reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

SEN-przesypianie nocy

Mam pytanie do mam które głównie karią piersią. Czy Wasze dzieci śpią w nocy dobrze, bo moja Agatka ostatnio budzi sie z 4-5 razy w nocy. Nie wiem czy głodna czy co ?? Daje jej cyca, possie trochę i zasypia a za godzinę, półtorej znowu pobudka :(
Próbowałam dać jej na noc kleik ryżowy żeby się porządnie i syto najadła ale ona wcale go nie chce. Pluje i płacze, więc muszę dać jej cyca.

reklama
Mala_Mi - chyba to jest uroda tego wieku,moja Hania tez zaczela okolo tego wieku sie budzic w nocy i nic sie nie zmienilo.Budzi sie minimum 2 razy.A sa nocki,e budzi sie co 20-30 minut.Wg mnie albo moje dziecko sobie wyczailo,ze mama da zawsze pocyckac w nocy albo zeby.

Aninaaa mój Kuba też tak wariuje w łóżeczku:laugh2: , a tak poza tym to przez ostatnie kilka dni poprawił mu się sen. Zasypia koło 21 - 22 i śpi do 7 rano!:-) Cała noc przespana!!

Wg mnie albo moje dziecko sobie wyczailo,ze mama da zawsze pocyckac w nocy albo zeby.

Też mi sie tak wydaje. Już myślalam czy nie dać Agatce której nocy tylko raz cyca, a reszte po prostu wodę. Tak Ktoś chyba pisał tu na forum, że dziecko wtedy stwiedzi że mu sie nie opłaca budzić.

Zasypia koło 21 - 22 i śpi do 7 rano!:-) Cała noc przespana!!

Iwona szczerze Ci zazdroszczę.
A Kubuś jest na butli cz na cycu ??

a Ola z okazji skończenia pół roczku zrobiła nam prezent w postaci przespanej caaałej nocki:happy: .ani razu nie obudziła się na jedzonko,co bardzo mnie zdziwiło.z tego wszystkiego sama się budziłam i chciałam wcisnąc jej butle,ale ona najwyraźniej jej nie potrzebowała.

Sluchajcie,ja jestem coraz blizsza tego,aby odstawic Hanie w nocy.Tak szybko zaczela przesypiac nocki,az tu wszystko sie odmienilo.Mala nadal ma nocki kiedy sie budzi nawet co 20 minut.Zuzie w nocy zaczelam odstawiac kiedy miala rok,Hanie tez mialam w nocy tak karmic,zeby bylo sprawiedliwie;-) ,ale juz powoli nie daje rady.Ja nie moge sobie pozwolic na niedyspozycje w ciagu dnia - ze wzgledu na Zuzie.Wg WAS do jakiego wieku dziecko powinno dostawac w nocy jesc?

Katka-
gdzies czytalam że chyba po pół roku starac sie by dziecko już nie jadlo w nocy...a już napewno jak pojawią sie ząbki!

Ale czy wszystko da sie tak ksiązkowo zrobic?;-)

Katka - mysle, ze na to nie ma reguly. moja tez przesypiala nocki jak byla malutka, a teraz budzi sie raz, a czasem nawet dwa. podobno niektore dzieci mniej jedza w dzien i odrabiaja to wieczorem i w nocy.

reklama
Katka Kubuś też ostatnio budzi mi się tak co 20 minut-ale daję smoka i zasypia.....na kolejne 20 minut:wściekła/y:. Lubi spać na boku aż tak mocno przechylony i często "spada" na brzuch to wtedy budzi się i wrzeszczy :wściekła/y:
U nas podanie mu wody nie przejdzie-rozwrzeszczy się na cały dom, niestety ciągle podaję mu 2 razy w nocy mleko z butli, na szczęście nie ma zębów... jeszcze-nie wiem co z tym diabełkiem począć żeby sobie poprostu spał w nocy;-). Może dlatego że śpi w dzień sporo-ale nie mogę mu "zabronić" bo robi się marudny, trze gały i płacze, o zabawie nie chce słyszeć....no to go kładę i tak przesypia mi w dzień z 2-3 razy po 2 godz.:szok:.

Do góry