reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sen i spanie

Lolek niezły jesteś. Kuba też czasem tak zalegał, tylko na gołej podłodze. Lolek spryciaż przynajmniej poduchę jakąś złapał.
A Kuba wpadł na genialny pomysł, że jak się w nocy przebudzi to idzie po brata i dopiero do nas do łóżka. Efekt.... teraz śpimy w czwórkę

reklama
Karolku, bomba! Nie ma to jak się dobrze schować przed mamą :-D

Nie uwierzycie, ale Wojciaszek nadal śpi najczęściej 2 razy w ciągu dnia. Zwykle w sumie 3-4 godziny (bywa też dużo mniej, np. 1,5). Ale ostatnio przespał w sumie 5 godzin. To było po jakimś dużym spacerze.​

Miki ano wczoraj ani dziś w ogóle nie spał w dzień - chyba szkoda mu czasu na spanie. A wieczorem i tak jest płacz jak trzeba iść do łóżeczka...
Lolek debeściak z Ciebie!

u nas w ciagu dnia, też dwie drzemki króciutkie wprawdzie, ale są.
A wieczorem wielkie udawańsko, co by spać nie trzeba było...najpierw udaje, że chce siusiu i potrafi tak i 30 minut przesiedzieć na nocniku...no a potem jest mega głodna....dalsze udawańsko....ale wczoraj twardo powiedziałam, że ma nie udawać i o dziwo wstała posłusznie z nocnika i pozwoliła się ubrać w piżamke.

No a ja pochawlilam moje dziecko i co....i zaczela sie w nocy budzic....
Przedwczoraj z 5 razy u niej bylam...Tylko dziwne to takie bylo bo zaczynalam plakac i stala pod drzwiami a jak wchodzilam do niej to bez gadania szla od razu sama do lozka ,kladla sie i zasypiala:-D
A wczoraj zasnela pieknie ale po 01:00 krzyk na maxa i juz nie chciala spac sama...Trzeba bylo wziac ja do nas...ale zaczela sie krecic...Najpierw u mnie na stronie a potem wstala,obeszla lozka i wepchnela sie do Adama...Ale ze tak sie wiercila Adam stracil cierpliwos ,zabral swoje koldry i polazl do salonu...:crazy:

a moja Klaudia (az sie denerwuje)jest straasznie przez wszystkich rozpieszczana..wystarzy nie..to nie..i odwrotnie!..no i teraz ja mam problem..chodzila zawsze!! spac 19-20..max20.30....a teraz - jeszcze nie spi!szału dostaje!:crazy:

Oj to pewnie takie przejściowe problemy. Ja tam nic nie piszę o moim bo jeszcze i ja zapeszę i będę w nocy do niego latać;-):-DAle wiem jakie to męczące i uciążliwe. Czasem myślę kiedy on już będzie na tyle duży że ja się wyśpię i zrelaksuję bez stresu:tak:

Mamusie dzieci, które śpią na dużych łózkach/materacach. Czy kupowałyście jakieś specjalne materace dla dzieci (tyle, że w "dorosłym" rozmiarze), czy zwykłe, jak dla dorosłych?

Mamoot mysmy nie kupowali specjalnego materaca. Wlasciwie u nas to bylo tak, ze przed przeprowadzka sprzedalismy lozko z goscinnego i zostaly nam dwa materace - a ze tu pokoju dodatkowego nie mamy polozylismy je u julka jeden na drugim - i tak lezaly i sluzyly do walanek albo czytania az w koncu Julek sie na nie przeniosl i spi (no bo sa znacznie bardziej miekkie niz jego materac w lozeczku:-)). Tak wiec u nas zasadniczo sa to normalne materace dla doroslych.

reklama
Do góry