reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

No to się trzymaj! szpitale to nic ciekawego, zwłaszcza teraz przy tych strajkach!
Ja zmykam obiad zrobić Julce a potem pospać nieco.
Jak tylko coś, to dawaj znać!

reklama
Naur -kochany maz, przejmuje sie, ;-), w takiej sytuacji to normalka, pewnie tez sie stresujesz:sick:
>Naur
Tak sobie myślę, jakie to wszystko nieprzewidywalne, bo niektóre bez szyjek, z rozwarciemi skurczami a noszą do terminu albo i dalej
A wiec wszytko mozliwe, ze z takimi nawet objawami mozna donosic do terminu, a wiec nie jest na 100%powiedziane ze dzidzia przy takich objawach moze sie szybciukto urodzic, byc moze i u ciebie tak bedzie;-), a jesli cos nie daje spokoju to powinas pogadac o tym z lekarzem-po to oni sa, jak twoj nie wyjasnil ci wszystkiego do konca, to moze dobrze by bylo gdybys skonsultowala to z innym :confused:

Magda
gratulacje dla kuzynki:tak:

Raabit
na mnie dzialana szklanka cieplej wody z samego rana, owoce, musli albo platki owsiane kiedy mam ten problem, ale ogolnie to wszystko ok, pewnie to zasluga tego ze pije strasznie duzo wody mineralnej

A ja cieszylabym sie gdyby maly juz chcial wyjsc, tak jeszcze tydzien, bo juz nie moge, kopie okropnie-wiem ze to dobrze-ale boli strasznie i meczy, mysle ze mam juz pare siniakow w brzuchu:baffled:, a na zebrac to pewnie wyrzezbiona dziure :baffled:, maly lobuz:-D:huh:

Naur wydaje mi się że powinnaś to skonsultować z jakimś innym lekarzem, w najgorszym wypadku przejechać się na izbę przyjęć pod jakimś pretekstem i tam zapytać? Strajk strajkiem, ale znam kilku lekarzy i jak się coś poważnego dzieje to strajk nie ma znaczenia:tak:

Claudi to co opisujesz rzeczywiście poważnie wygląda - obserwuj się uważnie i jakby co jedź jednak do szpitala, najwyżej to będzie fałszywy alarm

Raabit wcinaj owocki! Ja miałam straszne problemy z zaparciami, ale odkąd jest sezon na owoce to przeszło jak ręką ojdął!:-D:-D:-D
za to od kilku dni mam problem z hemoroidami - cholerstwo wylazło i strasznie mi przeszkadza:zawstydzona/y:

Ola i jak tam dalej walczysz o Maxia?

li_monka jak bedzie zle to pojade ale jak na razie zostaje w domu.na prawde wolalabym urodzic w domu niz za wczesnie trafic do szpitala.jestem fizjoterapeutka,pracowalam w szpitalu ale jakos to inaczej i nie chcialabym sie znalezc po drugiej stronie czyli jako pacjent.jakos mi to nie pasuje.

No no no widzę że niektóre szykują się już na całego na spotkanie z dzidziusiami:-):-Dtrzymam kciuki dziewczyny napewno wszystko bedzie ok:tak::-D

Cześć Dziewczynki, znowu musiałam psoro nadrabiac, bo tak sie rozpisałyscie:szok: Widze, że juz sie ostro szykujecie na porody no przynajmniej niektóre z Was;-):-)

Naur trzymaj sie dzielnie kochana i może staraj sie teraz wiecej leżeć i zaciskac nóżki.A w którym Ty jestes dokąłdnie tygodniu, bo u mnie jakos nie widac Twojego suwaczkaa cos mi sie kojarzy, że jakos mamy terminy blisko siebie.

Li_monka na hemoroidy połzna w szkole rodzenie doradzała okłady z nagierka (zrobic napar 2 torebki na pól szklanki wody i przykładac), niestety nie wiem czy to skutkuje bo nie próbowałam ale moze warto spróbować.

