reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

dziękujemy za wszystkie kciukasy. właśnie wrócilismy do domku po 3 nockach na patologii. maluch ma się dobrze. pani doktor stwierdziła, że to silny i zdrowy malec...no w sumie nie taki malec bo na usg wyszło że ma już słuszne 2 kilo :p okazało się, że mama się trochę przeciążyła...no cóż...sesja, egzaminy, stres, godziny nad książkami...no i organizm się zbuntował. miałam skurcze i twardnienie brzucha, chodziłam jak kaczka bo tak paskudnie mnie ciągnęło w podbrzuszu. dostałam leki rozkurczowe, luteinę, kilka dni leżenia plackiem i wszystko wróciło do normy. teraz mamy więcej odpoczywać. na szczęście został jeszcze jeden egzamin na który mamy parę ładnych dni, także na spokojnie będziemy leżeć na kanapie, doczytywać książki a tatuś będzie skakał nad nami ;)

a tak poza tym to nie było tak strasznie. trafiliśmy na śliczny, świeżo wyremontowany odział patologii, w każdym pokoju nowe meble, duża łazienka, ogromny tv z kablówką. panie położne i lekarze bardzo w porządku. przy okazji zwiedziliśmy porodówkę. nic tylko rodzić. sale porodowe po prostu cud malina. wszystko nowiutkie i czyściutkie. piękne sale na położniczym, pełny rooming in, nowe elektryczne łóżka, w każdym pokoju duży, podgrzewany przewijak i umywalko-wanna dla maluszka. poza tym wypytałam się o wszystko położnych i właściwie nie ma się czego bać ;)

reklama
:) Andzia1987- dobrze,że już wszystko ok!!

A co do koloru :) naturalnie to ja jestem szatynka (ciemna). Zakamuflowalam się,hehe.

Zadzwonilam do ubezpieczalni. Moga pokryc z ac, ufff. Mam teraz czekac na wizyte rzeczoznawcy.

No ja tez sie zastanawiam czy sie nie "farbnac" Na co dzien mam swoje naturalne, niefarbowane wlosy, ale mysle o rudosci lub blondzie.;-) Tylko zal mi tych wlosow troche, bo raz, ze beda zniszczone (raz zrobilam sobie balejage i to jak po nim wygladaly to masakra; rozczesac ich nie moglam, tak sie koltunily), co prawda mam namiary na babke, ktora jakas nowa technika farbuje, przez co kolor dluzej sie trzyma, nie plowieje i wlosy nie sa zniszczone, ale dwa - jak pomysle, ze bede musiala robic odrosty to mnie to juz calkiem zniecheca do farbowania. No ale czas chyba najwyzszy,, bo siwizna powoli sie pojawia. :/

Czesc Kochane!
Ja wóciłam własnie z miasta, kupiłam kilka łaszków dla Maleństwa. Odwiedziłam koleżnaki z pracy. A teraz będę odpoczywała.

Polianna ale masz Śliczną Córeczkę :)
Kassia 181 nie mogłaś powiedziec Tesciówce, ze masz szkołę rodzenia, natępnym razem nie zjawiłaby się niezaopowiedziawszy. Ja ostatnio miałam zajęcia w szkole rodzenia o antykoncepcji po porodzie, ale powiem szczerze, ze lakarz prowadzący jakoś nie zaspecjalnie nam to przedstawił. Chociaz zastanawiałam sie nad tym zastrzykiem raz na 3 miesiace, ale po jego wykładzie ta forma zabezpieczenia odpoada.
Ehtele widzę, że nowe zdjęcie. Super! Gratuluję zakupu wózka. Ja mam to jeszcze przed sobą, kasa na ten cel już jest, ale dopiero za dwa tygodnie się wybierzemy. Widzę, że Obie mamy szczęscie " posiada" super Tesciowe ;) Rozgrzeszamy Cie bo zakupy za taką kasę to nic złego:)
Bombusia napewno po remoncie będzie super w mieszkanku, u mnie własnie się kończy i jutro wracam do domku :). Po tygodniu u Rodziców strasznie się stęskniłam za swoim łózeczkiem.
Marulka widzę, że Twoja taktyka jest bardzo skuteczna. Fajnie, ze miło spedziliscie wieczór:)
Black_Opal gratuluję udanej wizyty. Niezły zakup
Niuunia cieszę się, że jestes juz w domku i ze wszystko w porządku. Dbaj o siebie i nastepna wizyta w szpitalu musi by na porodówce :)
Cayra , Kasia 181 już wzięłyscie sie za pakowanie torby? Matko! Ja nie wiem czy się tego boję czy nie dociera jeszcze do mnie mysl, ze to juz niedługo. Ciągle mysle, ze mam jeszcze kupę czasu, ze to nie 8 miesiac i najchetniej latałabym i robiła wszystko jak na początku ciązy. Zapominam się ze to juz koncówka i spakowanie sie jeszcze mi nie w głowie:)

Miłego dnia!

