reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witam dziewczynki:-)

rozalka mnie też łapią skurcze łydek zwłaszcza w nocy i nadranem.

dobrze jest jak w odpowiednim momencie ściągnę piętę w dół ale nie zawsze udaje mi się złapać ten moment:-(
Piję magnez ale to nie pomaga.Jeszcze nieco ponad 3 miesiące i będzie dobrze;-)

reklama
Witajcie kobietki

A dlaczego tak się o Bombusie martwicie? Miała iść na jakieś badania?

U mnie bez poprawy. Nadal szczeka obolała i musiałam się znow apapem ratować. W nocy wziełam drugą dawke antybiotyku ( mam brać co 8h) i zastanawiam się kiedy poczuje poprawę :-/...
Do tego mała się dziś jeszcze nie ruszała i oczywiście schizuję czy wszystko w porządku :( tak mnie lekarz nastraszył eh...

Witam dziewczynki:-)

rozalka mnie też łapią skurcze łydek zwłaszcza w nocy i nadranem.

dobrze jest jak w odpowiednim momencie ściągnę piętę w dół ale nie zawsze udaje mi się złapać ten moment:-(
Piję magnez ale to nie pomaga.Jeszcze nieco ponad 3 miesiące i będzie dobrze;-)

No ja tak samo,magnez tez nie pomaga.
Podobno wieczorkiem trzeba kręcic kółeczka stopą,ale mi nie pomaga.
Damy rade.Cóż trzeba,nie ma wyboru.

Dziewczyny, bo ja slyszalam, ze sam magnez na to nie pomaga, tylko magnez z potasem.
Ja od poczatku ciazy biore Aspargin 3x2 (wlasnie magnez z potasem) i na razie nie mialam ani jednego skurczu. Zobaczymy jak bedzie pozniej.

Dzień dobry :-)
Polianna, Bombusia miała mieć połówkowe 3 dni temu i od tej pory nie dała znać. :-(
Co prawda ostatnio aktywna była właśnie 21 kwietnia przed 10 rano, więc przed badaniem, jak z nami tu pisała, wiec może po prostu nie ma dostępu do sieci???
Kurcze, musimy czekać na info.
Bombusiu, jak tylko wejdziesz na BB to daj Nam od razu znać!!! Plisss....

Co do skurczy to czasem też miewam i łykam magnez od dłuższego czasu i tak jakoś mało pomaga :baffled: Ale znów nie są te skurcze takie częste, więc daję radę :tak:

To taki wstęp, teraz idę zjeść śniadanko i poczytać Wasze wczorajsze pościki :tak:
Buziaki :-)
Miłego dzionka :-)

Ech,szkoda że nie zostawiła do siebie kontaktu. Ale co mogłoby pójśc nie tak? Wydaje mi się,że szukałaby porady w sieci gdyby były jakieś wątpliwości na badaniu. Oby.

witam

Bombusia straszy ale napewno jest wszystko w porządku..tylko może neta nie ma

Polianno bierz apap jak Ci lekarz kazał jak mnie ząb bolał brałam paracetamol 1000 mg w jednej dawce..nie tylkouśmierza ból ale działa lekko pc zapalnie..współczuje Ci..bardzo...oby szybko pomogło. A dzidzia pewnie tez zmęczona Twoim bólem i nerwami!!

Dziś znow łądna pogoda trzeba korzystać..tylko mi już tak ciężko ..Młoda lecia ja za nią kuśtykam:-D

witam sie
ja poszłam spać o 1 w nocy, ale pokoik wytapetowany popołudniu wkleję foteczkę brzoskwiniowego pokoiku aż mi sie z tamtą wychodzić nie chce jest tak przytulnie :p
zaraz wychodzimy do teściów więc życzę słodkiej słonecznej soboty :)

Witajcie dwupaczki...Pogoda cudowona...słońce świeci...zjem i koniecznie trzeba wyjść przed imprezką hawajską trochę słońca złapać...:-)
Miłego weekendy Wam życzę...

Anecia1111
ojjj no to teraz dopiero się zacznie szaleństwo na całego...:-D:-D:-D

Wuzelek możesz kupować ubrania w kolorach zielonych, żółtych, kremowych...jest trochę tych unisex ów:-) tylko więcej trzeba szukać...:tak:

polianna martwimy się bo to było pierwsze badanie po aminopunkcji...i jakoś tak ważne było to badanie...zresztą to było połówkowe...

Pajeczko CUDOWNIE!!!! już masz pokoik wytapetowany....ja również teraz jak trochę pokoik udekorowałam to wysiaduję w nim i po prostu patrzę:p Ja czekam na zdjęcia
A tak w ogóle jak tam ząbek? :tak:

reklama
Wuzelek .
Dziś ciężka noc,skurcze łydek mnie łapały,a teraz od tego noga mnie boli,dawno tak nie miałam,brrrrrrrr...[/QUOTE]

a mnie lekarz mówił- co wydało mi się dziwne ale uwierzyłam, że te skurcze to nie brak potasu, magnezu czy innego pierwiastka, bo krew miałam ok, tylko to kwestia rozciągania się macicy, które czesto objawia się skórczami w nodze w nocy. Dziwne to dla mnie było ale ok. Mnie one już jakoś strasznie nie męczą- pojawiają sie może 2 razy w tygodniu.

Witajcie kobietki
U mnie bez poprawy. Nadal szczeka obolała i musiałam się znow apapem ratować. W nocy wziełam drugą dawke antybiotyku ( mam brać co 8h) i zastanawiam się kiedy poczuje poprawę :-/...
Do tego mała się dziś jeszcze nie ruszała i oczywiście schizuję czy wszystko w porządku :( tak mnie lekarz nastraszył eh...

Będzie dobrze :)

Do góry