reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

kolumnea słońce głowa do góry...w końcu wyjdzie słońce a wraz z nim humor Ci się poparwi..nie jest łatwo...wraz z ciążą dochodzą do nas teraz te wyczerpujące i już bolące dolegliwości...ale DAMY RADĘ:p:p:p Trzeba patrzeć na świat pozytywnie...trzymaj się i nie smuć się:* Slę Ci miliony uścisków i buziaków..może trochę pomogą...:)

ps. A ja zaczynam się oswajać z moją dzisiejszą porażką hehhe nawet śmiać mi się z tego chce...moje życie od tego egazminu nie zależy więc mam to głęboko w d...

Nareszcie dobre myślenie, Kochana :-D:-D:-D Pokażesz im jeszcze, na co Cię stać :-)

reklama
We Francji wyniki faksuje sie bezposrednio do lekarza zeby mamy nie bawily sie w detektywow i nie potrzebnie sie denerwowaly;-)
u mnie jest tak samo :-)

Po za tym wróciłam do domku , z reklamówką drobiazgów nowych i używanych dla córeczki , a jutro odbieram łóżeczko, wózeczek komodę i jakieś jeszcze drobiazgi :-):-)

We Francji wyniki faksuje sie bezposrednio do lekarza zeby mamy nie bawily sie w detektywow i nie potrzebnie sie denerwowaly;-)

No to ja tak własnie mam :-) Wyniki odbiera mi położna i przekazuje je lekarzowi. Wszystko znajduje sie w jednym budynku.

Słońca, któraś z Was ma zwiększoną ilość leukocytów w moczu??

Już wiem o tym ZUSie... W moim przypadku mają 30 dni od zakończenia zwolnienia, czyli jak się uprą, to prawie 2 miesiące bez pieniędzy...:( Żegnajcie zakupy dla dzidzi... Wkurza mnie to wszystko, nawet duża ilość lodów nie pomaga...:(

witam

u nas oki..wsio zamkniete.. główka w dole :-) nastepna zas za 4 tyg...matko...
gratulacje udanej wizyty:))))))))))

Chyba na początku muszę Wam podziękować, jesteście kochane i niezastąpione...na prawdę jest mi strasznie miło:tak:

Niestety to nie zmienia faktu, że to nie był mój dzień...:sad::sad:
Zrobiłam łuk, ruszanie ze wzniesienia, wyjechałam na miasto i już na końcu egzaminu wjechałam w zakaz wjazdu...:hmm::hmm:
egzaminator powiedział, że mam jechać prosto to pojechałam prosto, ale droga główna prowadziła w prawo:-:)-( Więc chciał mnie sprawdzić:sad::sad:

Łzy lecą jak szalone czuje się jak ostatni głupek:sad::sad:
Tak łatwo dałam się wprowadzić w pole:no2::no2: Zakaz to zakaz...
nie przejmuj sie:))))))) nastepnym razem napewno sie uda- wierze w ciebie

Witajcie!!
Ja już po wizycie. Córeczka (potwierdzona kolejny raz :) ) zdrowa, waży 800g i ma bardzo niezadowoloną minę na zdjęciach ;-) Poza tym wygląda dokładnie jak Olimpia ,mają ten sam nos, tak samo ulożone usta,normalnie deja vu. Pomiar główki i brzuszka idealnie co do dnia na 25t1d, to samo z wagą. Termin z tgo usg wyszedł na 8.08 czyli podobnie jak na usg w 12tc. Miałam pierwsze ktg i teraz już co wizytę. Lekarz nastraszył mnie możliwością zastrzyków w brzuch przez kilka tygodni przed porodem :-/

Z radości,ze wszystko dobrze pochłonęłam jakieś 2000kcal w słodkim - donuty smakują wyśmienicie ;-) eee tam.
super ze coreczka potwierdzona po raz kolejny i wizyta udana:))))))))

Cześć!
Dzisiaj trochę (czytaj pół godziny) odpoczęłam-położyłam się koło Basi-mam nadzieje, że do wieczora wystarczy:tak: Bo wczoraj było źle-zawroty głowy i taka ogólna słabość, że aż z tego wszystkiego płakałam... M w pracy od rana do wieczora-nawał pracy, ja też praca, po pracy gotowanie obiadu, ogarnianie mieszkania (nie sprzątanie-na to brak sił) i opieka nad Basią:sorry2: Jutro idę do ginki, może coś poradzi na to zmęczenie (swoją drogą ciekawa jestem poziomu hemoglobiny-jutro odbiorę wyniki) Najwyżej pójdę na zwolnienie odpocząć;-)
Jutro też USG połówkowe-trzymajcie kciuki, zeby wszystko było ok:tak:

kciuki zacisniete!!!!!!!

