reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Polianno uuuu.. ja tez nie znosze takich wizyt.. idziesz z nadzieją na jakieś "nowe" wieści, a wychodzisz z niczym i to jeszcze z innym wiadomościami co ostatnio.. bleee, do dupy ten lekarz, najgorzej stracić na wstepie zaufanie do jego słów... no ale niestety i tacy się zdarzają... powiem Ci że ja nawet wobec swojego to mam czasami mieszane uczucia i chętnie bym poszła do innego żeby zobaczyć "inne zdanie", "inny punkt widzenia", ale w Radomsku jest garstka ginekologów i każdy pracuje na ginekologii u mnie w szpitalu, więc byłaby wtopa jakbym do jakiegos innego sie wybrała, bo się wszyscy znaja..
może jakies do dupy USG miał że ta główka tak wyszła? albo pod jakimś kątem? bo na pewno wszystko jest w porządku:) natomiast masz chociaż dobre wieści odnośnie szyjki, a to, że taki termin podał to może chciał tak asekuracyjnie , żeby nie było, że wie lepiej od Twojego gina...

navijka ten link co wstawiłam a co Ci sie nie otwiera to David Guetta "Memories".

reklama
witajcie kobietki. Zaczynamy sie regularnie rozpakowywac :-) super :-)
Wiem, wiem mało sie odzywam no ale te upały potrafia wykończyc i brak sił na siedzenie i pisanie. Chociaz mi strasznie tego brakuje! Ale zawsze na chwilke wpadnie i poczytam. Kurcze czuje sie strasznie dobrze. Dobrze jak na koniec ciazy. Niby wczoraj mi brzuch twardniał i kuje mnie tak na dole tak jak was. Ale mam wrazenie ze jakos dobrze sie czuje jak na koncówke. Jedynie co mi strasznie przeszkadza to te moje spuchniete nogi:no:
Wiecie zamówiłam sobie telefon na allegro. Ponad tydzien temu wpłaciłam kase na konto. Dzwonie dwa dni temu czy łaskawie wysłali ten tel bo go cos dlugo nie ma. Odbiera gosciu i mowi ze niewie o co chodzi:szok: dopiero po chwili sie opamiętał i dał słuchawke jakiemus innemu. I ten drugi mówi ze skonczyły sie czarne, są tylko białe i nie wiedzieli czy wysłać mi biały. Ja mowie ze nie, ze zamówiłam czarny i nic tam nie pisało ze mogą sie skonczyc czy cos. To on mi proponuje inny w tej samej cenie. To weszłam na nata i patrze a to jakis badziew. Dzwonie i mowie za za tan dziekuje. To mowia ze zostaje mi tylko biały. Wiec sie musiałam zdecydowac na biały. Oczywiscie nie widząc go wczesniej nawet na zdjęciu:no::no: Powiedzieli ze wysla jak najszybciej. nadal czekam :wściekła/y::wściekła/y: pierwszy raz sie zawiodłam na allegro:no:
A ostatnio tez zamówiłam sobie torbe z przeijakiem do szpitala. Na drugi dzien wpłaciłam kase. I napisałam do nich zeby mi odrazu wysłali po otrzymaniu wpłaty. Ze juz jestem na koncówce i zebym zdązyła ja zabrac do szpitala. To sprzedająca tak miła ze nawet nie czekała az wpłata do niej dojdzie tylko mi odrazu wysłała. No to to rozumie:-)
Jeju Bombusiu Ty piszesz ze czujesz nózki Alanka z boku brzuszka. A maly jest nie odwrócony. Ja tez czuje nózki Igorka z boku:szok::szok: tylko ze pod prawą piersią- oczywiscie nizej tak koło pepka. Czyzby mój tez był nie odwrócony?? Stracha mam :szok:

witam sie i ja
Bogusiu gratulacje
Polianna no to nieładnie, ze Cie tak potraktował ten lekarz widać, ze jakiś mało doświadczony :-(
Wszystkim wizytującym życzę udanych wizyt
Ciamajdko ja akurat prasowałam bo miałam wygniecione;-)
ja dzisiaj nie w humorze wiec nie bede Wam tutaj smęcić a co popłacze se wolno mi w końcu!

a ja słucham muzyczki, tańcuje na łóżku pupcią a mała szaleje razem ze mna:)))))))))))))))))))))

