reklama
Baśka u nas jest z usypianiem identycznie. Kuba od urodzenia zasypiał sam, bez żadnych protestów, a odkąd zaczął raczkować, to jakby diabeł w niego wstąpił Usypianie wygląda tak jakby mu było szkoda czasu na spanie. Ciągła walka.
Dokładnie tak jak u nas!!! Tzn KArol nie raczkuje ale się czołga i ćwiczy pozycję na czworaka bujając się i niestety w łóżeczku po położeniu też!!!
Ola spi 2 razy w ciągu dnia. Niestety więcej się nie da. Ale za to przesypia całą nockę. Budzi się 4, 5 na karmienie. I śpi do 7. Narazie , bo jestem na urlopie. Niestety jak pracuje budzi się o 5,6 rano i już buszuje. Ze spaniem wydaje mi się, że nie ma kłopotów. Wydaje... bo czasami daje nieźle popalić. Jak jest zmęczona to nie może zasnąć... i wówczas to jest siła nerwów kto mocniejszy. Drze się w niebogłosy. Muszę siedzieć przy niej i przytrzymywać ją ręką, bo inaczej przekręca się na brzuch i zaczyna się koncert życzeń wieczornych.
sumka
Mama czerwcowa'06 Mama na cały etat :)
U mnie po dzisiejszej walce drzemka trwała od 15 do 19 w sam raz na ubranie choinki A moje dziecie też tak się wacha miedzy 2 a 3 pierwsza godzinkę druga dwie no i w czasie spacerku czasem przytrafi sie mała kima
Wojciach przeważnie śpi 3 razy w dzień. Pierwsze spanko od 9.00 do 10.00, potem pada koło 13.00 na godzinkę, dwie. Ostatnie spanie jest po 16.00 - czasem aż do kąpieli. Tak więc ja mam Królika, który jest strasznym śpiochem - jak miś.
Ale zrobiło mu się tak na jesieni, jak dni zrobiły się krótsze. Obawiam się, że wiosną spania będzie mniej. A więcej rozrabiania....
Ale zrobiło mu się tak na jesieni, jak dni zrobiły się krótsze. Obawiam się, że wiosną spania będzie mniej. A więcej rozrabiania....
reklama
Mati spi 2-3 razy dziennie
Jedna dluzsza drzemka 1 godz 20 min, a czasem 2 po ok 30-45 min...ale to bardzo roznie
a nocka, min. 3 pobudki, kiedy ja sie doczekam przespanych nocy??!!!
Ale spi rowno 12 godzin za to...od 20.00 do 8.00...
Jedna dluzsza drzemka 1 godz 20 min, a czasem 2 po ok 30-45 min...ale to bardzo roznie
a nocka, min. 3 pobudki, kiedy ja sie doczekam przespanych nocy??!!!
Ale spi rowno 12 godzin za to...od 20.00 do 8.00...