reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

SEN-przesypianie nocy

O ktorej Wasze dzieciaczki zasypiaja?

Wydaje mi sie, ze Paula za pozno chodzi spac.
Od jakiegos czasu 'akcje' zaczynamy po 21. Kapanie, karmienie i usypianie trwa ok. godziny, wiec mala zasypia dopiero po 22. Spi w lozeczku w naszej sypialni. Ok. 5-6 budzi sie na butelke i wtedy biore ja do lozka i tak sobie spimy do 7-8, a czasem nawet do 9. W ciagu dnia spi 2-3 razy po ok. pol godziny.
Dzis chcialam polozyc ja godzine wczesniej, ale nie bardzo to sie udalo: napierw wyjatkowo dlugo spala popoludniu, pozniej byla glodna ok. 19 i mimo, ze wykapalismy ja o 20, to i tak zjadla i usnela dopiero po 22:baffled:.

reklama
kajenka - moja tez pozno chodzi spac - miedzy 21-22. probowalam to zmienic i nie pozwalam jej spac po godzinie 17, ale i tak to nic nie dalo. wiec dalam spokoj - widocznie taki ma rytm dobowy i koniec :-)

Na pociechę Kuba zaczął chodzić spać ok 22 ( czasem to się przedłuża do 23:szok:) i wstaje o 6.30. Dziewczyny nie jesteście same:laugh2:

Moje obie dziewczyny chodza spac o 20.HAnia czasem zdarza sie pojsc spac juz o 19,ale wtedy zawsze budzi sie po jakis 30 minutach na cyca.
Hania buzi sie miedzy 5-6:30,Zuzia 6:30 - 7:30.
Ostatnio przestawia sie na 1 drzemke w ciagu dnia.

Agatka chodzi spać różnie, między 20 a 22. Do piątego miesiąca miałam koszmar bo zasypiała ok 24 :szok:, ale teraz na szczęscie juz sie jej to nie zdarza
Wstaje ok 7-8.

Agatka chodzi spać różnie, między 20 a 22. Do piątego miesiąca miałam koszmar bo zasypiała ok 24 :szok:, ale teraz na szczęscie juz sie jej to nie zdarza
Wstaje ok 7-8.

Aha jeszcze zapomniałam napisać że w nocy nadal budzi się niestety 2-3 razy na cyca. Myślę że raczej z przyzwyczajenia a nie z głodu. Jak skonczy 8 miesięcy postanowilam oduczyc jej od nocnego cyckania, bo w końcu chciałabym sie porzadnie wysypiać.

Mala_Mi - to powodzenia i wytrwalosci zyczze:-)Ja dalam Hani czas na nocne jedzenie cyca do roku,zeby bylo sprawiedliwie,skoro Zuzie tak karmilam w nocy.Skonczy rok i odstawka.Za te nocne wstawanie,zemszcze sie...;-)Poczekam jeszcze pare lat i..................

Dzis Hania miala jakis problem.Zasnela o 20:30.Wszystko bylo oki do momentu,kiedy obie polozylam.Weszla w takia histerie jak tylko ona czasem potrafi:eek::baffled::confused:.Cyca nie dalam,nie ugielam sie,chwilke ja ponosilam a potem znowu polozylam sie obok niej.Niezawodny okazal sie znowu grajacy slon.Wystarczy ze zagra jedna z jego melodyjek H przestaje histeryzowac.Posluchala chwilke,odwrocila sie do mnie i zasnela.Jeszcze zaluzje na nia tak dzialaja,wystarczy nimi poruszyc i jest cicho.A u WAS?

reklama
Katka a jak oduczalaś Zuzię ?? Dawałaś wode do picia zamiast cyca ?? Dawała się oszukać ?? Agatka wcale nie pija wody, tylko herbatki Hippa więc nie wiem czy jak jej dam wodę to sie nie będzie awanturować. Moze powinnam przyzwyczajać ją do picia wody. Nigdy jej co prawda nie dawałam wody, więc nawet nie wiem czy bedzie piła czy nie. Całkiem możliwe że przyzwyczajona do smaku herbatki, wodą będzie gardzić. Muszę jednak spróbować.

Do góry