reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

SEN-przesypianie nocy

To ciesze sie,ze juz nie bedziecie sie klocic:))):-)Bo faktycznie niezla afera sie tutaj zrobila...

reklama
Agus241 to nie byla zadna afera .. czysta wymiana zdan ;-)

A tak wracajac do tematu watku .. Dawidek dzisiaj postawil weto na spanie :eek: ... spal w ciagu dnia prawie caly czas a teraz ... na usmieszki, gadanie i zabawy mu sie zebralo :-) ... no coz ... trzeba ululac synka :tak:

oj fiu fiu nie zagladałam tu 2 dni, a tu tyle postów i jakiej treści :unsure: i nigdy tutaj na forum nie skłamałam, mogę wam to zagwarantować :laugh2: bo miejsce to nie traktuje jako miejsca do przechwałek tylko to podzielenia się swoim kawałkiem szczęścia i czasem smutków!!!!

Moj Olus od paru dni budzi się o 4 i chce jeść, a już myślałam, że spanie do 6 nad ranem bedzie na zawsze :laugh2: no i śpi od 20 lub 21 do tej 4. Wczoraj byłam na śledziku i poszedł spać o 23, myślałam, że pośpi rano dłuzej, a tu nic! Pobudka o 4 i MAMA DAWAJ CYCA!

Anastazjo ja swojego synka nauczyłam tak spać podając mu smoczka jak płakał mi w nocy i po pewnym czasie przyzwyczaił się, że nie dostanie cycka co tylko się obudzi. Sprobuj może pomoże.

Kurcze nie było mnie tu na forum 2 dni tak jak Milkshake a tu prosze co sie dzieje , spiecia jakies niepotrzebne :no: :confused:
Ale musze sie wam pochwalic, że mój synek dzisiaj w nocy tz. z wtorku na środe przespał 10 godzin :tak: :szok: :-) Jejku jak super!! zawsze chodziła spac o 19 i wstawał ok 24:00-01:00 na jedzonko, potem spanko do 5:30 i pobudka :baffled: kilka razy zdarzyło sie że wstawał 0 4:30 i gaworzy, śpiewa, piszczy kurcze nieraz byłam taka zła na niego że tak wczas wstawał ale jak zobaczyłam jego radośc jak mnie zobaczył (mało z łuzeczka nie wyskoczył ha ha:laugh2: ) to odrazu mi przechodziło. A teraz poszedł spac o 20:30 i wstał o 6:00 zjadł i spał do 7:40 :tak: Dzisiaj tez poszedł spac o 21:00 jestem ciekawa o której wstanie :confused:

Moj kurczaczek to z reguly idzie sac okolo 22:30 i spi do 6-7 wtedy karmienie, pampek i spanie do 8-9 a dzis mnie zaskoczyla i moj biust tez( kamienie sie zrobily) bo spala od 22:30 do 8:30 rowne 10 godzinek :-)
Ojjj chcialabym tak zawsze :yes:

Dawidek w koncu dal sie ululac ...tzn... musialam caly rytual przejsc :-D ... 3 razy karuzelka przy ktorej musial potanczyc noziami czyli popdnosic je, pouderzac w materac ... przytulenie do pieluszki tetrowej z rownoczesnym wyjmowaniem smoczka i ... "ee".."aa" "łaaa" ...wiec ponowna proba podania mu smoczka ... udalo sie ... grzechotka do teki (mojej) i ciuchutkie potrzasanie nią .... zasypia .... spi ... chrapie :-) ... przewaznie trwa to kolo 30 minut ;-) .... wstaje zawsze o tej samej porze czyli 7:30, niezaleznie o ktorej zasnie .... zjada mleczko i spi jeszcze do 10tej :happy: ... a pozniej to juz roznie, najczesciej juz chce rozmawiac i sie bawic .. dzisiaj wyjatkowo, poszedl dalej spac po zjedzeniu mleczka o 11 :-) ... to chyba przez tą senna pogode ;-)

Phi! Ale fajnie było poczytać tę wymianę zdań, w końcu coś się działo ciekawego!:-) -to żart oczywiście! Fajnie macie z tym spaniem do 10tej! ah kiedy ja tak długo spałam? Ale nie nażekam! Kuba idzie spać 19-20 potem koło 22-23 daję mu jeść tak na śpiocha. Budzi się 3-4 i śpi do 7-8, więc nie jest najgorzej!

MOja Emilka po dwóch nocach robienia mnie w balona chyba stwierdziła, że jest już duża i pora pospać bez przerw do 6tej od 21ej jedynie zostało jej , że o czwartej stęknie przez sen (i tak się zrywam na równe nogi) i śpi smacznie dalej o szóstej biorę ją do łózia na cycka i byczymy się do 10tej (to pisałam szeptem, żeby nie zapeszyć)

No i mój synus wkońcu robi sobie już trzeci dzień z rzędu po 9 godzinek snu :tak: :-) chodzi spac 20-21 i wstaje 5:30-6:00 zjada i dalej śpi tak przez 1,5-2 godzinek. :tak: Kurcze Renik ja też to pisze szeptem żeby nie zapeszyc ha ha:-D Ale się te nasze szkrabki poprawiają ze spaniem oby tak dalej ;-) :tak: :-)

reklama
no i szeptanie guzik dało zapeszyłam, dzisiaj budziła się od 2giej co dwie godziny, na szczęście zaraz usypiała, ale ja juz nie bardzo, tak więc spac mi się chce łoj bardzo

Do góry