reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

SEN-przesypianie nocy

o mama mia- niezly dymek sie rozpętał...he he he
Anastazjo1 - moj bobas tez przesypia cale nocki!!!!! i ma 4 miesiące.......niesamowita sprawa...wspolczuje CI niewyspania...i nie zlosc sie tak to bez sensu!!!!

reklama
widze ze wyrazanie wlasnych opini nie jest tu mile widziane...szkoda....

przepraszam jesli was uraziłAm....ale taka juz jestem ze nie konca potrafię przekazac o co mi chodzi........powiem tylko jendno....kazda z dziewczyn jakoś normalnie do mnie napisala ale MoniQa jest bardzo ciętą osobą.........bardzo chlodną i nie wyrozumialą........

postaram sie inaczej wyrazac zebyscie sie nie czuly źle czytając moje posty...pozdrawiam Was dzieeczyny i jeszcze raz przepraszam....moze macie i racje..jestem zdesperowana bo moje dziecko malo spi...same przeciez wiecie jak trudne jest niekiedy macierzynstwo:-(

Anastazjo tutaj przede wszystkim wyrazamy wlasne opinie. Ale mozna robic to w sposob kulturalny, nie obrazajac nikogo.

Na pocieszenie napisze, ze moja mala od urodzenia nie przespala calej nocy, spi maksymalnie 2-3 godz a potrafi tez budzic sie co godzina i 'wstac' o 6 rano. Nie mam powodu, zeby nie wierzyc dziewczynom, ze ich dzieci spia 10-12 godz. Co najwyzej moge im zazdroscic.

Anastazjo1 a próbowałaś znaleźć przyczyny owego stanu rzeczy? Rozmawiałaś na temat snu ze swoim pediatrą?? Może znajdzie się jakiś sposób by na dłużej ululać Twoje maleństwo?? Jak wygląda jego aktywność w dzień? tzn. ile ucina sobie drzemek i jak długie one są?? O której godzinie wypada ostatnia drzemka?? Czy macie jakiś określony harmonogram dnia? Jakieś swoje "rytuały"? Jak jada Twoje dziecko? (pierś czy butelka?) Jak duże zjada porcje? Ile najdłużej przesypia nocą? Co ile się budzi w nocy i w jakim celu? (jedzenie, zabawa, mokra pieluszka?) Znając odpowiedzi na te pytania może uda nam się wspólnie udzielić Tobie pomocy. Pozdrawiam.

A ja moze okaze sie nie mila ale mam pytanko,skoro Anastazja ma dziecko 6 miesieczne to dlaczego nie poszuka rad pomiedzy kolezankami na sierpniowkach 2006?

heh...widze ze tu dym idzie na calego...ja wprawdzie jestem (sama juz nie wiem) albo wrzesniowka albo jeszcze sierpniowka (dzidzia urodzila sie 3 wrzesnia choc miala sie urodzic w sierpniu) ale nie o tym chce pisac. Ja wierze dziewczynom ze ich dzieci spia po tyle godz w nocy, bo tak naprawde to wszystko kwestia przyzwyczajenia....moja mala praktycznie odkad skonczyla 2 miesiace spi cala noc..ale fakt ze od 3 tyg zycia jest karmiona wylacznie butelka...owszem zdarzaly sie i zdarzaja sie noce kiedy potrafi sie obudzic, ale nie daje jej butli tylko przytulam sie do niej (spi ze mna) i zasypia....u nas pomaga lezenie na brzuszku polaczone z masowaniem, gladzeniem pleckow oraz pupki-momentalnie wtedy zasypia...to samo jest w dzien...wczoraj (mimo takiego wieku) spala w dzien 5 godz :szok: ale to chyba dzieki dwu-godzinnemu spacerkowi...

A co do tej ostrej wymiany zdan-wyluzujcie. A Ty Anastazja, zastanow sie po co Dziewczyny mialyby klamac albo cos? Napewno zeby nie zrobic Ci na zlosc, bo w to nie wierze...ale wierze w to, ze dzieci potrafia roznie spac (jedne dluzej-drugie krocej)

Pozdrawiam

P.S przepraszam ze sie tak wtracilam

widze ze wyrazanie wlasnych opini nie jest tu mile widziane...szkoda....

przepraszam jesli was uraziłAm....ale taka juz jestem ze nie konca potrafię przekazac o co mi chodzi........powiem tylko jendno....kazda z dziewczyn jakoś normalnie do mnie napisala ale MoniQa jest bardzo ciętą osobą.........bardzo chlodną i nie wyrozumialą........

postaram sie inaczej wyrazac zebyscie sie nie czuly źle czytając moje posty...pozdrawiam Was dzieeczyny i jeszcze raz przepraszam....moze macie i racje..jestem zdesperowana bo moje dziecko malo spi...same przeciez wiecie jak trudne jest niekiedy macierzynstwo:-(

Anastazjo jesli uwazasz ze jestem chlodna i niewyrozumiala osoba to moze dodaj mnie do ignorowanych i bedzie ci lepiej .........
A tak poza tym to piszesz ze chcialas wyrazic swoja opinie, a ja to co ... opinie sasiada ?

Anastazjo 1 - Bardzo się mylisz ! MoniQa jest naprawdę wspaniałą i ciepłą osobą , i co najważniejsze ma rację.
Wierzę że możesz być przemęczona i sfrustrowana ja też przy pierwszym synku nie miałam chwili, ale staraj się tak pisać żeby nikogo nie urazić.

MoniQo juz sie tak nie zlosc i nie napinaj.....odpuszczam sobie...ale widze ze ty ciągle dopisujesz jakies niemile zdnia skierowane w moją strone...ja juz sobie dalam spokoj...ale ty chyba nadal jestes rozzloszczona na mnie?

juz ok?

reklama
Anastazja ja nie mile zdania na Ciebie ?? hmmm ... jak narazie to Ty nazwalas mnie chlodna i niewyrozumiala osoba ... cietą i prawie klamca ... wiec ?

A tak poza tym to ja wcale sie nie rozloscilam ... jestem naturalna soba :-) ... zero zlosci

No to lapka na rozladowanie napiecia

Do góry