reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Serpnióweczki- Kuchareczki :D

Akuku, dobrze nasaczylam i byl pyszny! Polowa poszla w srode na babskim wieczorze :-) reszte dokonczyly dzieciaki wczoraj.

Nie mam dobrego noza, wiec albo sie naucze nitka albo bede kroic grubsze...
 
reklama
Lunera polecam taka zylke do krojenia. Nie jest drogie a przydatne jak mssz zamiar piec co jakis czas. Pozniej wysle link.
 
dziękuję :* kiedyś robiłam z jakiegoś przepisu ale wyszedł nie za fajnie a mam ochotę na taki pasztet ;)
 
lilija - dobrze pamietam że to Ty prosiłas o przepis na chleb?
Ja robie w termomixie wiec troszke inaczej, ale duzo chlebow juz piekłam wiec na poczatek polecam naprostszy. Np taki:
Domowa kuchnia Aniki: Najprostszy domowy chleb

Tylko zrób z połowy składników bo z 1 kg mąki to bedziesz miała dwie keksówki albo i trzy..
I temp dla drozdzy to lepiej nie 50st a 37st. I otręby czy kminek mozesz spokojnie pominąć.
Ja góre chleba smaruje olejem, a nie daje oleju do srodka.
Do chlebów z ziarnami trzeba wiecej drozdzy dac bo są ciezsze. Sprobuj tez pozniej na roznych mąkach (żytniej, gryczanej itp.) np pól na pół z pszenną.
 
reklama


Napisz swoją odpowiedź...
Do góry