reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sen i spanie

Obj jchłopcy zasadniczo przesypiają całe noce. Jakiś czas temu przestałam karmić Stasia rano i po prostu zaczął spac dłużej. Wojciaszek czasem wstaje w nocy na siusiu.
A w ogóle wczoraj przestałam już na dobre karmić Stasia. Myślałam, że będa jakies płacze, a tu nic. Marcin zaniósł go do pokoju, a ten od razu zasnął.

reklama
Cicha, przez kilka nocy spała łądnie, kilka raz się wybudziła, więc postanowiliśmy Ją przenieść i kolejna nocka cała przespana:tak:

Mamoot, ja też skończyłam, jakieś 3 tygodnie temu. Bez żadnego problemu.

U nas tak pienie nie jest:baffled: Ja to moge na palcach jednej reki policzyc ile moje dziecko przespalo same...Do 01:00 spi i zasypia bez problemu ale potem juz chce do nas:wściekła/y:

ja karmiłam Olę tylko 3 miesiące. Miałam straszny wstręt do karmienia. Uważam, że każdy kto karmi tak długo jest wielki.

Pati ja się Oli pozbyłam z łóżka definitywnie. Nasze łóżko zrobiło się niestety za małe.
Olę wyprowadzam do jej łóżka i kładę się koło niej na chwilę. Z początku leżałam do momentu uśpienia, trwa to już około miesiąca. Teraz skracam moje leżakowanie, tylko mam mały problem ze wstawaniem i Olcia za miast spać rży na całego.:-)

Fredka, ani Wojtek ani Staś nie odstawili się sami i pewnie by jeszcze długo chcieli być karmieni. :-)Wojtka karmiłam ze dwa tygodnie krócej niż Stasia. Dla mnie o sama przyjemność. Aż szkoda kończyć. Ale kiedyś trzeba, bo nie chcę, żeby Stas biegał i mi bluzkę zadzierał.

reklama
Fredka mi z tym przychodzeniem do nas w nocy walczylismy...Ale niestety jak kazalismy jej spac w swoim pokoju zaczynal sie placz na calego i nie przestawala nawet jak przetrzymalismy ja cala godzine...A ze w srodku nocy nie mam ochoty ani nerwow to przestalam walczyc... Gdyby sie kladla do nas od razu do sypialni to bylm walczyla napewno...ale ze to jest 01:00,chociaz najczesciej 02:00-02:30 to jej daruje jeszcze troche...

Do góry