reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

SEN-przesypianie nocy

Rudykotku moj Kuba też tak właśnie spi. 2 razy po około 2 godz i całą noc ( z reguły od 21 do 6.30). Czyli mamy śpioszki;-):tak:

No a wczoraj poszedł spać o 22 a wstał dziś o 5.30 na stary czas czyli na nowy o 6.30( tylko,że ja wczoraj nie przestawiłam zegarków i jak zobaczyłam która godzina to się przestraszyłam):szok:

reklama
Hania spi raz dziennie od 15 minut - do 3 godzin lub wcale.

Ja mam pytanko.
Czy Wasze dzieci zaczely sie budzic wczesniej,duzo wczesniej odkad zaczela sie wiosna.Do niedawna Hania spala,tak do 7:30-8,a ostatnio 6-6:30,stad ja znow po nocach w necie buszuje.

Katka mamy to samo. Cala zime spalysmy do 8-9 a w marcu zaczela budzic sie o 7 a czasem nawet wczesniej (co dla mnie jest srodkiem nocy:baffled:) Myslalam, ze juz sie przestawila na czas letni, ale po zmianie czasu niewiele sie zmienilo:no:

Wschod slonca chyba nie ma na to wplywu, bo w sypialni mamy opuszczona rolete:dry:

U Nas to troszke inaczej wyglada, my przyzwyczailismy Dawidka do wstawania o 6:30 ... wstajemy do pracy i trzeba malucha na służbe do babci wysłac, teraz do złobka :( ... ale od połowy marca zauważyłam, że sie spioch z Niego zrobił, że chetnie by dłużej pospał ... ale cóz ... obowiązki wzywają ;-) ... niby chce spac, ale jak juz otworzy oko to na bacznosc stoi i domaga się zabawy :-)

moja Ninka spi tak samo jak zwykle - budzi sie ok. 7.30. czasem pospi nawet do 8. ja i tak wstaje o 7 do pracy, ale w weekendy jest troche przykro :baffled:

Moj Kuba w zasadzie też normalnie wstaje o 6.30. Czasem tylko pośpi do 7 czy 7.30, albo wstanie przed 6 ale to są wyjątki;-)

reklama
A ja mam problem z tym wczesnym budzeniem sie... :-( Wczesniej zawsze myslalam ze mam niezłego spiocha bo Marika szla spac ok 20 i spala do 8-9 rano... Od jakiegos czasu zaczela mi sie budzic o... 5!!! :szok::wściekła/y: to dla mnie srodek nocy!!!:zawstydzona/y:
Wczesniej miala 2 drzemki w ciagu dnia po ok 2-3 godzin. Zmieniłam wiec jej na jedna drzemke ok 12. Spi ok 3 godziny... nic to nie dało 5 rano Marika na nogach gotowa do zabawy. Zaczelam wiec ją jeszcze później kłasc ok 21 a nawet 22. NIC to nie dało i o 5 rano jestesmy wołani przez super wyspane dziecko... :baffled: Macie jakies rady na to:confused: Aha, wieszam juz nawet jej w oknie czarne płutno (ma ciemno w pokoju jak w nocy!) Poradzcie cos :-(

Do góry