Ola ja jak na razie mam juz 20 kg do przodu i tez myslałam, że po porodzie zabiore sie ostro za bieganie czy aerobik ale połozna powiedziała, że w czasie karmienia nie jest to za bardzo wskazane, bo ponoć duzy wysiłek wpływa niekorzystanie na laktację.Ale dała nam fajny zestaw ćwiczeń w połogu, któe sa podobno bardzo skuteczne i pozwalaja szybko wrócic do formy, więc jakby któras była zainteresowana to mogę wysła c na priv:-):tak:

Jesli chodzi o kolki to ja robiłam wywiad u koleżanek mamuś i wszystie bardzo polecały te herbatke hippa z kopru włoskiego-piły ją same i dzieciaczki nie miały problemów ale jak któras powiedziała, chyba same bedziemy musiały wypróbowac co na nasze szkraby bedzie działało. Za to ostatnio jedna z mamus sprzedała mi ponoc rewelacyjny sposób na kolki, który juz sprawidziło kilka jej koleżanek.Mianowicie z dzieckiem na ręku robić przysiady:-);-)raz, że pomaga a dwa, że my przy opkazji ćwiczymy;-):tak:

Myslę, że warto spróbować

zapomniałam napisać, że wczoraj byłam na wizycie u ginka i mała waży 2800 , lekarka powiedziała, że to całkiem normalna waga i że do porodu to gdzies tak 3300 może ciut wiecej bedzie ważyć.Ucieszyłam sie bo jak Edytka naoisała, ze jej lekarz powiedziała, ze dziecko jest bardzo duze i moze dojsc do 4 kg a ona jest przeciez 5 dni za mną to co dopiero moje.MOja lekarka powiedziała, że to raczej mało prawdopodobne bo teraz w ciagu 3 tygodni mała przybrała zaledwie 0,5 kg.
Poza tym moja szyjka jak to powiedziała gin zwiotczała ale jest jeszcze zamknięta a łożysko mam II/III stopień i tak sie chciałam zapytać bardziej doświadczonych mamuś co to znaczy???

Janbor przysiady z dzieckiem na kolki? hmmm to może pomoże na nasze zaparcia przy okazji :-D:tak: co do tych herbatek koperkowych to ja sie jednak zaopatrze :tak: i bede piła zaraz jak tylko wróce do domku. Jak zauważe coś niepokojącego u malucha to najwyżej odstawie :tak:
Kurcze z tym łożyskiem to ja nie wiem który ja mam stopień :-( lekarz tylko powiedział ze wody w normie i z łożyskiem też wszystko książkowo. Ja nawet nie pomyślałam, zeby spytać który to stopień. Ale może to wcale nie jest taka istotna informacja dle mnie? :confused: wazne że ksiażkowo :tak:

Claudi jak tam skurcze? dajesz rade? daj znać bo jestem ciekawa! :rofl2:

Li_monka a jakie dokładnie owoce pomagają ci na zaparcia? ja jem śliwki suszone, nektarynki i jabłka i coś kiepsko :-(

Janbor dzięki za info o nagietku:-) - zakupię i wypróbuję

Claudi też bym nie chciała za wcześnie wylądować w szpitalu, ale z tego co mi się wydaje można tam pojechać i oni wtedy ocenią czy to już czy nie - byłabyś spokojniejsza a przecież zostawać nie musisz

Raabit ja wcinam dosłownie co mi wpadnie w ręce z owoców - tylko w ilościach przeogromnych (np. kilogram czereśni a za chwilę wielki kawał arbuza) - po prostu już tak mam że jak się dosiądę to nie można mnie oderwać:-D

Co do herbatek to ja już się zaopatrzyłam w laktacyjną i koperkową Hippa, oby kolki nas ominęły!

reklama
li-monka zostajemy przy Tomku, nie chce mi sie juz przekonywac, a Tomek tez mi sie podoba.
Hemoroidy tez mialalm krotki czas,przynajmniej tak mi sie zdaje ze to byly hemoroidy, pare dni, potem zniknely,poczekaj , moze to tylko chwilowo.

Janbor
jestem chetna na te cwiczenia, z gory dziekuje:tak:
Super ze z twoim bobo wszystko w porzadku:tak:, waga calkowicie w normie, a z tym stopniem odnosnie lozyska nie mam zielonego pojecia:no:

Claudi no wlasnie, jak tam u ciebie???

Do góry