reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sen i spanie

Dziewczyny, życzymy Wam i Waszym maluszkom spokojnych nocy!!!
Na Nurofenie przeczytałam, że też można stosować przy ząbkowaniu. My używamy żelu Calgel, ale nie smaruję nim często, tylko jak już Marcinek jęczy bardzo mocno. Póki tylko marudzi, próbujemy to po prostu przetrzymać.

reklama
Oj, u mnie tez w nocy ciężko... Idą te zęby i spać nie dają całej rodzinie. Co ja bym zrobiła bez korektora? Może spróbuje na noc ten Nurofen? W ciągu dnia nie jest źle, tylko te nocki... Żal mi tych biednych Maluszków. I mam oczywiście też!

Kasiu - żebyś ty peruki nie musiała kupować, jak tak dalej pójdzie :)

A Marcinek dzisiaj śpi jak nigdy.... aż się martwię, czy go jakaś choroba nie bierze?:baffled: Ostatnio już noce ładnie przesypia, więc dzisiejsza też super - zasnął wczoraj o 19.30, obudził się dzisiaj o 6.50. O 8.30 już marudził, więc położyłam go do łóżeczka - zasnął w moment i spał 1,5 godziny, czyli do 10. O 12.30 znowu był senny, więc wylądował w łóżeczku i śpi już prawie godzinę... A może to na zęby tak:confused: Już bym to wolała niż chorobę...:sick:

Asia mi tez tak mala spala jak bylismy w polsce teraz...Az w szoku bylo bo ona ogolnie od jakiegos czas to tylko jedna max dwie drzemki atu prawie 3 dni spala:-):szok:

Mati osttanio zasypia kolo 20 budzi sie na cysca i 00.30 a pozniej po 2...i dzisiaj dodatkowo po 4...i spi do kolo 7.
pozniej drezmka okolo 10 - godzinna i kolejan na spacerku albo w domu- wcozraj nie bulam na spacerku i byl klopot z zasieciem w domciu...- krzyki straszne...

u nas podobnie z tym że zasypia koło 19 budzi się o 6.
a jak jest śpiąca to włączamy MTV i zasypia na rękach po 1-2 piosenkach. Tatuś tak nauczył;-)

reklama
U nas cieżko bardzo dziś było:baffled: Zosia nie tyle budziła się ale płakała, skuczała i wierciła się przez sen. Za to z 15 razy wstawaliśmy żeby dać pić, jeść, poklepać, przytulic misia. Oczu nie mogłam rano otworzyć....
Mam nadzieje że to przejsciowe!

Do góry