No to ja mam dobrze bo mama przychodzi do nas i ostatnio jak wychodziłam do pracy 7.20 to Karol nawet mi buzi nie dał bo spał...zazwyczaj wstaje około 8 - ale to też pewnie dlatego że śpi w dzień raz i chodzi spac czesto okolo 21 - więc swoje musi wyspać
reklama
sylwia i wojtuś
Mama czerwcowa'06
A u nas jest ostatnio cięzko ze spaniem w zwiazku z intensywnym rozwojem mowy Wojtek juz usypia i nagle siada i zaczyna gadac i wstaje i przynosi ksiazeczke normalnie rece opadaja.... wczoraj usnął 21:30 a normalnie chodzi spac o 20:00
Mateusz w tygodniu wstaje po 7 i zasypia między 11 a 12 i czasem jest wtedy problem wieczorem bo robi sobie o 18 drzemkę a potem siedzi do 22 a w weeken wstaje o 8 i drzemka o 13 do 15 a wieczorem o 20 spanko
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
U nas standardowo o 20:00 mloda juz spi...A wstaje ok 7:30 i mamy jedna dzemke od ok 12:00-13:30...Teraz jej sie troche przestwilo bo kiedys drzemka zaczynala sie od ok 14:30...
A jestem z niej strasznie dumna bo nie musze jej usypiac,nie robi cyrkow a i jezscze udalo sie niunie nauczyc(w sumie raz jej tyko poiwedzialam) ze jak skonczy pic mleczko to ma odlozyc butelke na puleczke no i Ona tak robi:-) a jak nie odklada to wola mnie "yyy, Yyyyy" ,podaje mi butelke i kladzie sie spac...
A jestem z niej strasznie dumna bo nie musze jej usypiac,nie robi cyrkow a i jezscze udalo sie niunie nauczyc(w sumie raz jej tyko poiwedzialam) ze jak skonczy pic mleczko to ma odlozyc butelke na puleczke no i Ona tak robi:-) a jak nie odklada to wola mnie "yyy, Yyyyy" ,podaje mi butelke i kladzie sie spac...
sylwia i wojtuś
Mama czerwcowa'06
A jak go tu nauczyc usypiac? kiedy on ma tyle spraw na głowie;-)
od razu pisze ze nie chwale tylko informuje, u nas po kilku tragicznych tygodniach z pobudkami non stop i bez rodzicow nie zasypiam i basta...ahhh Mati pzresypia cala noc...od 19.45 do 6 a pozniej jeszce czasem z mama jak sobie cyca poje)
Jedna drzemka dzieniie ok 90 min...dzisiaj zasnal ogladajac dodge w TVN TURBO..
lezal na kanapie z glowa na moich kolanach a ja go glaskalam
Problemy ze spanie w lozeczku w ciagu dnia od czasu szczepionkui i choroby...moze minie niedlugo...
a Mati gada zcasem przes sen, glownie baba i dziadzia
Jedna drzemka dzieniie ok 90 min...dzisiaj zasnal ogladajac dodge w TVN TURBO..
lezal na kanapie z glowa na moich kolanach a ja go glaskalam
Problemy ze spanie w lozeczku w ciagu dnia od czasu szczepionkui i choroby...moze minie niedlugo...
a Mati gada zcasem przes sen, glownie baba i dziadzia
Wojtek budzi się zwykle tuż po 7.00. To mi i tak pasuje, bo wtedy wstajemy do pracy. Ale ciekawe jest to, że budzi się tak niezaleznie o której położymy go spać. Bo zwykle kładziemy go koło 20.00-20.30, ale różnie to bywa. Zawsze pobudka o 7.00. Ale nadal jest tak, że jak go się zostawi (np. w weekend) w spokoju, to znów zasypia i budzi się o 8.00-8.30. To już coś.:-)
W dzień nadal dwa spania.
I w ogóle ostatnio zauważyliśmy, że Wojtek zaczyna chyba rozumieć, że do spania nie jest mu potrzebne jego łóżeczko, tylko jakaś płaska powierzchnia. Bo do tej pory zasypiał na innych łózkach (np. u znajomych), ale trzeba było z nim posiedzieć. A teraz jesteśmy u moich rodziców i kładziemy go w pokoju na łózku. A on sobie leży i zasypia spokojnie.:-)
W dzień nadal dwa spania.
I w ogóle ostatnio zauważyliśmy, że Wojtek zaczyna chyba rozumieć, że do spania nie jest mu potrzebne jego łóżeczko, tylko jakaś płaska powierzchnia. Bo do tej pory zasypiał na innych łózkach (np. u znajomych), ale trzeba było z nim posiedzieć. A teraz jesteśmy u moich rodziców i kładziemy go w pokoju na łózku. A on sobie leży i zasypia spokojnie.:-)
reklama
Mamoot a jak plany przenosin do drugiego pokoju??? a tak w ogóle to chyba w końcu Ci nie podziękowałam za zdjecia drzwi - także teraz to czynie dzięki - przyda sie koncepcja - rozważamy ja
Karol też gada czasem przez sen - różne rzeczy zazwyczaj bliżej nie zidentyfikowane
Karol też gada czasem przez sen - różne rzeczy zazwyczaj bliżej nie zidentyfikowane