reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Serpnióweczki- Kuchareczki :D

Pupui ciesze sie ! Moje pierwsze torty tez smakowaly ale wygladem bez porownania do tych co teraz robie. Takze do wszystkiego mozna dojsc. Mnie jednak najbardziej cieszyl fakt ze sama robie dla mojej rodziny a moglabym pojsc na latwizne. Wiem ze nie kazdy ma do tego cierpliwosc wiec nie potepiam nigdy ;) ale ten blysk w oku dziecka i radosc i swiadkmosc ze to dzieki mnie jest bezcenna ;)

reklama
Nasaczanie oczywiscie nie bylo perfekcyjne, ale juz bylam w biedronce po skladniki na kolejny :-) tylko co na to moje cukry...
Najwyzej bede dziewczynom do pracy wozic albo poloznym na ktg do szpitala, bo sasiedzi na wakacjach, hahaha

Lunera haha ;) pamietaj trening czynj mistrza ;)
Ojj kusisz i chyba sama zrobie taki zwykly torcik tak o do zjedzenia.. dla Alexa spozniono uridzinowo a pozniej taki z figurkami na imprezke ;)

ja jestem bardzo z siebie dumna bo kolezanka, zanim sprobowala zartowala czy chy jej otruc rodzine :p A ja ze Twoj za 35 funi nie bedzie duzo lepszy niz moj...

I byla w szoku, powiedziala ze jak na pierwszys raz to pyszny.

Zdaje sobie sprawę ze są pracohlonne tyle ze ten który ona zamawiają nie był jakiś specjalny. Za wafelku były postacie frozen a przełożone masa johurtowa z owocami.

Mnie bardzo daleko do ideału ale myślę że warto było bo to taki drobiazg ode mnie. A za te pieniądze wole małemu cis kupić
Ja tak mam.

Pupui ja taniej niz za 50f nie robie.. nie oplaca mi sie .. skaldniki, pudelko to jakies 15-20f.. a gdzie robocizna..lepienie figurek itd.
Sama bym takiego tortu drogiego nie kupila..le ja wychodze z zalozenia ze jak ktks potrafi cos zrobić to i ja potrafie ;) hehehe.
Szczerze wam powiem ze i tak malo oplacalny interes bo nikt nie wiem ile godzin zajmuje mi lepienie figurek i zdobienie tortu.. raz robilam tort z 3 lalkami.. kazda po 8 godzin lepilam..do tego czas na biszkopt krem..masae maslana zdobienie..a jeszcze byly inne ozdoby niz te lalki.. a zarobek 80f ...tzn 60 bo odjac skladniki.. czyli ok30 godzin pracy za 60f ..toc to na zmywaku wiecej zarobic idzie w tyle godzin..
Ale ja parrze na detale bardzo ..

No ja w cukierni na urodzinowe torty zostawialam ostatnio ok 150 pln. Ten mnie wyszedl ok 20-25, najdrozsze i tak byly owoce :-)

Kolezanki mama ma cukiernie, rozmawialysmy ostatnio jak to sie sprawdza. Dosc chimeryczny biznes. Ale nie narzeka.

A ja dzis upieklam kakaowa wersje, tylko nie wyszedl taki wysoki, jakby ta maka z kakao za ciezka.

Akuku, ile cm powinna miec min jedna warstwa biszkoptu? Zastanawiam sie czy jak go bede kroic to nie wyjda zbyt cienkie a nie chce polamac.
Zrobie do niego krem smietanowy w srodku a na gore czekolada poleje :-) Bez okazji

Lunera to tanio cie wyszedl.
Mysle ze z 1, 5cm

Tak mi te kakaowe tez nie zawsze rosna jak bym chciala.. raz to 3 razy pieklam dla klienta bo tak sie ubijaly.. trzeba bardzo delikatnie wmieszac ta make z kakao.

reklama
Do góry