reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sen i spanie

reklama
u nas kolacja, bajka, kapiel, czytanie bajki i spanie....
Irmaa u nas to samo - Mati chce zebym sie z nim polozyla i szaleje....
bezemnie nie chce spac....a ksiazcezki czytac tylko mama, tata - NIE.....
I jak skoncze jedna czytac to pokazuje na palcach ze jezcze pojdzie przyniesc 3, i tak potrafi dlugo, dojdzie nawet do 20 ksiazeczek.... jak lezy w lozku od 20.
Jak polzymy pozniej kolo 21 to wtedy po 3 ksiazeczkach juz chce spac

No i budzi sie w nocy na oicie - msakra
i o 1 wola mame i chce zeby go wziac do naszego lozka i wtedy spi z nami do rana juz
a zcasem sam przyjdzie do nas z poduszka i maskotka zaba...
A i nie chce juz spac w lozeczku, szukamy lozka dla niego
Na razie spi na takim a'la tapczanie.....

Jakie macie lozka dla maluchow?

Klaudia ma typowo angielskie łozko robione dla niej pod wymiar- chyba 180 na 90.//chyba..nie wiem dokładnie - takie puszki a na nich materac- ja w PL takiego czegos bym nie chciała, bo to sie nie składa..cos takiego jak łoze małzenskie..które tez ma obok do swojej dyspozycji, bo my spimy w innym pokoju..a to jest rezerwowe dla gosci..teraz z nia w pooju spi ciocia;-)

Klaudia od 2-3 dni..nad ranem budzi sie z krzykiem i czesto woła "aciuu"...co oznacza- na spacer!...nie wiem co jest:-(..Zawsze przesypiała slicznie cała noc ..a dzis np. o 4 siadła na łózko i krzyczała...zabrałam ja do nas..to wrecz dotknac sie nie dała..i do 6 marudziła...potem zachciałą baje, kubusia i siusiu..Ogladała z 30 min..po czym ok 6.30 wtrabaniła sie do łózka i zasneła...ledwie ..i ze złoscia ..wstała(obudziałm ja o 8.15 do przedszkola..Za to chetnie szła..i grzeczna była:tak:..ale i tak jakas sfochowana dzis...sama nie wie czego chce:eek:

Karol nam ostatnio prawie w ogóle w dzień nie śpi - czasem to mi aż szkoda bo jak wracam ok 17.30 z prcy a on o 20 idzie spać to jakoś tak strasznie mało czasu mamy dla siebie...

reklama
Mateusz drzemki dzienne też przerwał. I mimo że w dzień nie śpi to wieczorem spać idzie po 22. Ale ma już ustalony rytm jak w zegarku. Ostatnio jakoś się zasiedziałam i zapomniałam o nim a on mi punkt 22 książkę przyniósł, kazał czytać po czym mówi dobranoc idę spać:szok::-DJeszcze do niedawna myślałam że takie chwile są niemożliwe z nim:tak:Tym bardziej że od urodzenia źle sypiał w nocy i musiałam często wstawać do niego. A teraz nocka przespana i jeszcze sen wydłużony rano do 9:tak:

Do góry