reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

SEN-przesypianie nocy

Wiesz Co No Staram Sie Klasc Dziecko Regularnie Tzn O Stalej Porze Czyli 20:00 Kąpiel, Jedzenie I Klade Dziecko Spac....w Nocy Bywa Roznie Raz Przespi 3 Godz..innym Razem 4 Ale Nie Wiecej..no Dzis Ten Wyjątek....w Ciągu Dnia Bawimy Sie...jak Jest Ladna Pogoda To Idziemy Na Spacerek.....i Zalicza Kilka Drzemak W Ciągu Dnia A Ostania Jest Nie Poźniej Niz Do 18

reklama
Wiec sadze ze kwestia jest w zabkowaniu lub wartosci odzywczej mleka jakie zjada....ja na Twym miejscu zaczelabym podawac kaszki na noc a na pewno spanie sie wydluzy.

nie wiadomo - u mnie Ala zaczęła od jakiegoś czasu gorzej spać w nocy i budzi się około 2 i potem 4 i 6

Wykombinowałam sobie że może glodna - dajłam jej kaszkę wieczór - nic to samo

Dałam butlę o 2 - nic też godzinki zostają sztywne...

Agnieszka z tego co pamiętam to nasze dziweczyny tak samo wstawały w nocy, Emilka teraz też bbudzi się czasem o drugiej ale tylko po to żebym jej dała smoka (którego i tak wypluwa za moment) bo jeść nie che za żadne skarby, je dopiero o 5tej, może tak sobie poprzestawiały i już :tak:

Tak, u mnie Kuba też z tygodnia na tydzień zmienia sobie rytm pobudek nocnych i porannych, z tymi drugimi to dla mnie jest gorzej bo wstaje co raz wcześniej , a ja o 6ej rano nie jestem w stanie normalnie funkcjonować, niestety:-( .

Kuba też ostatnio uwielbia piszczeć a wręcz krzyczeć, chyba mu się to podoba, no i często pluje, puszcza bąbelki i co najfajniejsze coraz częściej śmieje się na głos! :-) SUPER!!!

Czesc kobietki

U nas wszystko sie pozminialo, ale nie martwie sie bo podczytujac was widze ze tu tez bywa roznie:-)

Maya jesli chodzi o sen byla cudownym dzieciaczkiem od pierwszego dnia wiec chwalilam ja i chwalilam no i mam za swoje;-) teraz jej sie poprzewracalo. idzie spac o 9 po czym budzi sie z reguly o 23, 2, 4, potem spi do 9 myslalam ze to przez to ze glodna ale nie tak jej sie teraz podoba, potrafi sobie spiewac gaworzyc no i zaczela teraz pluc zamiast polykac sline i smieje sie wtedy na glos:-) . Mysle ze po prostu dzieciaczki nas wystawiaja na rozne proby, a my musimy im podolac

Pozdrawiam

moja Emilka też pluje i robi przy tym bańki
a wogóle to mój skarb jest chyba moją kopię jeżeli o spanie chodzi i strasznie się z tego cieszę śpioch z niej, że cho cho - dziś spałyśmy do 11tej :-D no i chodzi spać co 1,5 godziny

Renik to pozazdrościc takiego śpiocha. Kubus budzi sie coraz wcześniej, to o 7ej, to o 6ej. Dobrze że juz jest rano widno, bo chyba bym nie wstała!:-)

Elizabeth też się z tego strasznie cieszę tylko najgorzej będzie jak wróce do pracy, musze się zacząć przestawiać i chodzić wcześniej spać i wcześniej wstawać, no ale jak ona tak słodko spi to jak sie nie przytluć no i jak się juz tak przytule to zaraz zasypiam

reklama
Renik - znalazłam sposób na mojego maluszka

Wieczór przed kąpielą robię jej kaszkę ryżową z Nestle ( z malinami) lub z Bobovity ( z brzoskwiniami) 100 ml mleczka i 3 łyżki kaszki - robi się dośż gęste i karmię ją łżeczką, potem kąpiel i cycol i spanko

....do 4 i kilka łczków cycka i spanko do 7

Dziewczyny na każdego maluszka jest sposób tylko trzeba go znależć - metodą prób i błędów - POWODZENIA !!!

Do góry