reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Witam!!!!

Ja po wizycie, mam leżeć, leżeć, leżeć!!!

Ciekawe jak to zrobić przy trzylatce:no: Mimo, że moja córcia jest kochana i wyrozumiała to jednak dziecko:-(

Oj wiem cos o tym.
Sama mam leżeć,choc nie cały czas,a opieka nad synkiem niestety wymaga ciągłej aktywności,a to picie,a to siku...
Czasem rozkładam sobie poduchy na podłodze i bawimy sie.:tak:
Nie miej wyrzutów,że nie możesz robic z córcią to co do tej pory,te kilka tygodni szybko minie,mało nam zostało do końca.:tak:

starlet odpoczywaj i nie stresuj sie,bedzie dobrze.

reklama
Witajcie kobietki!!!!
Dopiero dzisiaj zdaję relacje z mojej środowej wizyty(mój mąż wyjechał razem z komputerkiem,a wczoraj byłam na urlopie i dostępu do neta nie było)-NIE BIJCIE:sorry2:
Wszystko oki. Szyjka długa,ładna. Badania w porządeczku. USG nie było- będzie dopiero 16 czerwca. Mam już 14kg na plus:wściekła/y::no::wściekła/y::no:
Miesiąc czekania a tylko tyle się dowiedziałam:dry:
Lecę poczytać co tam u Was się działo.
Kciukasy zaciśnięte za wizytujące!!!!!

Witam mamuśki!!
Ja tylko na momencik, bo musze jechac do miasta do notarusza jestem umówiona, więc się szykuję.
U nas nie pada, jest ciepło i dośc jasno.

Starlet, a ja nie jestem zdziwiona, ze nagle się u Ciebie pogorszyło, u mnie było podobnie, byłam zbadana dokłądnie na samolocie i było ok, a dosłownie za tydzień na wizycie u drugiego lekarza już miałam rozwarcie i natychmiast da szpitala. Także leżymy dużo i nie dzwigamy!!!
Aga Natalia też się oszczędzaj ile Ci sytuacja na to pozwoli, choć rozumię, ze to trudne przy małej córci, ale trzeba się jakoś przemęczyć.
A sa jakieś nowe wieści od Ciamajdki???

Mnie o dziwo od paru dni nie boli kręgosłup, choć nie chcę krakać:)

Życzę miłego dnia ja uciekam, trzymam kciuki za wizytujące, do poklikania później:)

m-f22 gratuluję dobrych wieści od lekarza:)

Dobrze, że z Ciamajdką lepiej:)

Pogoda dalej paskudna, burze, deszcze.

Pajkaa jeszcze nie wróciła? ja już po dentyście - jednak musiał mi wyrwać zęba - stan zapalny się wdał (te ósemki są takie fatalne wrr). 2 miesiące temu go ratowaliśmy bez sensu bo teraz musiał opuścić moją paszcze. teraz mnie wszystko boli :-( jak zwykle boje się o znieczulenie czy z małą się nic nie dzieję - ale kręci się, więc jest ok.a co do dziąseł to powiedzial, że to moja wina, że nie docieram po lewej stronie i mam sobie odciągnąc poliki i szorować :-p co ja się mam z tymi zębami makabra.

Normalnie wyrywany czy chirurgicznie? Bo ja mam na już <od roku:zawstydzona/y:> do wyrwania dwie górne właśnie chirurgicznie...i idę we wtorek do dentysty, bo coś czuję dziurkę w zebie i przy okazji będzie pewnie pogadanka, że czemu nie usunęłam, etc. Wstyd mi, wstyd.

