reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sen i spanie

reklama
Baśka u nas jest z usypianiem identycznie. Kuba od urodzenia zasypiał sam, bez żadnych protestów, a odkąd zaczął raczkować, to jakby diabeł w niego wstąpił:wściekła/y: Usypianie wygląda tak jakby mu było szkoda czasu na spanie. Ciągła walka.

Dokładnie tak jak u nas!!! Tzn KArol nie raczkuje ale się czołga i ćwiczy pozycję na czworaka bujając się i niestety w łóżeczku po położeniu też!!!

u nas tez ze spaniem w dzien coraz gorzej dzsiaj tylko jedna drzemka : 1godz 25 min
a pozniej nic, a Mati wcale nie wyglada na spaicego......
a noc masakra- pobudka co 90 min i prykanie.

Ola spi 2 razy w ciągu dnia. Niestety więcej się nie da. Ale za to przesypia całą nockę. Budzi się 4, 5 na karmienie. I śpi do 7. Narazie , bo jestem na urlopie. Niestety jak pracuje budzi się o 5,6 rano i już buszuje. Ze spaniem wydaje mi się, że nie ma kłopotów. Wydaje... bo czasami daje nieźle popalić. Jak jest zmęczona to nie może zasnąć... i wówczas to jest siła nerwów:no: kto mocniejszy. Drze się w niebogłosy. Muszę siedzieć przy niej i przytrzymywać ją ręką, bo inaczej przekręca się na brzuch i zaczyna się koncert życzeń wieczornych.

U nas trzy drzemki po ... pół godziny, a potrafił spać nawet 2! Czasami udaje mu sie pospać dłużej, ale to wyjątek od reguły:eek:

U mnie po dzisiejszej walce drzemka trwała od 15 do 19 :szok: w sam raz na ubranie choinki :-D A moje dziecie też tak się wacha miedzy 2 a 3 pierwsza godzinkę druga dwie no i w czasie spacerku czasem przytrafi sie mała kima

Wojciach przeważnie śpi 3 razy w dzień. Pierwsze spanko od 9.00 do 10.00, potem pada koło 13.00 na godzinkę, dwie. Ostatnie spanie jest po 16.00 - czasem aż do kąpieli. Tak więc ja mam Królika, który jest strasznym śpiochem - jak miś.
Ale zrobiło mu się tak na jesieni, jak dni zrobiły się krótsze. Obawiam się, że wiosną spania będzie mniej. A więcej rozrabiania....

reklama
Mati spi 2-3 razy dziennie
Jedna dluzsza drzemka 1 godz 20 min, a czasem 2 po ok 30-45 min...ale to bardzo roznie
a nocka, min. 3 pobudki, kiedy ja sie doczekam przespanych nocy??!!!
Ale spi rowno 12 godzin za to...od 20.00 do 8.00...

Do góry