reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sen i spanie

No i skad my to znamy:-( U nas dzis przerwa od 1.30 do 3.30:-( Placzu bylo troche bo zamiast go usypiac zostawialam i wychodzilam. No ale co sie uspokoil to tylko na 10-15 minut i od nowa. Potemdospal do 6 zjadl i juz ze mna byczyl sie/ spal do 9 przez co caly dzisiejszy rozklad dnia diabli wzieli.
A co do tych zebow to cos w tym jest bo u nas jak sie przebijal to Julek przespal cala noc a jak juz byl na wierzchu to kilka dni jeczal, stekal, marudzil i bylo nie do smiechu.

No i wlasnie sie obudzil i z siedzenia na bb nici. Bylo tej porannej drzemki raptem 15 minut:-(

reklama
Ehhh Cicha mozna do dekla dostac...Nawet w kapieli mloda beczala...Po 5 minutach juz ja wyciagalam...Normalnie juz dzis na nia nakrzyczalam:-(
Bo zeby ona jeszcze plakala ale ona wyla jeczac...A to doslownie dzialalo na mnie jak szpile...Wiem ze nie powinnam ale juz mi nerwy puscily...Dwa dni praktycznie 24/h takich pojekiwan to dla mnie naprawde za wiele...:sick:

A to witam w klubie - u nas jedna dwójka na wierzchu - ale dopiero ledwo co a druga na wylocie - nocka w miare ale za to co za dzień :( jęki, płacze na przemian z moemntami dobrej zabawy i znów ryk...moja mama z nim była od 11 do 15.45 i jak wróciłam z pracy to stwierdziłą że jest wykończona - usypiałą go od 15 a ja dalej do 17- dopiero o 17 zasnął jak mąż wrócił i go położył ale pewnie też leki dopiero zaczęły działąć, ale od 15 do 17 koszmar!!! teraz też nie może zasnąć

Jeśli nie spi albo wyje przez ząbki to polecam napchać do paszczy dużo zelu Bobodent lub innego świństwa zdecydowanie pomaga:-D :szok: :-D :szok: już wypróbowane - spi wtedy jak złoto:cool2:

Syla -mowisz ze ten Bobodent dobry? bo ma jakis tam zel ale srednio pomaga-a raczej dupa....Wiec jak bede teraz w sobote w Szczecinie to bym kupila...A moze polecicie mi jakis dobry srodek przeciwbolowy?

Pati ten Bobodent jest poprostu mocniejszy:-) :tak: stosuje sie go nawet w wiekszej ilosci dla dorosłych jak wyrzynja sie ósemki - czyli tzw zęby madrosci. A jeśli Ci sie uda kupić bo to raczej na recepte to kup lidokaine w zelu, porzadnie znieczula i działa przeciwbólowo.

my mamy lidokaine i dziala, z tym że jakikolwiek żel nie działa na długo - podobno 20-30 min to maks - no ale jak się uda w tym czasie uspokoić czy zasnąć to już sukces!!!

reklama
Ja polecam Dentinox Gel plus Viburcol lub paracetamol (kiedy juz naprawdę kiepsko).
Co do Dentinoxu, ostatnio Zosia zaczęła otwierać buźkę jak widzi tubkę - myslę że jej smakuje ten żel. Faktycznie smaczny jest:-)
Pati, Dentinox też zawiera lidokainę i dodatkowo rumianek. Myslę że u Ciebie jest dostępny bo produkuje go firma Dentinox z Berlina:-)

Do góry