reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sen i spanie

No to ja mam dobrze bo mama przychodzi do nas i ostatnio jak wychodziłam do pracy 7.20 to Karol nawet mi buzi nie dał bo spał...zazwyczaj wstaje około 8 - ale to też pewnie dlatego że śpi w dzień raz i chodzi spac czesto okolo 21 - więc swoje musi wyspać :)

reklama
A u nas jest ostatnio cięzko ze spaniem w zwiazku z intensywnym rozwojem mowy:tak: Wojtek juz usypia i nagle siada i zaczyna gadac i wstaje i przynosi ksiazeczke:szok: normalnie rece opadaja....:baffled: wczoraj usnął 21:30 a normalnie chodzi spac o 20:00

a Klaudia jako spiaca królewna w sezonie zimowym wydłużyła czas spania..i jak zasypia o 22 wstaje przed 9 ostatnio;-)

w ciagu dnia tez dwie drzemki po min. 2 h:blink:

Mateusz w tygodniu wstaje po 7 i zasypia między 11 a 12 i czasem jest wtedy problem wieczorem bo robi sobie o 18 drzemkę a potem siedzi do 22:szok: a w weeken wstaje o 8 i drzemka o 13 do 15 a wieczorem o 20 spanko:tak:

U nas standardowo o 20:00 mloda juz spi...A wstaje ok 7:30 i mamy jedna dzemke od ok 12:00-13:30...Teraz jej sie troche przestwilo bo kiedys drzemka zaczynala sie od ok 14:30...

A jestem z niej strasznie dumna bo nie musze jej usypiac,nie robi cyrkow a i jezscze udalo sie niunie nauczyc(w sumie raz jej tyko poiwedzialam) ze jak skonczy pic mleczko to ma odlozyc butelke na puleczke no i Ona tak robi:szok::-) a jak nie odklada to wola mnie "yyy, Yyyyy" ,podaje mi butelke i kladzie sie spac...:tak:

od razu pisze ze nie chwale tylko informuje, u nas po kilku tragicznych tygodniach z pobudkami non stop i bez rodzicow nie zasypiam i basta...ahhh Mati pzresypia cala noc...od 19.45 do 6 a pozniej jeszce czasem z mama jak sobie cyca poje:))
Jedna drzemka dzieniie ok 90 min...dzisiaj zasnal ogladajac dodge w TVN TURBO..
lezal na kanapie z glowa na moich kolanach a ja go glaskalam
Problemy ze spanie w lozeczku w ciagu dnia od czasu szczepionkui i choroby...moze minie niedlugo...
a Mati gada zcasem przes sen, glownie baba i dziadzia

Wojtek budzi się zwykle tuż po 7.00. To mi i tak pasuje, bo wtedy wstajemy do pracy. Ale ciekawe jest to, że budzi się tak niezaleznie o której położymy go spać. Bo zwykle kładziemy go koło 20.00-20.30, ale różnie to bywa. Zawsze pobudka o 7.00. Ale nadal jest tak, że jak go się zostawi (np. w weekend) w spokoju, to znów zasypia i budzi się o 8.00-8.30. To już coś.:-)
W dzień nadal dwa spania.
I w ogóle ostatnio zauważyliśmy, że Wojtek zaczyna chyba rozumieć, że do spania nie jest mu potrzebne jego łóżeczko, tylko jakaś płaska powierzchnia. Bo do tej pory zasypiał na innych łózkach (np. u znajomych), ale trzeba było z nim posiedzieć. A teraz jesteśmy u moich rodziców i kładziemy go w pokoju na łózku. A on sobie leży i zasypia spokojnie.:-)

reklama
Mamoot a jak plany przenosin do drugiego pokoju??? a tak w ogóle to chyba w końcu Ci nie podziękowałam za zdjecia drzwi - także teraz to czynie :) dzięki - przyda sie koncepcja - rozważamy ja :)
Karol też gada czasem przez sen - różne rzeczy zazwyczaj bliżej nie zidentyfikowane

Do góry