reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witajcie dziewczynki :-)
Wpadłam żeby się przywitać. Teraz lecę nadrabiać. Trzymam kciuki za wizyty i miłego dzionka życzę;-);-)
Bogusia86- gratulacjeeeeeeeeee:-);-)

reklama
Witajcie babeczki

Pogoda cudowna, słońce świeci...wszytsko byłoby idealnie gdyby nie moje dzisiejsze jazdy, które przypominają o środowym egzaminie...:baffled: Ciśnienie mi się podnosi i zaczynam się stresować:-( Ach...szkoda gadać...

Ola_ u mnie cycuchy również rosną jak na drożdżach:-D ale co tam... a waga już 11 kg na plusie. Więc nawet nie liczę, tak jak Pajeczka, że mało przytyję....:tak::tak:

Bogusia86 dresik cudny...i co najważniejsze gratuluję narzeczonego:-D:-D To musiały być dla Was wyjątkowe chwile...;-);-)

poza tym u mnie nic nowego...żyję egzaminem i strasznie się boję tego kolejnego rozczarowania...ale nie ma co na zapas histeryzować:tak:

Hej kobietki, zapowiada się, że dziś też będzie piękna pogoda Yuppi:)) Mąż poszedł po świeże bułeczki, a ja szybiutko na bb, bo potem będę miała sporo spraw do załatwiania.
Bogusia 86 gratuluję udanego weekendu oraz oczywiście pierściona z brylantem;)) super
Ehtele nie stresuj się tym egzaminem!!! Dasz radę, mów to sobie codziennie, ubierz się seksownie na egzamin, uśmiechaj się, bądź miła a będzie git;))

Ja dziś po południu przed pracą wybieram się na wizytę do mojego lekarza. Już nawet nie spodziewam się, ze powie mi jaka płeć, ale dziś go muszę zaatakować z tym tematem - niech wnikliwie patrzy ;p no chyba, że dzidziolek się znowu odwróci...:))

Witam ;)
Ja jak zwykle kolejna nocka pod rząd zarwana , nie mogę spać:crazy: kręcę się z boku na bok, słyszę jak mąż chrapie:wściekła/y: do tego mała ma czkawkę albo kopie strasznie :happy: i jak tu spać:rofl2: już 5 dzień tak mam , ciekawe jak będzie dalej :sorry2:

Cześć Dziewczyny:-)
Widzę, że prawie wszystkie miałysmy udane weekendy. Grillowanie, spacery, relax tak było i u mnie. Wypoczęłam jednym słowem. Dziś w pracy jestem tylko do 13 bo na 16 mam wizyte i muszę jeszcze do domku sie przygotowac;-) Okaże się ile ja przytyłam, na ostatniej wizycie miałam + 3 kg od początku ciązy, ale teraz wiem, że ze 3 kg nabrałam od ostatniej wizyty he he.
Bogusia 86 gratuluję zaręczyn. Mój mąż też poprosił mnie " o ręke" w Zakopcu 4 lata temu w majowy weekend. Ale ten czas leci. Wyjątkowego okresu narzeczeńswtwa życze:-)
Miłego dnia Kochane życzę1:tak:

witam

Miłego dnia życzę...
pogoda jest trzeba korzystac...

Polianno napewno malutka ma się dobrze :-)nie zadręczaj się.

Matko 12-13 kg co to jest laseczki ze hej..plaskie zgrabne beda zaraz po..aja bede sie turlac jeszcze ...pewnie dorobie sie 25 skoro mam juz 10

Ostatnia edycja:
bogusia86- bardzo Ci gratuluję :) u mnie już prawie rok minął- fajnie było- jest co wspominać.

co do snu- ja śpię jak zabita do pierwszego siusiu- jakies 1,5- 2h a potem to się zaczyna bonanza. przewracam się z boku na bok co 15min, bo mi niewygodnie, a przecież brzuchy mamy jeszcze całkiem całkiem...

Witajcie kobietki w ten piękny poranek!!

U mnie bz większych zmian poza tym,że mala zdecydowanie się dziś przebudziła i kopie aż miło. :) Wlaśnie sobie przypomnialam,że na środę muszę mieć badanie moczu ,jak dobrze,że wyniki są następnego dnia rano i zdąrzę je jeszcze odebrać w środę przed wizytą (którą mam o 9.00 ).

Dziękuję Wam dziewczyny za troskę,to naprawdę bardzo miłe :)
Ja kg mam.... (lecę sprawdzić) 7kg...yyyy...biorąc pod uwagę,że waga u ginekologa pokazuje mi zawsze kg wicej to w karcie wyjdzie 8kg,czyli od ostatniej wizyty 4kg na plusie. O kurcze,hehe.
Chociaż lato idzie,arbuzy i inne lekkie a zapychające przekąski działają na plus.
Znajoma rodzila w sierpniu 3 lata temu, nie zapomnę jak na początku sierpnia szukałyśmy dla niej jakichkolwiek butów bo... chodziła w mieście w zwykłych domowych kapciach.Żadne japonki,kompletnie nic nie pasowało na jej nogę bo była tak spuchnięta.
Ja przed porodem tez spuchłam jak bania, nie mogłam założyc zadnych butów i w grudniu jechałam na porodówkę w szmacianych balerinach. Uroki.
Jak jszcze pomyślę,że mam przechodzić lato w grubych pończochach to mnie aż boli. Bo co zakładać?Jedynie spodnie i adidasy. Ugotuję się.
XZastanawiałam się jeszcze,czy można poprostu uciąć w takich pończochach "stopy",żeby były do kostki. W aptekach nie ma takiego "modelu"...

Zmieniając temat- nie zauwazyłam,że tyle ostatnio się w płciach pozmieniało. A to niespodzianka! 90% dziewczynki a tu nagle chłopak. W moim przypadku wierzę,że to kobietka bo lekarz określił to tak "100% baby,wstydu nie będzie" :)

ja wiem ze dobije do 30 jak już mam 12,5kg :happy:
Po ciąży będzie ostra dyscyplina :tak:
także tym się nie zadręczam , najważniejsze żeby maleństwo było zdrowiutkie;-)

reklama
Shyla zgadzam się z Tobą w 100 %, nie ma się co zadręczać tym ile się przytyje. Najważniejsze jest żeby Maleństwa zdrowo rosły. Jedna dziewczyna w ciązy przytyje 10 kg inna 30 i co z tego po ciązy można wziąć się za siebie i szybciej lub poźniej wrócić do wagi sprzed ciązy. Nie będziemy sobie odmawiały jedzenia dlatego, że kolejny kilogram nam przybędzie. Wiadomo, że nie należy jeść wszystkiego co popdanie tylko dlatego że tłumaczymy sobie, że w ciązy nam wolno. Trzeba odżywiać sie zdrowo. Tak soamo jak to gdzie nam te kilogramy wchodzą. Moje np. wszystkie idą w brzuszek, nogi, pupa nic mi nie urosło poza brzuchem i piersiami i mam taką piłeczkę:-) I powiem Wam, że wkurza mnie jak jakaś dziewczyna patrzac na mnie komentuje " ja na twoim etapie ciązy to miałam mniejszy brzuch" bądz odwrotnie, " ja w tym miesiacu to mialam wiekszy" PO co tak porównywać, waidomo, że każda z nas inaczej bedzie wygladała.

Do góry