Trzeci tydzień mamy małego kociaczka, w tej chwili ma jakieś 8 tygodni. Wczoraj sprzątanie robiłam, to sobie okno u córki otworzyłam, żeby świeżo było. I nagle kota nie ma. Przeszukałam wszystko i w ryk, że przez okno poszedł - wyszłam na 5 minut do warzywniaka i psa nie przywiązałam, a z kotem jeszcze się nie oswoili. Histeria coraz większa, bo matko boska, on taki malutki, drobniutki, nie poradzi sobie, moje maleństwo, od razu przełożyło mi się - a co, gdybym córki musiała tak szukać, a zaraz potem, że ta cala histeria dziecku zaszkodzi i jeszcze bardziej zaczęłam wyć. Mąż nie może mnie przez telefon zrozumieć, przyjechał wcześniej z pracy, uspokoił mnie troszeczkę, ale ryczę dalej. Odebraliśmy małą ze żłobka, twardo się uśmiecham, ale serce mnie boli - jak ja jej powiem? Będzie płakała, ja będę płakała, to ona bardziej będzie płakała i tak dalej. Przyszliśmy do domu. Ludzie powiadomieni, zaraz ma ktoś przyjśc pomóc szukać. I siedzę u małej w pokoju o malowaniu rozmawiamy i słyszę szuruszuru...ten mały skurczybyk schował się do jej łóżka! nie mam pojęcia jak, bo tam ręka ledwo się mieści od ściany! a wystraszony! pies musiał go dobrze pogonić, bo to maleństwo to normalnie miauczy na wszystko - bo zrobil kupę, bo chce jeść, bo chce, żebym go sobie na szyi położyła i głaskała, bo nie może wejść. A wita mnie też zawsze, nawet jak co 5 minut wchodzę i wychodzę. Dlatego skoro przez ponad 3h nie miauknął ni razu, byłam pewna, że w domu go nie ma.
Macica coraz bardziej mózg uciska. Ech. Potem mi się plakać chciało nad samą sobą i głupotą. I pół nocy nieprzespane przez ból glowy. Ech, dziewczyny. głupia ja.

Śpi mi teraz - wsadziłam go w sweter i ma dupę między moimi cycuchami i zadowolony. Pieszczoch.

Mam dość wrażeń.

Miłego dnia!

Witam z rana!
U nas pobudka dzisiaj około 6:no: Jak idę do pracy na późniejszą godzinę i mogłaby pospać dłużej, to Basia zawsze obudzi się tak rano... No ale nie narzekam:tak:
Za to na pogodę można narzekać-całą noc padało, teraz słonka też nie widzę:dry: No i na falę powodziową czekamy-do mnie co prawda nie dotrze, bo mieszkam daleko od rzeki, ale moi rodzice mieszkają na Kozanowie, który zalało chyba najbardziej podczas powodzi z 1997 i martwię się co tam będzie się działo-pojedziemy dzisiaj zobaczyć, jak wygląda sytuacja:sorry:
M-f22-gratuluję wizyty, może niezbyt udanej w sensie informacyjnym, ale takie też się zdarzają;-)
Rozalka, Aga_Natalia-ja też mam problem z moją trzylatką-kochana jest, jak przychodzę z pracy każe mi się położyć i odpocząć, ale jak już czegoś chce, a mnie akurat boli brzuszek to nie potrafi zrozumieć, że teraz nie mogę... Ale tak jak mówicie-to tylko dziecko-nie można wymagać od niego za dużo:tak:
Marulka-widzę, że i Ty dzisiaj nie pospałaś:cool2:
Bogusia-u Ciebie w Leśnicy to chyba rzeczywiście żadnych zagrożeń powodziowych nie ma:tak:
Starlet-szkoda, że szyjka się rozwiera-uważaj na siebie:sorry:
Sierpien-nie przejmuj się to tylko egzamin-będziemy trzymać kciuki:tak:
Black_Opal-ja na razie nie narzekam na bóle podczas spania, ale jak mnie tylko dopadnie na pewno wykorzystam Twój sposób;-)
Kiniusia-ale z Ciebie ranny ptaszek-obiadek już zrobiony:shocked2: Ja też zaraz zabieram się za robienie zupy pomidorowej:-p

Witajcie kobietki!!!!
Dopiero dzisiaj zdaję relacje z mojej środowej wizyty(mój mąż wyjechał razem z komputerkiem,a wczoraj byłam na urlopie i dostępu do neta nie było)-NIE BIJCIE:sorry2:
Wszystko oki. Szyjka długa,ładna. Badania w porządeczku. USG nie było- będzie dopiero 16 czerwca. Mam już 14kg na plus:wściekła/y::no::wściekła/y::no:

Tak, te wizyty teraz były takie na odwal się trochę, no na szczęście ta po 30 tyg. to mierzenie itp. Ja jeszcze nie miałam ktg więc pewnie za tym razem będzie. Za 2 tygodnie 2 czerwca:)

Dobrze, że z Ciamajdką lepiej:)

Pogoda dalej paskudna, burze, deszcze.

