reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Możliwe przedawkowanie wit. D w 1 trymestrze

Dziewczyny, dzięki za wszystkie odpowiedzi, bardzo mi pomogły ;) napiszę co z tą witaminą D, gdyby w przyszłości ktoś miał podobny problem.

11 lutego 2021 miałam wynik 24 (niewystarczający, blisku deficytu)

Lekarz przepisał Solderol, tabletki po 30 000 IU wit. D3 - brałam co drugi dzień, w sumie 8 tabletek więc kuracja trwała 16 dni (wychodziło 15 000 IU dziennie)

Potem przyjaciółka (de facto lekarz) zwróciła mi uwagę, że ta dawka jest za wysoka i może być niebezpieczna, przestraszyła mnie bardzo, że mogłam zaszkodzić dziecku - dzięki odpowiedziom dziewczyn z forum dowiedziałam się, że takie dawki są czasem przepisywane nawet na dłuższy okres czasu.

8.03.2021 - kolejne badanie witaminy D - poziom wysoki 51 :)

Zatem dawka była odpowiednia - dodam, że wcześniej brałam wit D3 tylko takie typowe dawki 2000 IU dziennie, a widocznie dla mojego organizmu to było za mało.

Dziękuję wszystkim za pomoc!

reklama
Do góry