też najniższą wartość i opis ujemny

A to widzisz...widocznie zależy od laboratorium i ich interpretacji.
Jak jeden masz ujemny to znaczy, że jest super. Ale co oznacza ten niereaktywny to nie mam pojęcia. Ale najważniejsze że nie jest dodatni :-)

Dziewczyny a tu coś o zgadze w ciąży. Zgaga w ciąży: domowe sposoby jej usunięcia | Ochoroba.pl
zdziwiło mnie że po owocach cytrusowych można mieć zgagę...a tu tyle wielbicielek mandarynek :-)

reklama
właśnie doczytałam, co te wyniki znaczą... toksoplazmozy nie mam - to super wiadomość. i nigdy nie miałam styczności - to gorzej, trzeba bardzo uważać żeby się przypadkiem nie zrazić :-:)-:)-:)-:)-( cholera, całe życie miałam po parę kotów i psów i jak na złość, kiedy potrebowałabym przebytej choroby, to nie miałam z nią kontaktu:wściekła/y: teraz na prawdę się martwię :nerd::nerd::nerd::nerd::nerd::nerd::nerd::nerd::nerd::nerd::nerd::nerd:

Do góry