reklama
u nas kolacja, bajka, kapiel, czytanie bajki i spanie....
Irmaa u nas to samo - Mati chce zebym sie z nim polozyla i szaleje....
bezemnie nie chce spac....a ksiazcezki czytac tylko mama, tata - NIE.....
I jak skoncze jedna czytac to pokazuje na palcach ze jezcze pojdzie przyniesc 3, i tak potrafi dlugo, dojdzie nawet do 20 ksiazeczek.... jak lezy w lozku od 20.
Jak polzymy pozniej kolo 21 to wtedy po 3 ksiazeczkach juz chce spac
No i budzi sie w nocy na oicie - msakra
i o 1 wola mame i chce zeby go wziac do naszego lozka i wtedy spi z nami do rana juz
a zcasem sam przyjdzie do nas z poduszka i maskotka zaba...
A i nie chce juz spac w lozeczku, szukamy lozka dla niego
Na razie spi na takim a'la tapczanie.....
Jakie macie lozka dla maluchow?
Irmaa u nas to samo - Mati chce zebym sie z nim polozyla i szaleje....
bezemnie nie chce spac....a ksiazcezki czytac tylko mama, tata - NIE.....
I jak skoncze jedna czytac to pokazuje na palcach ze jezcze pojdzie przyniesc 3, i tak potrafi dlugo, dojdzie nawet do 20 ksiazeczek.... jak lezy w lozku od 20.
Jak polzymy pozniej kolo 21 to wtedy po 3 ksiazeczkach juz chce spac
No i budzi sie w nocy na oicie - msakra
i o 1 wola mame i chce zeby go wziac do naszego lozka i wtedy spi z nami do rana juz
a zcasem sam przyjdzie do nas z poduszka i maskotka zaba...
A i nie chce juz spac w lozeczku, szukamy lozka dla niego
Na razie spi na takim a'la tapczanie.....
Jakie macie lozka dla maluchow?
Klaudia ma typowo angielskie łozko robione dla niej pod wymiar- chyba 180 na 90.//chyba..nie wiem dokładnie - takie puszki a na nich materac- ja w PL takiego czegos bym nie chciała, bo to sie nie składa..cos takiego jak łoze małzenskie..które tez ma obok do swojej dyspozycji, bo my spimy w innym pokoju..a to jest rezerwowe dla gosci..teraz z nia w pooju spi ciocia;-)
Klaudia od 2-3 dni..nad ranem budzi sie z krzykiem i czesto woła "aciuu"...co oznacza- na spacer!...nie wiem co jest:-(..Zawsze przesypiała slicznie cała noc ..a dzis np. o 4 siadła na łózko i krzyczała...zabrałam ja do nas..to wrecz dotknac sie nie dała..i do 6 marudziła...potem zachciałą baje, kubusia i siusiu..Ogladała z 30 min..po czym ok 6.30 wtrabaniła sie do łózka i zasneła...ledwie ..i ze złoscia ..wstała(obudziałm ja o 8.15 do przedszkola..Za to chetnie szła..i grzeczna była..ale i tak jakas sfochowana dzis...sama nie wie czego chce
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
A bo pewnie jej sie cos przysnilo,wkurzona byla i nie wiedziala jak ma sie uspokoic...Znam takie ataki...chcesz pomoc a nie idzie...
reklama
Mateusz drzemki dzienne też przerwał. I mimo że w dzień nie śpi to wieczorem spać idzie po 22. Ale ma już ustalony rytm jak w zegarku. Ostatnio jakoś się zasiedziałam i zapomniałam o nim a on mi punkt 22 książkę przyniósł, kazał czytać po czym mówi dobranoc idę spaćJeszcze do niedawna myślałam że takie chwile są niemożliwe z nimTym bardziej że od urodzenia źle sypiał w nocy i musiałam często wstawać do niego. A teraz nocka przespana i jeszcze sen wydłużony rano do 9