reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2009

no właśnie dlatego ja troche sobie odpuściłam...zaczęłam nawet liczyć że może do 15.08 i 22 tyg macierzyńskiego :) no i szukam sobei jak najwiecej rzeczy do zrobienia jeszcze przed porodem - czas zdecydowanie szybciej ucieka!!!

reklama
Hej no widze że Basia pojechała i ja chyba też będę jechać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mam skurcz od godziny tak około co 5 min i trwają około minuty nie nasilają się są ciągle tak samo a czuje je aż na plecach:baffled:
Ni wiem czy już jechać czy jeszcze troszkę poczekać??????????????????:sorry2::dry:
Ale mam stresola hehe
A i chyba się w kolejkę wepchałam-Kasiu przepraszam wiem że Ty chciałaś!!:sorry2:

czesc laseczki!
ja jeszcze nie ;)
bylam dzisiaj w szpitalu na ctg i mierzyli mi wody plodowe.. najprawdopodobniej za kilka dni dopiero wykluje sie ;)
Aha! no i imie sie zmienilo na DORIAN- jak sie wam podoba????

Mewa, a te karmienia nawet częściej niż co 2 godz. to właśnie w związku z żółtaczką, tak?

no wlasnie tak mi powiedziala polozna dzis, ze mam nawet budzic zeby czesto jadl,
ale ze mam sie nie martwic bo to zoltaczka fizjologiczna:-( a on taki biedny pomaranczowy caly,ale mleko ladnie ciagnie tyle ze ulewa mu sie troszke

Miranda - no wlasnie wyszlo slonko i na calego swieci ale ja juz nigdzie dzis nie ide, troche sie zmeczylam usypianiem Adasia, zreszta jeszcze sie niepewnie czuje po tej cc

a widze u Basi i Malinki to sie ostro rozkreca- trzymam kciuki dziewczyny zeby wszystko ok bylo!

basiu ja tez ciagle cos robie, zeby tylko nie siedziec i nie czekac, bo to najgorsze.
wczoraj wysprzatalam cala kuchnie poza gornymi szafkami i oknami. to mi mamcia zrobi jak mnie odwiedzi ;) dzisiaj w lazienke wypucowalam, nawet bylam w hornbachu po kilka dodatkow- wprowadzilam troszke koloru, zeby maluszek sie lepiej czul ;)

ja tam nie wiem Malinka jak u ciebie z tymi skurczami ale ja bym zdecydowała się jechać dopiero przy porządnych bułach żeby mieć pewność że jadę już na akcje ale każdy musi według siebie decydować , zprzed ostatniej nocy jak pisałam wcześniej miałam jeden dłuuuuuuuugi skurcz a jak wzięłam nospe to się zamieniło na lżejsze ale co 5 -7 minut i po trzech godzinach mi przeszło więc teraz jak coś to cekam na jakieś konkretne bule

Radzilabym jeszcze troszke zaczekac skoro nie sa az tak silne. W ogole skurcze porodowe jesli sa od razu co 5 min to podpadaja pod przygotowujace, poniewaz skurcze porodowe rozwijaja sie nieco dluzej wpier np. co 15min, potem co 10 stopniowo skraca sie miedzy odstep i nasila sie bol. Choc nie zawsze tak jest, wez prysznic lub kapiel, wez nospe zobaczysz co bedzie jesli bol sie nasili to jedz do szpitala

reklama
Do góry