Normalnie wyrywany czy chirurgicznie? Bo ja mam na już <od roku:zawstydzona/y:> do wyrwania dwie górne właśnie chirurgicznie...i idę we wtorek do dentysty, bo coś czuję dziurkę w zebie i przy okazji będzie pewnie pogadanka, że czemu nie usunęłam, etc. Wstyd mi, wstyd.

Trzeci tydzień mamy małego kociaczka, w tej chwili ma jakieś 8 tygodni. Wczoraj sprzątanie robiłam, to sobie okno u córki otworzyłam, żeby świeżo było. I nagle kota nie ma. Przeszukałam wszystko i w ryk, że przez okno poszedł - wyszłam na 5 minut do warzywniaka i psa nie przywiązałam, a z kotem jeszcze się nie oswoili. Histeria coraz większa, bo matko boska, on taki malutki, drobniutki, nie poradzi sobie, moje maleństwo, od razu przełożyło mi się - a co, gdybym córki musiała tak szukać, a zaraz potem, że ta cala histeria dziecku zaszkodzi i jeszcze bardziej zaczęłam wyć. Mąż nie może mnie przez telefon zrozumieć, przyjechał wcześniej z pracy, uspokoił mnie troszeczkę, ale ryczę dalej. Odebraliśmy małą ze żłobka, twardo się uśmiecham, ale serce mnie boli - jak ja jej powiem? Będzie płakała, ja będę płakała, to ona bardziej będzie płakała i tak dalej. Przyszliśmy do domu. Ludzie powiadomieni, zaraz ma ktoś przyjśc pomóc szukać. I siedzę u małej w pokoju o malowaniu rozmawiamy i słyszę szuruszuru...ten mały skurczybyk schował się do jej łóżka! nie mam pojęcia jak, bo tam ręka ledwo się mieści od ściany! a wystraszony! pies musiał go dobrze pogonić, bo to maleństwo to normalnie miauczy na wszystko - bo zrobil kupę, bo chce jeść, bo chce, żebym go sobie na szyi położyła i głaskała, bo nie może wejść. A wita mnie też zawsze, nawet jak co 5 minut wchodzę i wychodzę. Dlatego skoro przez ponad 3h nie miauknął ni razu, byłam pewna, że w domu go nie ma.
Macica coraz bardziej mózg uciska. Ech. Potem mi się plakać chciało nad samą sobą i głupotą. I pół nocy nieprzespane przez ból glowy. Ech, dziewczyny. głupia ja.

Śpi mi teraz - wsadziłam go w sweter i ma dupę między moimi cycuchami i zadowolony. Pieszczoch.

Mam dość wrażeń.

Miłego dnia!
ach te koty..... i jak się tu nie stresować...

a ja znowu miałam sen z kategorii irytujących. Śniło mi się, że się mój Jaś zakochał w mojej przyjaciółce i ni z gruchy ni z pietruchy stwierdził, że będzie bigamistą. Bo kocha nas obie,ze mną będzie miał dziecko, a z Olą będzie się zabawiał, jak będę w połogu....Normalnie myślałam, że go zabiję. Obudziłam się i dostał silnego kuksańca- za nic, a jednak za coś ;p na szczęście śpi jak kamień więc tylko coś poburczał pod nosem i obrócił się na drugi bok:)
lecę do pisania drogie Panie. Miłego dnia życzę

U mnie znowu słońce na całego i już 20 stopni...