bombusia jak dobrze ze sie odezwalas! odpoczywaj duzo i dbaj o siebie.szewek powinien pomoc:))))))))

a u mnie po staremu. brzuszek caly czas wieczorami boli- zacelam brac no spe- puki co 2 razy dziennie i zobaczymy jak bedzie. staram sie wiecej lezec.
dzis bylam odwiedzic kolezanke ktora 2 dni temu urodzila- juz chcialabym mala trzmac w ramionach a to jeszce 3 miesiace:)))))))))
trzymam kciuki za wizyty

Bombusia powiedzieli mi, że twardy brzuch może być od stresu, przemęczenia, przeciążenia, współżycia - taką wiązanke mi puścili. po 3 dniach upomniałam się czy mogę już wyjść to stwierdzili, że jak chce a to oni powinni najlepiej wiedzieć :wściekła/y: zbadał powiedział, że ciąża jak tra la la. Rozwarcia nie ma, szyjka 4 cm, więc mogę wyjść tylko mam brać no-spe 3xdziennie. jutro idę do swojej lekarki po zwolnienie ciekawe co ona powie mi na temat brania tej nospy

polianna gratuluje udanej wizyty no i dużej dziewczyny :-)

Generalnie na niedziele mam zaplanowane zaręczyny ale nie mam pojęcia co szykować :baffled: ratunku! :-p

Bombusia powiedzieli mi, że twardy brzuch może być od stresu, przemęczenia, przeciążenia, współżycia - taką wiązanke mi puścili. po 3 dniach upomniałam się czy mogę już wyjść to stwierdzili, że jak chce a to oni powinni najlepiej wiedzieć :wściekła/y: zbadał powiedział, że ciąża jak tra la la. Rozwarcia nie ma, szyjka 4 cm, więc mogę wyjść tylko mam brać no-spe 3xdziennie. jutro idę do swojej lekarki po zwolnienie ciekawe co ona powie mi na temat brania tej nospy

polianna gratuluje udanej wizyty no i dużej dziewczyny :-)

Generalnie na niedziele mam zaplanowane zaręczyny ale nie mam pojęcia co szykować :baffled: ratunku! :-p

Ojejku zaręczyny???? No cudownie to czytać, gratuluję baaardzo:) bardzo!!!

Nektarynko ach mnie zgaga również męczy..z nią jest tak...im większy brzuszek tym bardziej uciska nam na już mocno ściśnięte jelita, a tym samym powoduje, że soki trawienne i kwas żołądkowy wypychane są do góry ble ble:eek:
bleee to juz wszystko wiem.. w kazdym razie nawiedza mnie prawie codziennie :-(
Nektarynka mnie wczoraj tez zgaga palila..ble..a bedzie tylko coraz gorzej :eek:
kurczak nie umiem sobie tego jakos wyobrazic.. pije mleko ale czasem pomaga czasem nie..
Chyba na początku muszę Wam podziękować, jesteście kochane i niezastąpione...na prawdę jest mi strasznie miło:tak:

Niestety to nie zmienia faktu, że to nie był mój dzień...:sad::sad:
Zrobiłam łuk, ruszanie ze wzniesienia, wyjechałam na miasto i już na końcu egzaminu wjechałam w zakaz wjazdu...:hmm::hmm:
egzaminator powiedział, że mam jechać prosto to pojechałam prosto, ale droga główna prowadziła w prawo:-:)-( Więc chciał mnie sprawdzić:sad::sad:

Łzy lecą jak szalone czuje się jak ostatni głupek:sad::sad:
Tak łatwo dałam się wprowadzić w pole:no2::no2: Zakaz to zakaz...
buuuu szkoda.. nastepnym razem się uda.. główka do góry
Hello Dziewczyny!!!!!!!
Sorry, ze nie pisałam, ale.......... leżałam od zeszłej środy w szpitalu:szok::szok::szok::szok::szok:
Dziękuję Wam za listy, ale ja nie mogłam być aktywna na BB przez oststni tydzień, bo nie miałam w szpitalu dostępu do neta, więc nie wiem czemu niektóre widziłay mnie aktywną???
No, ale już Wam opowiadam co znów przezyłam :no::wściekła/y::angry::baffled::szok::eek:
uffffff co za ulga, dobrze ze juz wszytko w porządku.. trzymam kciuki za Ciebie i malenstwo..

Pajkaa to super ze u Tescia wszystko ok..

Kiniusia biedactwo.. wiem co przezywasz.. polecam na gardło syrop z cebuli..

Madziujka, Polianna gratulacje udanych wizyt

Ciamajdka ja miałam glukoze po 1h 113 i wynik super..

wszystkim innym niewymienionym dziewczynom całuski..

ja ostatnio mam jakiegoś pałera.. chce mi się pracować.. wszystko jakoś dobrze się układa.. i ogólnie jestem jakoś bardzo szczęśliwa..

Ostatnia edycja:
reklama
no Niuunia juz dziś gratuluję zaręczyn... :)
ja miałam na zaręczyny najpierw obiad-rosół, kurczaka pieczonego z ziemniaczkami. Później sałatki, i takie standardy na stół jak wędlina, koreczki, ogórki, papryka konserwowa... było ciasto, szampan i wódka.... tak standardowo:)

Do góry