Koralowa no przykro mi, ze tak was załatwili z tym samochodem, kurcze można się wsciec, tyle wydatków i jeszcze takie szkody, ludzie poprostu nie uważają i mają to w doopie!!!!
Black B. ładna koszulka, ja też własnie z takiej bawełny pokupiłam, b. wygodnie sie w nich śpi, skóra oddycha:):)
navijka no to mamy razem remont w domu z tym, ze ja uciekam do rodziców hi hi:) tylko nadrobic Was pewnie nie dam rady!!!
Ehtele sms od mamy po takim czasie???? no szok, naprawde, nie miała ona instynktu macierzyńskiego, przecież mogła zadzwonić do Ciebie wpaśc na herbatkę itp. smsy to pisze młodzież!!! fajnie, ze masz dobry kontakt z teściowa:)
Andzia witamy z powrotem w dwupaku, wypoczywaj teraz dużo. Fajnie, ze zwiedziłaś porodówkę, to już nie masz takiego stracha:)
Zielona ale masz fajnie, ze juz po remoncie i zaraz wracasz do domku, ja tez będe tęsknić za M, bo my to zawsze razem od 100 lat he he, dobrze ze sa komórki, a mnie sie przyda też odpoczynek od codzienności u mamci:)

Macie pozdrowienia od Aneci1111 zaraz wpisze smsa od niej w watek!!!!!!!!!!!!

Melduje sie po wizycie!
Wszystko ok, szyjka dluga zamknieta, twardy brzuch na tym etapie to normalne :crazy:, krew z nosa tez ok bo naczynia sie rozszerzaja ma prawo poleciec od czasu do czasu, ctg ok , hmm maly mial nas dzisiaj w glebokim poszanowaniu nie dal sobie zjecia zrobic :-( takze wyszlismy od gina bez fotki i niewiemy ile maly wazy. :no: bo zapomniala szanowna pani gin nam powiedziec:wściekła/y:.

Melduje rowniez ze Bombusiowe ciacho juz sie piecze:tak:
i poklocilam sie dzisiaj z M :-( jakistaki dzien dzisiaj do doooopy

Ja tak offtopując.. wczoraj oglądałam film "Uwikłani" i ... nie mogę dojść do siebie do teraz. Co za chory film!! I to chyba na faktach...masakra.

[video=youtube;Il5q2Qvll0s]http://www.youtube.com/watch?v=Il5q2Qvll0s[/video]

Wróciłyśmy z Basią z wyprawy tramwajem-mała cieszyła się, bo zawsze jeździ samochodem (inne czasy teraz mamy niż te, które ja pamiętam-wtedy jazda samochodem była atrakcją):tak: Książkę zobaczyłam i zahaczyłyśmy o sklep dla dzieci, tam chciałam zobaczyć wózek-Bolder Ecoline i muszę Wam powiedzieć, że się rozczarowałam-spacerówka jakaś taka dziwna-mała:eek: Po drodze złapał nas deszcz, teraz już na szczęście przestało padać:sorry:
Co do mojego M, to niestety ma własną działalność gospodarczą i kiedy ma dużo pracy to siedzi i robi te zęby... Ale ja uważam, ze we wszystkim trzeba zachować umiar-ile można siedzieć w pracy-8, 10, 12 godzin? Ale nie od 7 do 24:no: Czeka nas następna poważna rozmowa...
Ehtele-pewnie, ze rozgrzeszamy-śliczne ciuszki:tak: Ja tak ciągle kupuję coś dla Basi, bo Małgosia ma już tyle ciuszków, że na pewno wszystkich nie zdąży założyć;-)
Koralowa-nam też ktoś obił bok samochodu w święta, ale niestety AC nie mamy:sorry:
Riba-nic nie słyszałam o akupunkturze, jakaś nowość?:confused: Niestety M pracuje, jak ma pracę więc nie liczę na to, że będzie w domu jak dzidzia się urodzi...
Andzia-super, że już jesteś w domu i widzę, że warunki w szpitalu świetnie, a to rzadko się u nas zdarza:tak:

Witajcie dziewczyny !!!!!!!!!!!;-)

Przyznaje sie ostatnio jestem tak leniwa, ze niechce mi sie siedziec przy komputerze im bardziej cieplej to tym bardziej estem slaba i w ciagu dnia musze sobie zaoferowac przynajmiej godzinke drzemki popoludiowej.... ogólem nic mi sie niechce normalnie was podziwiam ze macie tyle zapalu juz spakowane itd ja od nastepnego tygodia zaczynam wszytko na wysokich obrotach b o w sumie czas najwyzszy:-D:-D:-D dzis jednynie poszlam do swojej pracy po ruma bo gdy dzwonilam do dzialu fianansowego to powiedzieli mi ze wyslali na urzad chyba zle mnie zrozumieli bo jak poszlam na urzad to niebylo tak wiec chyba wyslali mi poleconym listem jesli tak to troche sie naczekam bo one zacznie dluzej ida wkoncu znam te procedury no ale jak niebede miala w nastepnym tygodniu to sie wkurze....

ehtele - wkleje zdjecia tylko niewiem kiedy ??? bo nadal niemam karty pamieci do cyfrowki a ciagle zwlekamy z kupnem hehe ale czas najwyzszy --- ciuszki sliczne laweczka rowniez ratuluje kupna

bambusia - tak moj kicia myslal ze dla niego ale sie grubo mylil wydaje mi sie ze one czuja ze cos sie zmienia --- ciasto mniam mniam musze tez chyba sprobowac

niunia- super, ze zow jestes z nami

koralowa- oj biedna jestes co za pechowy dzien -ale glowa do gory kolejny dzien bedzie o wiele lepszy alewazne ze pokryja koszty

pozdrawiam wszystkich:-D:-D:-D

reklama
No mam nadzieje, ze pokryja, bo jak nie to ich powiesze. Nie o to tyle kasy placimy co 3 miechy, zeby mieli kasy nie dac...

A ja wlasnie pomylam prawie wzystkie okna w mieszkaniu. ;-) Zostalo tylko te w naszej sypialni. Ale na nie nie mam juz sily. No i nie wiem czy je myc teraz czy po remoncie? (malowanie sufitu, zdzieranie tapety i kladzenie nowej):confused2:

Do góry