a ja znowu miałam sen z kategorii irytujących. Śniło mi się, że się mój Jaś zakochał w mojej przyjaciółce i ni z gruchy ni z pietruchy stwierdził, że będzie bigamistą. Bo kocha nas obie,ze mną będzie miał dziecko, a z Olą będzie się zabawiał, jak będę w połogu....Normalnie myślałam, że go zabiję. Obudziłam się i dostał silnego kuksańca- za nic, a jednak za coś ;p na szczęście śpi jak kamień więc tylko coś poburczał pod nosem i obrócił się na drugi bok:)
lecę do pisania drogie Panie. Miłego dnia życzę

U mnie znowu słońce na całego i już 20 stopni...

Dobry kuksaniec nie jest zły, zwłaszcza jak nawet nie wie, że dostał.

Pogody zazdroszczę, ja już chyba nie pamiętam, co to znaczy;/

Witajcie kochane:tak:

Dziś przyjdzie do mnie kiecka na wesele no i wczorajsze naszyjniki, który nie doszły:eek: poczta polska na prawdę nie wyrabia...cóż. Oczywiście możecie liczyć na foto relacje z zakupu:-p:-p

saudades u mnie to samo...mam potrzebę jeść, jeść i jeść...:-D

Niuunia ehh ja też powinnam zając się ósemkami, które od kilku lat wyszłydo połowy i tak se stoją w miejscu...strach...miałaś tylko znieczulenie miejscowe?

Natka migdałów nie próbowałam...:szok: nie wiedziałam, że to pomaga;-)
a ja będę rodzić w Klinice w Katowicach na Łubinowej...rozumiem, że Ty z tych samych rejonów? Gdzie będziesz rodzić...:-):-)

Aga_Natalia szczegóły kochana!!!!!!!!!!!!! co się dzieje, dlaczego masz leżeć...? Przykro mi...

sierpien8 kochana wczoraj moja koleżanka zdała za pierwszym razem...ja czekam na kolejny 4 termin 16 czerwca:happy2: już się z tym oswoiłam...więc mogę tylko doradzić, żebyś się niepotrzebnie nie denerwowała...żebyś się wyluzowała...tylko to może pomóc, wszystko inne tylko Cię wybije z rytmu. Więc słońce tylko spokój i pozytywne nastawienie. JA TRZYMAM KCIUKI:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

starlet jejku kochanie to smutne co piszesz...ale cóż leżeć to leżeć!!!!! Dasz kochana radę, dobrze że cukry w normie:tak: Uważaj na siebie...

m-f22 to masz na plusie tyle co ja:-):-) więc głowa do góry...sama nie jesteś:-D Gratuluję wizyty;-)

Malagonia najważniejsze, że kotek jest z Tobą...a ja kocham kotki:-p

kasia2506 mam nadzieję, że u rodziców wszystko będzie w porządku, trzymam kciuki;-) No a poranne budzenie przez dzieci czeka nas wszystkie...:tak:

wieści od Ciamajdki:
"Dziewczynki, zostawiają mnie do poniedziałku na obserwacji. Badali mnie, szyjka zamknięta, macica miękka a jednak zostaje. Chce do domu... Miłego wekendu;-)"

Dzień dobry dziewuszki :-) do około 2 nie mogłam zasnąć,potem jakieś z 3 godz pospałam i tyle mojego :eek: u mnie też jak u fiuufiuu tz. ciepło i słonko - wkońcu okolice Szczecina :-p

kiniusia już boli mniej dzięki Bogu - mam nadzieję, że jutro nie będzie wcale bólu. Czekam tylko na ruchy małej, bo ona jest najważniejsza.

