reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

SEN-przesypianie nocy

Anastazja - pewnie, ze trudno uwierzyc, jak twoj maluszek budzi sie co 3 godziny!!! moja corcia spi po 10-11 godzin bez przerwy i jest tylko na cycku.

reklama
Anastazja jak nie chcesz to nie wierz, moja córcia śpi po 5-6 godzin a w dzień po dwie godzinki, są rózne dzieci i dziewczyny mają się super, że im dzieciaki tak fajniście śpią

Anastazjo bardzo współczuję. Pewnie cały czas jesteś niewyspana i stąd to rozdrażnienie, objawiające się niedowierzaniem, że inni mogą mieć lepiej.

Hmmm Anastazja nie neguj tego co piszą inne dziewczyny... Ja im wierzę bo...moja mała w 3 miesiącu zaczęła przesypiać od 6-8 godzin a teraz sypia od 7-12 godzin nawet... Dopiero od 6 dni zaczęła jeść raz dziennie po ok 1/2 słoiczka warzywek a tak do tej pory była TYLKO na cycku. Aha co do dnia to średnio ma 2 drzemki po 3 godzinki i jedną od 30 minut do godziny... No cóż, każde dziecko jest inne ale nie wolno zarzucać nikomu że ściemna. Po co byśmy miały to robić :confused:
No i tak dla ścisłości, to dzieci są noworodkami do ukończenia 4 tygodnia życia potem to już niemowlaki...

dziewczyny nie obraźcie sie ale jak tak czytam ze wasze dzieci edące na piersi spią po 10godzin to jakos mi sie wierzyc nie chce...to jakas bzdura!!!! Jak noworodek moze tyle spac........nie wierze wam jakos...moje dziecko maxymalnie spi po 3 a ma 6 miesiecy...

Nie obraz sie, ale ... myslisz ze masz dziecko 6 miesieczne i zjadlas wszystkie rozumy ?? ... jakbys byla dobrym obserwatorem to moze zauwazysz ze sa tu mamuski z wiele wiekszym stazem i jakos nie neguja tego co pisza dziewczeta ... a tak poza tym jesli nam "jakos nie wierzysz" to Twoj problem ... a moze to z Toba jest cos nie tak, jesli nawet Twoje dziecko 6 miesieczne spi po 3 godzinki ... tak apropos biedne malenstwo
Kolejna sprawa moze zmienisz ton swojej pisowni ... nie podoba mi sie on , jak pewnie wielu , jak nie wszystkim dziewczetom ... wiec ... wyluzuj

podpisuję sie pod słowami MoniQi

A my tu jesteśmy niejednorkotnie najlepszym wsparciem dla siebie i zwierzamy sie sobie z bolączek i dzielimy sie sukcesami więc nikt nie ma powodu do kłamstw - bo i po co

Każdy problem próbujemy razem rozwiązać i jakoś zaradzić - jedne uczą się od drugich i starają sie popełniać jak najmniej błędów - choć i tak pewnie popełniamy ich mnóswo - staramy sie

reklama
W 100% zgadzam się z tym co napisałyście dziewczyny! Sama niedawno zaczęłam tu pisać i jakoś nie mam problemów z wiarą w to co piszecie!!! Tak szczerze, to bardzo polubiłam tu zaglądać i każdego dnia nie mogę się doczekać kiedy znajdę chwilkę dla siebie, odpalę kompa i zobaczę co słychać u Was na forum. Uważam że nie jest to miejsce do krytykowania innych, a wręcz odwrotnie- do wspierania!!! Także droga Anastazjo zastanów się zanim coś napiszesz, bo możesz urazić tym nie jedną osobę!!

Do góry