Pajko a popłacz sobie, ale posmęcić tez byś mogła....:) a cooo....;P

Ja juz po wizycie...:tak: mieszania jak zwykle mieszane... ale sama wizyta całkiem całkiem, tzn standardowa mierzenie cisnienia, poznie wazenie az całe 20 g przytyłam przez trydzien :sorry2:, potem mierzenie tętna Malego, i ta sama sytuacja co tydzien temu- nie moze znalezc tętna wiec USg- na USG mały spi sobie spokojnie ;-), serducho bije :tak:, poprostu jest tak odwrocony ze ten sprzet do tętna nie odczytuje...;-), ale najwazniejsze ze wszytsko wporządku z Malenstwem. Potem Doktor dosc długo macała mi brzuszek, tak spojrzała na mnie i mówi : hmm cos mi sie wydaje ze jeszcze w tym tyg pojedzie pani na porodówke...:-), i powiedziała ze to juz nasza ostatnia raczej wizyta w ciazy, poniewaz idzie od poniedziałku na urlop...czyli wizyta nie była taka zła, ale ja znow sie napaliłam na to ze urodze w tym tyg...eh zobaczymy co to bedzie...
ale jestem tez szczesliwa- Mój M zadzwonił i przepraszał mnie chyba z tysiąc razy :blink:, powiedział ze mnie bardzo Kocha, itp i ze nie moze sie doczekac naszego Syneczka...:blink:, kurcze az sie poplakalam jak to do mnie mowil, wiec humorek u mnie juz lepszy...:-) Dziekuje Kochane za Poscieszenie :tak:!

Mama Aneta- yh wspołczuje Ci bardzo, niektorzy ludzie chyba sobie z innych zarty robią...jak ja nie lubie tych spraw z Zusem itp...

Polianna- kurcze to faktycznie nie dziwie sie ze jestes zła...ale skoro poprzednim razem wszytsko było wporządku to teraz tez napewno jest :tak:, poprostu ten lekarz moze nie umiał sie obsługiwac sprzętem ;-), a moze jest poprostu jakis niekompetentny...;-) wszytsko bedzie dobrze zobaczysz !

Polianno - z dooopy taka wizyta. zamiast się uspokoić, to tylko więcej nerwów. Dlaczego był inny lekarz? Twój ma urlop czy co ?

Ewelinka - nie musiałaś brać tego białego. Powinni oddać kasę...kupiłaś czarny i oni są zobowiązani do tego, aby dokładnie taki towar tobie wysłać.

zanetka super!!!!!:) i jesli chodzi o wizyte i o eM-ka...:-)
Ewelinko oj ja bym im już dupsko zmoczyła tym z allegro... sama duzo sprzedaję i jak coś się dzieje, to zawsze dzwonię i mówie o tym kupującemu.. ostatnio sprzedawałam książki i jedną miałam taka nóweczkę sliczną, dziewczyna kupiła ja u mnie za pół ceny, juz miałam wysyłac a tu kociak zeziarł mi róg okładki:-D od razu do niej zadzwoniłam wytłumaczyć i czy chce bo jak nie to odsyłam kaskę.. wzięła:)

Ostatnia edycja:
zanetka905- Gratuluje udanej wizytki .tak to jest z tym ich gadaniem w tym tyg pani urodzi. Moja gin ostatnio mi powiedziala ze daje mi jakis tydzien i rodze . Dzis mija rowny tydzien zobaczymy czy jej slowa beda prawda;p

reklama
Wpadłam pomarudzić sobie troszke siedze i rycze już mam dość 2 lipca skończyło mi sie zwolnienie a jutro kończy sie drugie a za to pierwsze pieniąszków niet :wściekła/y:dzwonie wiec do zusu i co słysze :wściekła/y::wściekła/y:pani mnie poinformowała ze śmiechem ze jej sie moje akta zagubiły i dopiero wyśle mi pieniaszki tak gdzieś na 30 :wściekła/y::wściekła/y:lipca za 2 zwolnienia myślałam ze ja tam rozniose przez ten telefon :wściekła/y::wściekła/y:strasznie jej wesoło było wiec siwe zapytałam za co mam żyć i czy mi rachunki opłaci k...wa stara :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a ona no tak sie zdarza :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i w śmiech :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.

MamaAneta to nie wiesz co sie robi w takiej sytuacji??? Prosi się tej pani nazwisko i telefon do naczelinka Wydziału.
Dzwonisz do naczelnika, robisz dym i pieniadze muszą wyjśc na cito, bo takie "paczki" też wychodzą!!!!! Jeśli nie to mówisz, ze składasz oficjalną skargę do dyrektora Oddzaiału/Inspektoratu i to robisz!!!!
Każdemu moga sie zapodziac akta, ale za takie coś sie przeprasza i robi wszystko, aby kasa wyszła szybko!!!!!!

Do góry