Malagonia ja miałam usuwany normalnie. Jak nic się nie dzieję z Twoimi ząbkami to wyrywanie zostawi pewno na okres po ciąży

wogóle bez i konwalie zwiędły mi już w wazonikach muszę wybrać się na spacer. A konwalie rosną w lesie i jest pełno komarów wrr :wściekła/y: mam nadzieję, że mnie tam nie zagryzą :-p

ehtele tak tylko miejscowe. Dzięki za info od Ciamajdki. Lepiej poleżeć w szpitalu do ustabilizowania sytuacji. Zawsze się jest pod opieką lekarzy. Najważniejsze, że ok.
A na foto-relacje z zakupów oczywiśćie czekamy :p

Ostatnia edycja:
reklama
witam sie
u mnie na zmiane leje i świeci słoneczko masakra

Bombusia ale wiesz zawsze pozostaje strach czy wszystko oki z dzidziusiem -taki już nasz urok.a ząbków to Ci zazdroszcze - gabinet dentystyczny to mój drugi dom

Wuzelek mam nadzieję, że już do końca ciąży się nic nie wykluje w moim zębim stanie :-p

Pajkaa no u mnie 2 miesiące temu też go uratował ale teraz jak tylko weszłam i powiedziałam, że ósemka to odraz tylko nie mów, że ta po lewej stronie - niestety.

kiniusia niop podobno wyrywanie przełożyć na okres po ciąży. Jak się z nią nic nie dzieje to po co ma Was narażać na stres. U mnie stan zapalny, więc ostateczność

nie wiem jak zasne tak mnie napier***:-( wogóle mam wrażenie, że ząb obok mnie boli - zresztą cała szczena daje mmi popalić ajć :-( mam nadzieję, że jutro będzie lepiej. miłej nocki kochane :*

u mnie koles jeden chce usunąć 7, żeby ratować 6 a ten koleś stwierdził, ze mi ją uratuje bez usuwania 7 :)

Dzień doberek :-)

Ale mi się dobrze spało :happy2:
Pisałam Wam, że męczą mnie w nocy bóle bioder i nóg i budzę się i stękam przy każdej zmianie pozycji. Otóż ostatnio w gazecie przeczytałam, że można spać na plecach pod warunkiem, że się je podwyższy o co najmniej 10 stopni. Tak więc poukładałam sobie poduszki pod plecki i śpię od dwóch nocy w pozycji pół siedzącej i jest rewelacja!!!! Nic mnie nie boli, nie ma duszności i śpię jak niemowlak :tak: POLECAM WAM TAKIE ROZWIĄZANIE!!!

ja tak śpie juz od 3 tygodni - pomaga takie spanie na zgagę:))

Czesc dziewczyny,

nie dalam rady was nadrobic, bo nie bylo mnie wczoraj caly dzien - wizyta u diabetologa. Cukry ok wiec z tym problemu na razie nie ma, ale od jakis 2-3 tygodni jak chodze to boli mnie krocze, jakby ktos mnie obil, cos tam z lewej strony ciagle mnie kluje, wiec poprosilam o badanie a lekarka, ze dol mam napiety i ze zrobilo sie lekkie rozwarcie na opuszek i mam nie chodzic duzo, lezec, odpoczywac jak najwiecej. Do tego tak mnie zbadala bolesnie, ze caly dzien jeszcze bardziej mnie bolalo. No i wieksza dawka luteiny znowu.
A 2 tygodnie temu u mojego gina niby wszystko ok. Jestem ciekawa co on na to powie.
W kazdym badz razie corcie odtransportowal maz do babci bym mogla sobie lezec. Troszke sie przestraszylam, tym bardziej, ze ja wcale duzo nie chodze, wiekszosc czasu spedzam w domu.

to leż i dużo odpoczywaj

Witajcie kobietki!!!!

dobrze, ze na wizycie wszystko OK gratuluję:)

a mnie w nocy złapały hmm lekkie wymioty o mały włos bym sie nie udusiła nie wiem co sie stało czy mały mnie przydusił czy cos dobrze, ze sie obudziłam.
Moj piesek bokserek bardzo sobie lubi gadac z moim brzusiem :p wczoraj sobie siedze ona mi kładzie łapy na kolanie i przystawia głowę i uszko do brzusia i nasłu****e małego, jak ten ką kopnie to ta go wącha i na niego warczy :pa jak mu chrapie to dopiero jest zabawa :p

ja jeszcze u mamy jestem wiec odezwe sie jak wroce do domciu :)

Do góry