reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Serpnióweczki- Kuchareczki :D

Lunera ja zawsze w przezroczysta zawijam.
A nasaczam sokiem z cytryny wody i cukru. Robie kwaskowate. Mozesz ugotowac truskawki i tym nasaczyc ..alkoholem to nie teraz hehe.
Sokiem z ananasa..z limonki.. z pomaranczy. Cl kto lubi i w zaleznosci jaki krem ;)

reklama
Dzieki. A nasaczasz przed polozeniem kremu czy jakos wczesniej? Bo krem tez mokry troche wyjdzie.

Rosnie i pachnie jajami :-) a ja siedze i podziwiam

Pupui ile masz kremowki ? Ja na 600ml daje jedno mascarpone ale mozesz dac dwa. Jak masz paste waniliowa lub laske wanili to dodaj jak nie to zostaw smietankowe.
Wkladam kremowke z mascarpone do mikseea dodaje 3 lyzki cukru pudru i mieszam. Ubijaj az bedzie prawie calosc gesta. Jak juz bedzie takie prawie wylacz mikser i zamieszaj szpatulka..lyzka. jak bedzie geste nie lejace ale tez nie jak maslo to jest dobre ;) takie na tort nakladaj.
Pacz do nasaczenia przygotuj wczesniej by ostygl.

I odstawiasz go jeszcze pozniej prawda? Ja planuje jutro wieczorem zrobic a w niedziele podac. Bo rano pewnie dzieciaki mi nie dadza sie dlugi i beda pomagac, a wolalabym pierwszy raz sama

Ja to wczoraj sie oprzec nie mogłam, bo ile razy wczesniej robilam to mi cos nie wychodzilo.

A krem to tak jak piszesz zrobie śmietankowy. mam nadzieje ze wystarczy bo blache mam dużą.

Taka ponad 35 cm.

Mam 600ml double cream. I 2 mascarpone. Chcialabym 3 ( a 2 kremu) warstwy i troche z wierzchu obsmarowac. Myślisz ze wystarczy mi masy??

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry